Pulmonale arteriële hypertensie

Ook bekend als Pulmonale hypertensie, PAH, hypoxie

Bij pulmonale arteriële hypertensie zijn de bloedvaten in de longen vernauwd, waardoor de druk in die vaten stijgt. Dat maakt het voor het hart zwaarder om bloed rond te pompen, met allerlei gevolgen in het lichaam. Pulmonale hypertensie mag niet verward worden met hypertensie. Hypertensie staat voor een hoge bloeddruk in het lichaam, terwijl pulmonale hypertensie alleen in de vaten in de longen problemen veroorzaakt.

De eerste symptomen van pulmonale arteriële hypertensie zijn meestal zware vermoeidheid en moeite met ademhalen, vooral bij lichamelijke inspanning. De meeste mensen met pulmonale arteriële hypertensie denken in eerste instantie dat ze gewoon een erg slechte conditie hebben. Actief bezig zijn is voor hen erg vermoeiend en kan duizeligheid en flinke kortademigheid veroorzaken. Ook is flauwvallen, vooral bij inspanning, een symptoom dat in het beginstadium van de ziekte veel voorkomt. Hoe verder de ziekte gevorderd is, hoe opvallender de klachten worden.

Even voorstellen en een vraag/advies

Goedenmiddag. Ik ben timbo,30 jaar oud en kom uit Tiel.Ik zou graag een vraag willen stellen/advies ivm de onderzoek voor eventuele PH die bij mij word gedaan doormiddel een hartkatheteriesatie.Ik maak mij er erg zorgen...

0
0 reacties

Pulmonale Hypertensi

heb sinds een jaar pulmonale hypertensi als gevolg van sclerodermie, ik heb daar in het dagelijks leven veel hinder van, zijn er lotgenoten met de zelfde problemen?

0
11 reacties