Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

zorgverzekeraar

hallo allemaal.

ben nieuw hier op de site

ik ben jasper, 36 jaar. december 2014 kreeg ik te horen dat ik HSP heb. het komt niet echt als een verassing vanwege dat er al een aantal in de familie het hebben. wel vervelend, ook vanwege mijn beroep (drummer) wat waarschijnklijk toch een keer gaat ophouden.

ik kreeg de laatste tijd toch wel wat last van mijn benen tijdens drummen,  dus toch maar laten checken, en ja! type 31  (zelfde als de rest van de familie)

nu vroeg ik me af, omdat ik had gehoord dat HSP op de chronsiche lijst staat. Moet ik nu gaan aangeven bij mijn zorgverzekeraar dat ik HSP heb en krijg ik dan meer vergoed? denk aan fysio en revalidatie

groetjes jasper 

0

3 reacties

0

Ik weet niet of je al fysiotherapie hebt? Anders kun je dit het beste met hen bespreken. Je hebt in ieder geval  een verwijzing nodig van een specialist, waarop de diagnose staat en met welk doel je fysiotherapie nodig hebt.  Ook hangt het af van welk pakket je hebt wat betreft de aanvullende verzekering. Hiervoor kun je het beste de polisvoorwaarden even doorlezen, hoeveel keer hier uit vergoed wordt voordat het uit het basispakket vergoed gaat worden.

Hermien
0

bedankt voor je reactie. 

heb gebeld met mijn zorgverzekeraar en weet inmiddels wat meer

gr jasper

0

Vier jaar later.. sorry. Ik zag je reactie net. Ben zelf van kleins af aan bekend met HSP. Vroeg me af hoeveel 'sneller' HSP gaat als het op latere leeftijd zich manifesteert? 

Ik krijg momenteel een therapie met botuline-toxine (BOTOX) aangevuld met fysiotherapie. Dit betaalt de zorgverzekeraar. 

Daarnaast neem ik 300mg Noscapine per dag (op basis van een lopend Australisch onderzoek). Dit betaal ik zelf (1200 euro per jaar). Maar ik heb er best voordeel van dus het is me waard.

Hoe is het drummen? Ik speel zelf gitaar, maar heb het werken met effectpedalen op de grond live maar opgegeven haha...

ChrisG
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login