Wie herkent deze symptomen

Wie herkent deze symptomen en weet de naam van de bijbehorende ziekte? Ik merk dat ik spiermassa verlies in benen en armen. Dit verschijnsel is al enkele maanden aan de gang en lijkt steeds sneller te gaan. Artsen hebben geen idee. Klachten begonnen met een doof gevoel in tenen en enkels, volgens de neuroloog waarschijnlijk polyneuropathie in de dunne vezels. Ik maak me ongerust, ik word dunner en verlies spierkracht, lopen wordt steeds moeilijker. Waar gaat dit eindigen??

0

2 reacties

1

Beste Pla,

Beste Pla, zullen we maar schrijven. Wat jou gebeurd kun je op internet in de medische literateuur lezen. Maar hoe oud ben je en hoe lang weet je dat je polyneuropathie hebt? Ik ben er heel bang voor en probeeer dagelijks oefeningen te doen. o.a. fietsen op de hometrainer op ht terras, buitrn rn frisse scvhone lucht in de longen. Ik heb twee klapvoeten en gebruik daarvoor klapvoedbraces, plus twee wandelstokken met daarbij een een rolstoel. Jij schrijft: polyneuropathie in de dunnevezels, dat heb ik nog niet gehoord en ben erg nieuwsgierig wat dat betekent. Tot nu toe zit het in de zenuwuiteinden van de voet, dat zijn bij mij de tenen. Mijn grotetenen hangen er helemal futloos bij.

Nou beste Pla, laat nog maar eens wat van je horen. Groeten, Toonch 1506

Toonchi
0

Klinkt als polyneuropathie maar jij zegt dat artsen het niet weten.Is er al onderzoek geweest in het ziekenhuis,EMG,MRI,bloedonderzoek?Ik heb vooral spiermassa verlies en krachtverlies in de onderbenen.Deze voelen doof aan en zijn erg dun geworden doordat de spieren niet meer aan het werk gezet worden door de zenuwen.Lopen is vervelend maar lukt wel maar stilstaan lukt met heel veel inspanning dus eigenlijk niet.Ik fiets zelf redelijk veel en hoop daarmee heel lang mobiel te blijven zonder hulpmiddelen.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login