Voeding en Spierziekte

Ik heb al meer dan 15 jaar last van een toenemende myopathie en gebruik daarvoor al lang pijnstillers / ontstekingsremmers.

Ik heb ook geleerd dat ik zelf veel kan doen om de verschijnselen tot een minimum te beperken. Hieronder een paarf middelen die mij goed helpen:

1) Gember. Ik kook tweewekelijks een kilo gember (in stukjes gesneden in de schil) in 6 liter water. De eerste keer gedurende een half uur. Dat gembersap doe ik in drie 2 lier wekflessen (eenvoudig verkrijgbaar bij bijv. Blokker). Daarna kook ik het nog een keer gedurende twee uur en giet de gemberthee in nog drie 2 liter wekflessen. (ik bewaar ze de wekflessen in de koelkast). In de ochtend en in de avond drink ik een halve liter gemberthee. En dat heeft een zuiverend en pijnstillend effect op de spieren.

2). Ik drink dagelijks groentesap, geperst met een slow juicer. De groenten zijn: Wortelen, Venkel, Rode Biet, Bleek Selderij en Gember.  Ook dat werkt positief. 

3). Ik eet een Carbo Low Diet. Geen brood, geen pasta, geen suiker, geen aardappelen en natuurlijk geen frisdrank en andere suikerproducten. In de plaats van brood eet ik het zwarte Fries Roggebrood en als beleg zachte Franse kaas. 

4). Dagelijks een kleine hoeveelheid ingemaakte bosbessen.

5). Elke dag voldoende beweging, maarf natuurlijk niet teveel. Mij bevaltdagelijks een kleine afstand zwemmen erg goed. 

6). Voor de spiergroepen die veel pijn doen, gebruik ik een powerplate. Die zorgt voor een redelijke afvoer van afvalstoffen in de spieren.

Ik hoop dat iemand er iets aan heeft.

1
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login