Vermoeidheid

Hallo

Hoe doen jullie dat als je zo vreselijk moe bent. Geven jullie er aan toe of gaan jullie door? Ben paar dagen vakantie geweest best veel gedaan. Dag na terugkomst ging best goed maar nu ongeveer een week erna krijg ik terugslag. Is dit herkenbaar?

Zo moe en veel zenuwpijnen

1

11 reacties

1

Hallo ik ben Eddo ik heb 3 junie 2016 GBSgehad dus is bijna eeen jaar geleden .Wat ik bij jouw lees van dat moe herken ik.Ik geef daar aan toe tegen in gaan heeft geen zin .Je komt alleen maar dieper in de put.Rust is het enige om er van af te komen.Ik heb met dit warme weer ontzettend veel moeite .Ik doe gewoon niets al wat ik doe is te veel.En ben blij dat het 22,30 is dat ik naar bed kan.Morgen weer een dag.Dat niets doen duurt lang maar we hebben geen keuze.

Succes met de revalidatie.

Groetjes Eddo.

1

Mijn ervaring (heb HMSN) is, dat vermoeidheid negeren niet echt gaat. Soms ben ik snel moe (nog sneller bij hoge temperatuur) en als ik dan doorloop wordt de vermoeidheid alleen maar zwaarder en uiteindelijk ondraaglijk zwaar. Ik sta dan leterlijk te tollen op mijn benen en denk niet meer zuiver.

Daarom probeer ik mijn activiteiten goed te plannen en probeer ik vooragf te bedenken wat ik aan kan. Dat is soms lastig, want het betekent dat ik spontane uitnodigingen bijna altijd moet weigeren en dat ik aan activiteiten in de avond niet meer begin.

groet, Laurens

4

Beste MariaJose,

aan jouw vermoeidheid is zeker veel aan te doen, zie onder ,

De Bemer therapie helpt eneorm voor vermoeidheid. neem gerust kontakt op. ps van 1 t/m15 juni ben ik op vakantie.

CIAP  - Polyneuropatie heb ik al jaren ,vorig jaar de neuroloog een onderzoek laten doen en na vele tests: Ja je hebt C.I.A.P. oh en is er iets aan te doen: nee. Nu gebruik ik de Bemer, Fysische vasculaire therapie?, al enkele jaren, maar niet op mijn voeten en onderbenen. Daar ben ik toen aktief mee aan de gang gegaan en na 8 weken pijn in voeten en onderbenen bijna weg, tintelende voeten minder. een hele vooruitgang. Nu is het zo dat tintelende voeten 80%-90% weg, pijn in voeten 70% - 85% minder, evenwichtstoring nu weer goed, gevoeligheid in voeten weer beter . Er is dus wel iets aan te doen bij CIAP en polyneuropati. Voor vragen neem gerust kontakt op Lodewijk van Nispen Vlijmen info@reikidenbosch.nl??

Lodewijk van Nispen
2

Beste mensen met een spierziekte,

Laat je niet beetnemen. De Bemer therapie staat bekend als onbewezen verzinsel en als kwakzalverij. Zie de website van de Vereniging tegen kwakzalverij:

http://www.kwakzalverij.nl/over-ons/vaak-gestelde-vragen-frequently-asked-questions-faq/lezersvragen/de-bemer-nog-steeds-onzin/

Een beetje magnetisme kan geen werkelijk effect hebben op onze spieren.

groet, Laurens

?

2

Beste Maria Jose,

Ik heb zelf een mitochondriele myopathie en herken je verhaal. Mijn terugslag komt echter al de dag nadat ik teveel heb gedaan. Ik heb 2 revalidatietrajecten doorlopen en daarmee geleerd om toe te geven aan de vermoeidheid en mijn dagen zorgvuldig te plannen. Voordat ik wist dat ik deze spierziekte had, ging ik altijd gewoon door. Met tot gevolg; de ene burn out na de andere. 

En inderdaad, wat hierboven ook al wordt gezegd; spontane uitjes zijn dan eigenlijk niet meer in te plannen. Maar door lange tijd té weinig te toen kun je weer op een redelijk niveau komen en langzaam weer iets meer gaan doen. 

Ook conditie- opbouw heeft bij mij geholpen. Toen ik hiermee begon, kon ik amper 3x 3 minuten op een hometrainer of electrische fiets volhouden. Inmiddels lukt het me, na 9 maanden, om 25 minuten achter elkaar te fietsen. Dit kost heel veel energie, maar al met al levert het me toch méér op. Nu kan ik het weer af met 1x slapen overdag, hiervoor heb ik een tijd gehad dat ik 2x per dag sliep. 

Wellicht is het een goed idee om te proberen in een revalidatietraject te komen, waar een ergotherapeut je goed kan begeleiden in het omgaan met je beperkte energie?

Veel sterkte!

Groetjes, Linda

2

Beste Mariajose.

Zoek een goede Ergo-therapeut die jou kan begeleiden , om je energie niveau op peil te houden.

Als je een spierziekte hebt,dan moet je heel bekwaam omgaan met je dagelijkse bezigheden.

Je kan niet meer zomaar iets gaan doen zonder erbij na te denken welke consequenties dat heeft.

Verbeter de wereld , begin bij je zelf
3

Dag Mariajose,

Vermoeidheid en spierziekten horen vaak bij elkaar. Je moet wel onderscheid maken tussen lichamelijke vermoeidheid, die je kunt hebben als je gesport hebt of een flink stuk gelopen, en de ervaring van vermoeidheid, die vooral in je hoofd zit. Mensen kunnen bijvoorbeeld heel goed na het werk doodmoe thuis komen, gaan sporten en zich weer helemaal fit voelen. De spieren zijn dan moe, maar het hoofd voelt zich fit.

In Contact Magazine september besteedt Spierziekten Nederland aandacht aan vermoeidheid.

In het Radboud draait het programma Energiek, bedoeld om mensen weer energie terug te geven. In gespecialiseerde revalidatiecentra (Zie: https://www.spierziekten.nl/zorgwijzer/zoeken/categorie/revalidatie/?) draaien vaak vergelijkbare programma's. Veel mensen zeggen dat ze baat hebben bij dergelijke programma's.

0

Bedankt voor jullie reacties

1

Hallo Mariajose, 

Misschien is dit topic al gesloten, maar ik wil er toch nog mijn ervaring aan toevoegen als het mag.

Vermoeidheid. Ik geef er niet aan toe. Ik heb een tamelijk strakke planning, waarbij ik moe of niet moe, mezelf dwing om 's morgens van 9:00 uur tot de koffie lichamelijke arbeid te doen. Tijdens de koffiepauze neem ik wat ontspanning  en ga vervolgens tot het middaguur door met mijn klussen. Niet langer dan 3 uur per dag en de middag te gebruiken om te ontspannen of om leuke, niet zo inspannende dingen te doen. Door niets te doen en eraan toe te geven gaat de conditie alleen maar harder achteruit en groeit het gevoel van ontevredenheid. Klussen worden helaas nog steeds niet door kaboutertjes gedaan ;-)  Ik kijk na zo'n dag met plezier terug en bedenk bij het slapen gaan al een planning voor de volgende dag. Het weekend gebruik ik om te ontspannen en doe ik alleen lichte klusjes. En zo werkt het bij mij, maar zo zal het vast en zeker niet voor iedereen gelden. Ik heb overigens naast CIAP ook FM (fibromyalgie) en heb er lange tijd over gedaan om tot deze - voor mij goed werkende - oplossing te komen. Eraan toegeven en zitten, liggen of slapen, maakt dat ik eens te zeer met mijn altijd aanwezige pijn en aandoeningen geconfronteerd word en daar word ik alleen maar ellendiger van. 

Veel sterkte en goeds voor ieder die dit leest toegewenst.

dit bericht is gewijzigd door Geesje_vB op 24 oktober 2017 om 13:38

0

Beste allemaal,

sinds kort in dit forum ivm hardneckige heuppijnen nav 3 aanrijdingen.... Gebruik sinds 5 jaar het BEMER-Systeem met goed succes en heb daarom -vanuit mijn achtergrond als HBO-V+ nog de BEMER Therapie-Scholingen gevolgd.... Kan als professional graag specifieke adviezen geven, maar dan  via bemer@pons.tips  ; op het web mag alleen algemene info worden gegeven, zoals b.v. op   www.microcirculation.tips  

Dat er natuurlijk altijd verwezen wordt naar oeroude (2010 !!), onwetenschappelijke commentaren op de BEMER-Therapie, is bekend.... maar kijk ook eens op het wetenschappelijke gedeelte van de b.g. website....    Groet Wolf?

0

Gewoon genieten! Dan maar je inspanning bezuren! Er gaat niets stuk!

Daffiedolf
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login