Vermoeidheid

Hallo 

Ik heb Alpha-1 antitrypsine deficiëntie type ZZ
buiten het feit dat ik dus longemfyseem, heb ontwikkeld, regelmatig benauwd ben en weining energie heb is voor mij, mijn grootste beperking het feit dat ik altijd moe ben, ik ga moe naar ben en sta moe op.

Het aller moeilijkste vind ik  nog dat ik moet leren is het langzamer aan moeten doen en niet alles te willen doen. Hier vecht ik tegen, elke dag weer. Ik haat het gevoel buitengesloten te zijn, Ik moet keuze maken tussen tussen thuis blijven (en dus niet doen wat ik graag zou willen doen) of toch niet.

Voor anderen lijkt het vaak allemaal zo makkelijk te gaan, daar waar ik alles moet plannen en rekening moet houden met het weer, en allerlei andere factoren van buitenaf, hoe ik opgestaan ben, etc. Terwijl andere mensen gewoon dingen kunnen doen, moet ik erbij stilstaan en plannen , plannen en nog eens plannen.
Helaas is goed plannen niet een van mijn sterkste punten!!!

Iemand zei eens tegen me :  "Het verschil tussen ziek of gezond zijn zit hem in de levenshouding" Het is de wonderbaarlijke vrijheid om niet na te hoeven denken, maar gewoon te doen" 
En dat klopt, ik mis die VRIJHEID!!! 

Hebben jullie daar ook last van?
Of kunnen jullie er juist wel goed mee omgaan en hoe doe je dat dan?? Ik zou graag wat goede tips en adviezen kunnen gebruiken over hoe ik mijn energie misschien wat beter kan verdelen en ik minder last heb van mijn vermoeidheid!!

Ben benieuwd naar jullie reacties
 Groetjes Jolanda :)


?

Grtz Sjootje :-)
0

Plaats een reactie

Deze conversatie is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe gesprekken te starten of deel te nemen aan deze groep.