Soorten pijn die bij fshd horen.

Hey mensen, ik heb me al aangemeld een klein tijdje geleden, maar ben even afwezig geweest... Ik vind het ten eerste een zeer aangename site en schrik soms nog van verhalen die me bekend voorkomen. Nu zit ik nog in de fase dat mijn schouder(bladen) niet meer mee willen. Heb het hele verhaal bij mijn profiel geschreven. Nu heb ik al een tijdje pijn in mijn bovenarms alsof ze er steeds heel hard in knijpen...en ook plots steken ter hoogte van het gewricht dat uitstraalt naar bovenarm. Op die momenten voelt mijn arm, afwisselend van kant ook, zo vermoeiend aan dat ik hem nog moeilijker omhoog krijg. Het typische zwaar gevoel maar dat deze keer tijdelijk erger is. Na een uur, is dat weer beter en zo heb ik op en af deze 'pijnaanvallen'. Komt dit bekend voor bij jullie ook? Ik weet dat de pijnen erg zijn en heb ergere pijnen maar deze pijn is weer iets nieuws. Voor mij is de meeste pijn die ik het meeste heb, de drukpijn the schouder naar hals toe. Geregeld 'steken' aan schouderblad en natuurlijk de lage rugpijn en tussen schouderbladen dat het vast zit. Ik vroeg me soms af hoe andere de pijn ervaren aan de schouders/schouderbladen. Vele groetjes en voor iedereen een hart onder de riem :-).

live my life as I can
0

4 reacties

0

hoi. Ik herken je omschrijving. Heb wel iets anders, maar bij mij zitten nek en schouders ook regelmatig vast. Vooral links. Een deel komt door de spieren, die volgens de echo aangetast waren, maar als de fysiotherapeut schouder en nekspieren losmaakt is mijn linkerarm wel iets beter.

Aan het eind van mijn energie houd ik altijd een heel stuk dag over.
0

Hallo!

Heel herkenbaar! Bij mij is de pijn 1,5 jaar geleden begonnen. Acute pijn in mijn linker schouder, (slijmbeursonsteking dacht orthopeed) bovenarm en schouderblad, zeurende pijn die constant aanwezig was, t gevoel alsof alles vast zat.  Na extra fysiotherapie werd het iets beter, maar nooit meer zoals voordien. Half jaar later begon ik dezelfde pijn te voelen in mijn rechter schouder. Nu gaat het op en af,  ik heb dagen met weinig pijn maar die zijn nog altijd in de minderheid. Pijn in de bovenarm, zwaar gevoel, afwisselend links rechts. Mijn linkerarm krijg ik niet meer omhoog. In een acute fase heb ik dag en nacht pijn, slapen op schouders is dan bijna niet mogelijk. Pijnstillers helpen niet. Ik heb nog steeds wekelijks fysiotherapie, 1 à 2x. Tot 1,5 jaar geleden had ik nooit pijn, soms heel frustrerend... niks lijkt te helpen tegen de pijn.

carpe diem
0

Hey Juul en Sinlence,

Bedankt voor jullie reactie!!

Silence, ik heb een dubbel gevoel dit te lezen...Ik voel me ineens niet zo alleen...en langs de andere kant niet fijn dat er nog mensen zijn uiteraard!!

Zooo herkenbaar...bij mij zijn de dagen met weinig pijn ook soms nog aanwezig en daar geniet ik dan wel van om leuke dingen te doen. Maar aan alles hang een prijskaartje, dat zal je ook wel herkennen. De nachten dat ik op geen van beide schouders kan slapen, heb ik ook geregeld. Dan kan ik enkel op m'n rug slapen en soms leg ik mijn linkerarm naar boven zodat ik m'n hoofd kan ondersteunen. Soms is het moeilijk om een goede slaaphouding te vinden! Dat frustreerd soms wel erg.

Ik heb zelf ook 2x per week fysio en ben gestart met kleine 'simpele' oefeningen die opgestart zijn in overleg met een medisch team van het NMRC, een centrum dat zich  internationaal bezig houdt met neurologische aandoeingen.

Mijn fysio doet ook Dry Needling en ik heb om de week tape aan. Dit helpt soms ook wel, maar tijdelijk... Verder helpt er niets...geen pijnstillers, niets. Soms leg ik warmte. Vandaag was weer een vervelende dag. Soms kan je de pijn verbijten en soms is het te zwaar en moeilijk.

Sterkte voor jullie!!

live my life as I can
0

Bekend verhaal. De zwaarte, tintelingen en het gevoel dat je arm slaapt heb ik sinds  een paar weken dagelijks. Eigenlijk ben ik blij om dit te lezen. Ik ken niemand die fshd heeft. De verhalen die ik ken zijn van dit soort sites. 

Ook bij mij werken pijnstillers niet. Omdat parasetamol niet werkte heb ik de huisarts om diclofenac gevraagd en gekregen. Ik kan het alleen net zo goed niet slikken,het werkt niet.

binnenkort naar de neuroloog. Hoop dat zij wat kan doen. 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login