RA en voeten

Voor het eerst sinds dat ik RA heb erg last van mijn voetzolen met lopen en staan. Ik heb het jaren alleen maar in mijn vingers, polsen en ellebogen gehad. Maar helaas zijn nu mijn voeten aan de beurt.

Iemand tips om het iets te verlichten?

0

9 reacties

0

Mijn voeten zijn vanaf mei vorig jaar dik en onstoken.. In het begin had ik behoefte om ze warm te houden. Nu koud. Regelmatig ijs tegen de voeten. Verlicht de pijn.

Wissel lopen en rust goed af. Bij pijn echt de voeten rust geven. Ik ben door mijn pijnlijke voeten gebruik gaan maken van een rolstoel, het is echt heel beperkend.

Om de dikheid van de voeten tegen te gaan slaap ik met het voeteneind van het bed omhoog. Ook overdag heb ik mijn voeten vaak hoog.

En stevige schoenen. Ook binnenshuis, niet op sokken of pantoffels lopen.  Dat zijn mijn tips.. Hoop dat je er iets aan hebt!

Groetjes, Ellen..

0

Ik sluit me helemaal aan bij de tips van Ellen. Idd lopen op stevige schoenen, ook binnenshuis. Dat heb ik ook gedaan.

Sinds vorig jaar steunzooltjes in mijn schoenen. Is in het begin even wennen, maar nu kan ik eigenlijk niet meer zonder.

Af en toe even een koel voetenbadje.

Sterkte ermee! 

Reel
0

Last van je voeten hebben is zeer lastig. Ze dragen tenslotte je hele lichaamsgewicht. Reel heeft gelijk dat stevige schoenen helpen. Vooral op ongelijke vloeren die je buiten veel aantreft. Ik heb zelf jaren aangepaste schoenen gedragen. Lekker lomp als ze zijn was ik daar heel blij mee, simpelweg omdat ik weer kon lopen. Nu kan ik weer zonder ze, maar de behoefte aan stevige zolen blijft en daarom loop ik altijd op goede outdoor wandelschoenen. Ze hebben een goed voetbed, geven steun, ademen en zijn in het straatbeeld niet onbekend. In huis loop ik op klompen zoals verpleegkundigen ze dragen. Het niet volledig afwikkelen van de voeten helpt wanneer er ontstekingen zijn in de voet, maar kunnen wel je enkels extra gaan belasten. Net als Ellen, heb ik een rolstoel waar ik soms echt op terug moet vallen. Zijn de ontstekingen te hevig dan doe je er het beste aan naar je lijf te luisteren en rust te nemen en vooral tijdig aan de bel trekken bij je reumatoloog. Tijdig ontstekingen remmen, voorkomt het ontstaan van vergroeiingen en de nodige aanschaf van aanpassing die vanaf dan zullen blijven terugkeren.

Fijn om even contact te hebben!
0

Ik ben op deze site beland omdat ik vandaag veel pijn heb onder mijn voet, bij het lopen en staan. Ik heb pas een jaar reuma, weet nog niet goed waar ik aan toe ben en wat me te wachten staat. Ik was 3 weken geleden bij de reumatoloog, en ze zag op de echo dat mijn voeten ontstoken waren, maar omdat ik sinds kort naast methotrexaat ook weer plaquenil slik, wilde ze even afwachten. Ik had op dat moment ook geen pijn, maar als dit volgende week nog zo'n pijn doet, neem ik weer contact op. Lucienne heeft gelijk.

Francisca
0

Misschien helpt capsaïcinecreme. Ik heb dit voor de pijn in mijn voeten voorgeschreven gekregen van de neuroloog in het pijnteam.

Wie weet helpt het bij jou ook.

groetjes

Joanna
0

Mijn voeten zijn sinds een paar maanden ook dik en ontstoken en inmiddels heb ik er zo veel last van dat ik niet meer kan staan of lopen en dus aangewezen ben op de rolstoel. Ik heb geprobeerd met koelen, verwarmen, omhoog leggen maar niets helpt tegen mn dikke pijnlijke voeten. Ik leef met iedereen mee die met dit probleem zit

0

ik heb een reumatische spierziekte en kreeg ook last van zeer pijnlijke enkels en voeten. Sinds 2 jaar draag ik aangepaste schoenen en dat bevalt me heel erg goed.

Ik maak foto's in de schoenenwinkel (vraag altijd toestemming) en van de schoenen die ik leuk vind wordt dan een mooi paar voor mij gemaakt. Men reageert hier heel positief op en ik voel me er heel goed bij. Misschien een idee voor jou.

0

Zelf weet ik sinds november 2011 dat ik RA heb. Kort daarvoor kreeg ik ontzettend last van mijn voeten. Ik heb via een GOEDE podologe zooltjes op maat laten aanmeten. Hoewel ik geen 15 km meer kan wandelen, heb ik hier veel verlichting van.  

Julienne
0

Hoi alle maal ik loop voor de ra in het umcu hier is men bezig
om het effect van koelen en verwarmen van je voeten te onderzoeken men is met deze proef pas gestart dus nog even geduld

Ondertussen kan ik je mijn ervaring wel vertellen  het gaat hier om een proef met koelen van ongeveer 20 graden en daarna een voeten bad dat dan weer 20 graden warmer is 15 minuten het een en 15 minuten het ander hierdoor nemen bij mij de ontstekingen af

Maar nog maal we zijn hier nu een maand mee bezig en weet
nog niet hoe dit verder gaat lopen

Ik zal jullie op de hoogte houden wat de bevindingen zijn

Mvg jacko?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login