Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Problemen met het vervangen van aanpassingen via de WMO????

Ik vraag me af of er meer mensen zijn met problemen bij het vervangen van aanpassingen als rolstoelen en scootmobielen

In de gemeente Utrecht kan je in principe maar 1 soort rolstoel krijgen en dat is de Puma 20

Door dat ik niet met deze rolstoel door mijn woning kan komen heb ik niets aan deze rolstoel

Nu na 10 maanden heeft de gemeente mij een andere rolstoel gegeven zodat ik wel door mijn woning kan gaan

De energie die dit heeft gekost is enorm de telefoon rekening ook en boze ambtenaren en wethouders zijn het gevolg

Wel nu ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die zoveel problemen krijgen met het vervangen van deze hulpmiddelen ???????

0

2 reacties

0

Je hebt altijd het recht om een voorziening in de vorm van een PGB aan te vragen.

Als je wat meer info wilt mail me: gezinus.wolters@gmail.com.

Hieronder alvast wat info

Zie bijv: http://www.supportmagazine.nl/wp-content/uploads/2016/03/Artikelomdenkenmoet.pdf?

Als u een vergoeding wilt voor de aanschaf van een “vervoersvoorziening”, zoals bijvoorbeeld een rolstoel, elektrische rolstoel of scootmobiel moet u daarvoor bij uw gemeente, afdeling WMO zijn.
Er zijn dan twee mogelijkheden: u vraagt om een voorziening “in natura”, in dat geval kiest en koopt de gemeente een geschikte voorziening bij een leverancier waarmee ze een contract hebben afgesloten. Of u vraagt om een verstrekking in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB). In dat geval mag u zelf een voorziening en een leverancier uitkiezen.
U mag altijd kiezen voor een PGB, maar er zijn wel een paar voorwaarden:
- u moet er zelf om vragen;
- u moet redelijkerwijs in staat zijn om het PGB en de voorziening te beheren;
- u mag geen gevaarlijke, slechte of ongeschikte spullen aanschaffen;
- als de aangeschafte voorziening duurder is dan een standaardvoorziening moet u zelf de meerprijs betalen;
- u mag niet eerder misbruik hebben gemaakt van een PGB.

De gemeente kan niet 'zomaar' een PGB weigeren. Als u het PGB kunt beheren en een goede en veilige voorziening inkoopt, mag de gemeente het PGB niet weigeren. Ze kunnen u wel vragen om een “Persoonlijk Plan” op te stellen, waarin u uw omstandigheden, behoeften en voorkeuren aangeeft. Ook kunnen ze u vragen om een “keukentafelgesprek” om uw aanvraag toe te lichten.
Bij zorg in natura (ZIN) wordt onderhoud, reparatie en verzekering geregeld door de leverancier. Die u dus niet zelf kunt kiezen, dat doet de gemeente voor u.
Met een PGB moet u zelf het onderhoud regelen, bijvoorbeeld door een onderhoudscontract af te sluiten met de leverancier. U kunt hiervoor een vergoeding krijgen van de gemeente. Ook weer in de vorm van een PGB. Ook moet u zelf een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) afsluiten, dat is verplicht voor elektrische rolstoelen en scootmobielen. Dat kan meestal ook via de leverancier.

De gemeente kan vragen om een eigen bijdrage bij de toekenning van de voorziening. Vermeldenswaard is hierbij dat bij aanschaf van een scootmobiel in het algemeen wel een eigen bijdrage wordt gevraagd, maar bij een elektrische rolstoel niet.?

0

Hi Jack.

Ik weet niet hoe de regels in jullie gemeente lopen. Maar vanuit mijn functie van wijkverpleegkundige verwijs ik mensen vaak naar de wmo consulent. Of iemand die vanuit MEE mensen begeleid bij aanvragen. Zij weten binnen jou gemeente de wegen te bewandelen. Misschien een idee?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login