Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

pijn

21 juli 2014 om 18:07

Ik weet niet waar ik moet beginnen met de pijn die mijn leven beheerst,ben nu 58 jaar jong en in 96 kreeg ik plots een dikke hand wat uitmonde in een dikke arm(gestoken door een beest?) nee na twee jaar kwamen ze er achter dat mijn nekwerfels C4 tot C6waren vergroeid met mijn centraal zenuwstelsel na twee operatie's van acht uur 1998 en 2000 werden in 2001 ook mijn handen maar aangepast die konden niet meer open of dicht........nu zijn we jaren verder en de pijnen hopen zich op,zo heb je bijna niks zo kan je niet lopen of zitten van de pijnen die gieren door je lijf,sinds een paar weken heb ik nu ook last van slaapbenen,gisteren was het opeens weg,nergens meer pijn ,vandaag denk je dan... ik droomde echt niet van pijnvrij met plezier leven..elke dag is een dag maar nu voel ik mij vaak zo van oh,,ach het gaat wel,morgen andere dag maar echt fijn is het niet ,vrienden kijken raar dat je als een hinde binnenkomt en krom en stram het huis verlaat,nauwelijks in staat om auto te rijden,maar ik doe niet alsof ik heb dan echt mega veel pijn en er is er maar een die mij begrijpt,,dat is mijn maatje en man ..toch wil ik heel graag ook met andere erover praten of mailen,,zou zo fijn zijn als er mensen zijn die begrijpen wat ik bedoel.......?

0

1 reacties

0

Dag Rela,
Ik ben bang dat er heel veel mensen zijn die hetzelfde meemaken, of ongeveer hetzelfde. Naar schatting een op de vijf volwassenen in Nederland heeft last van chronische pijn.
 Ik heb me enige tijd geleden beroepsmatig een beetje verdiept in pijn en pijnbestrijding. Pijn is voor heel veel mensen een fors probleem.

Uit je verhaal concludeer ik dat het wellicht neuralgische pijn is, pijn die ontstaat in beschadigde zenuwen. Ik kan me voorstellen dat je al wel heel wat arten hebt bezocht...

Er zijn grofweg twee wegen die tot een oplossing leiden: een goede medische behandeling en proberen de pijn 'je huis uit te mikken". Voor het eerste moet je terecht komen bij een goed pijncentrum, en wellicht ben je daar al, voor het tweede moet je een methode zien te vinden die je helpt om de pijn uit het centrum van je bewustzijn te verdrijven. Een zeer veel gelezen boekje in dit verband is "De pijn de Baas"van F.Winter. Soms hebben mensen veel baat bij yoga, mindfulness, bepaalde sporten. Ik sprak vorig jaar een arts die een zenuwontsteking had opgelopen en jaren daarna niet meer kon werken van de pijn. Yoga had haar geholpen de pijn terug te dringen van 9 tot 3 op de pijnschaal. Ik ben zelf altijd wat sceptisch bij dit soort verhalen, maar het was overtuigend. Misschien heb je hier wat aan. 

Overigens: aan een goed pijncentrum zijn ook altijd hulpverleners verbonden die je hierin kunnen adviseren.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login