Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Operatie aan de voet

Graag wil ik ervaringen horen van mensen die een operatie aan de voet hebben ondergaan. Ik denk daarbij aan het verloop en herstel, heeft dit lang of kort geduurd? Ging het voorspoedig en is het resultaat van blijvende, en positieve aard? Ben je achteraf blij met het resultaat en zou je het adviseren? Is het gevoel en het lopen ermee veranderd?

Ik ben zelf recent (21 feb) aan de linkervoet geopereerd. Door reumatoïde artritis/erfelijke botgroei had ik behoorlijke scheefstand van de tenen en stonden de middenvoetsbeentjes in scheefstand en waren verzakt. Dit alles leidde tot diepe wonden met slechte mogelijkheid om te genezen. Enige optie was een operatie want aangepast schoeisel hielp niet meer.

De afspraak was wat gewrichten van de middenvoetbeentjes te verwijderen, de vergroeide gewrichtjes in de tenen wat bij te werken en de grote teen weer recht te zetten. Wat het resultaat werkelijk is geworden zie ik na 2 weken, dan wordt de wond bekeken en komt er voor 6 weken ander gips om. Het herstel duurt echter wat langer dan ik had verwacht. Met klem is mij gezegd rekening te houden met 6 maanden voordat alles weer een beetje lekker 'loopt'. Afwachten dus.

Ik zie uit naar wat van jullie ervaringen zodat ik enigszins een beeld kan vormen....

Fijn om even contact te hebben!
0

2 reacties

0

We zijn nu bijna een jaar verder en ik kan definitief zeggen dat het voor mij een hele goede keuze is geweest. Ik heb een mooie voet gekregen, heb geen pijnlijke drukplekken meer in schoenen en kan ook gewoon mijn goede wandelschoenen weer aan. Mocht ooit de andere voet ook nodig zijn, dan zou ik dat ondanks alles waar je eerst doorheen moet voordat het zover is als nu, wederom laten doen. Indien je zelf ooit voor de keuze komt te staan van dezelfde operatie realiseer je dan heel goed dat je weken lang in het gips moet. Eerst 2 weken en dan gaan de hechtingen eruit, dan nog eens 6 weken. Eenmaal uit het gips past niet alles meer aan je voet, zelfs de ruimste schoenen zijn dan te krap, je voet is zwak en voelt onherkenbaar niet meer van jou. Maar doorzetting helpt om echt op de voet/been te komen en de gedane beweging werpt vruchten af. Het sterkt je voet en maakt het weer soepel. Fysiotherapie mocht ik nemen maar heb ik niet nodig gehad. Na 4 maanden heb ik op vakantie in Schotland de eerste berg weer kunnen bewandelen. Deze doorbraak gaf de weg en vertrouwen vrij naar meer bewegen...wij namen een hond, ik wandelde toen weer iedere dag en alles van de operatie was vervolgens weer verleden tijd. Het moeilijkste van alles vond ik het gegeven dat ik niet op krukken kan lopen en absoluut al die tijd in de rolstoel moest doorbrengen. Je voelt de stagnatie in je lichaam toenemen. Gelukkig kan ik opmijn zus terugvallen die Shiatsu therapeut is en dat heeft heel verlichting gegeven en later veel kunnen herstellen. Hoe dan ook het was het allemaal waard!

Fijn om even contact te hebben!
0

Gewerkt in de zorg en inmiddels 100% afgekeurd. Hobby is fotograferen en erop uitgaan met mijn powder puff hondje.

RA vn aan mijn handen, waardoor  ik tegen veel beperkingen oploop. Na een aantal, niet werkende , medicatietrajecten afgelopen te hebben. Reageer ik nu redelijk goed op Rituximab infusen.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login