Nieuwe barriere voor "pgb": 10 uur indicatie awbz

Stand van zaken oktober 2011:

- pgb alleen bij indicatie langdurig verblijf (zzp)
- huidige pgb houders behouden tot 2014 keuze voor pgb.
- vanaf 2012 nieuwe mensen: indicatie functies en klassen is zorg in natura, tenzij u zorg zelf wilt en moet regelen. U krijgt dan een persoonlijke zorgvergoeding, zeg maar het nueuwe "pgb".
- Struikeldrempel is dat dit alleen geldt voor indicaties met minmaal 10 uur verpleging en pers verzorging. (in 2013 telt begeleiding ook mee).

Per Saldo is ziedend en wil van de drempel af. Heeft u opmerkingen hierop reageer dan!

-

frans van der pas
0

1 reacties

0

Mijn zoon had verzorging, begeleiding individueel,begeleiding groep en kort verblijf. In september is hij 18 geworden.In oktober liep zijn indicatie af. Nu krijgt hij nog maximaal 3,9 uur individuele begeleiding per week. Een enorme achteruitgang. We gaan hier bezwaar tegen maken. De mevrouw van het CIZ zei dat ze ons wat meer zou geven omdat hij zoveel nodig heeft. Een lachertje. Arme mensen die in de toekomst hulp nodig hebben.

Verder denk ik dat we blij zijn gemaakt met een dode mus. Wat gaat er volgend jaar gebeuren? De nieuwe indicatie zou tot 2026 duren. Veel vertrouwen hebben we er niet in.

 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login