Neuropathie en de medicijnen

Heb sinds 1 jaar neuropathie in beide benen en een lichtere vorm in de armen. Neuroloog heeft vastgesteld dat ik neuropathie hebt. 

Eerst lyrica voorgeschreven gekregen maar dat hielp niet, nu gebruik ik Nortrilen, maar dat helpt naar mijn idee ook niet. ben even een week gestopt maar de pijn veranderd niet.

Hebben jullie nig tips, of moet ik ( wat mij regelematig wordt aangeprezen ) aan de wiet. 

ben 63 jaar jong.

0

4 reacties

0

Hallo Peter, ik heb neuropathie bij de ziekte van Strümpell. Een tijdlang heb ik amitriptyline gebruikt en later Lyrica. Beide medicijnen hadden zo hun bijwerkingen. Op dit moment (volgens mij al wel een jaar of twee) gebruik ik geen medicatie meer. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast en mijn leefritme. Vermoeidheid is een grote trigger voor meer pijn en spasmen. Dus luister ik meer naar mijn lichaam... lastig soms, maar wel effectief. Overigens wil dat niet zeggen dat ik maar weinig beweeg, maar wel anders. Lang staan mijd ik, maar fietsen (met trapondersteuning) vind ik nog steeds heerlijk om te doen. Overbelasting vermijd ik.
 Bij veel onrust/pijn kunnen ontspanningsoefeningen ook goed helpen. Ik heb geen ervaring met wiet, ook nog niet de behoefte om dat uit te proberen, want met de hierboven genoemde aanpassingen voel ik me aardig goed. 
Hopelijk heb je wat aan deze tips. Als je meer wilt weten over de voeding mag je wel een persoonlijk berichtje sturen. 

0

Dag Peter, ik gebruik CBD druppels, te koop bij de CBDdrogist via internet, is in verschillend %. Zonder pijn lukt niet maar dat verwacht ik van geen een middel, dit is natuurlijk en zonder bijwerkingen. Wordt niet vergoed maar het leven is leuker en zeker ook het slapen.Wel even  in overleg met je huisarts, de mijne weet dat er goede resultaten zijn voor pijn en slaapproblemen. Succes

0

Als medicijnen tegen de pijn gebruik ik: Lyrica, clonazepam en middelen om te smeren, voornamelijk rond de enkels nul amitryptiline 5% en gabapentine 10%. Alles op voorschrift van de arts m.a.w wordt allemaal vergoed. Wanneer ik s'avonds meer pijn krijg trek ik steunkousen aan en/of gebruik ik het TENS apparaat. Misschien denk je wat veel allemaal, maar met dit allesomvattende je wel pijnvrij de dag en nacht door.

0

Er staan een paar tikfouten in mijn stukje: er staat nul amitryptiline maar het woordje nu moet er tussen uit. Het is smeersel in een tube van 60 gram waarin 5% amitryptiline is verwerkt evenals bij de gabapentine 10%.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login