Neuropathie en de medicijnen

Heb sinds 1 jaar neuropathie in beide benen en een lichtere vorm in de armen. Neuroloog heeft vastgesteld dat ik neuropathie hebt. 

Eerst lyrica voorgeschreven gekregen maar dat hielp niet, nu gebruik ik Nortrilen, maar dat helpt naar mijn idee ook niet. ben even een week gestopt maar de pijn veranderd niet.

Hebben jullie nig tips, of moet ik ( wat mij regelematig wordt aangeprezen ) aan de wiet. 

ben 63 jaar jong.

0

10 reacties

1

Hallo Peter, ik heb neuropathie bij de ziekte van Strümpell. Een tijdlang heb ik amitriptyline gebruikt en later Lyrica. Beide medicijnen hadden zo hun bijwerkingen. Op dit moment (volgens mij al wel een jaar of twee) gebruik ik geen medicatie meer. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast en mijn leefritme. Vermoeidheid is een grote trigger voor meer pijn en spasmen. Dus luister ik meer naar mijn lichaam... lastig soms, maar wel effectief. Overigens wil dat niet zeggen dat ik maar weinig beweeg, maar wel anders. Lang staan mijd ik, maar fietsen (met trapondersteuning) vind ik nog steeds heerlijk om te doen. Overbelasting vermijd ik.
 Bij veel onrust/pijn kunnen ontspanningsoefeningen ook goed helpen. Ik heb geen ervaring met wiet, ook nog niet de behoefte om dat uit te proberen, want met de hierboven genoemde aanpassingen voel ik me aardig goed. 
Hopelijk heb je wat aan deze tips. Als je meer wilt weten over de voeding mag je wel een persoonlijk berichtje sturen. 

0

Dag Peter, ik gebruik CBD druppels, te koop bij de CBDdrogist via internet, is in verschillend %. Zonder pijn lukt niet maar dat verwacht ik van geen een middel, dit is natuurlijk en zonder bijwerkingen. Wordt niet vergoed maar het leven is leuker en zeker ook het slapen.Wel even  in overleg met je huisarts, de mijne weet dat er goede resultaten zijn voor pijn en slaapproblemen. Succes

0

Als medicijnen tegen de pijn gebruik ik: Lyrica, clonazepam en middelen om te smeren, voornamelijk rond de enkels nul amitryptiline 5% en gabapentine 10%. Alles op voorschrift van de arts m.a.w wordt allemaal vergoed. Wanneer ik s'avonds meer pijn krijg trek ik steunkousen aan en/of gebruik ik het TENS apparaat. Misschien denk je wat veel allemaal, maar met dit allesomvattende je wel pijnvrij de dag en nacht door.

0

Er staan een paar tikfouten in mijn stukje: er staat nul amitryptiline maar het woordje nu moet er tussen uit. Het is smeersel in een tube van 60 gram waarin 5% amitryptiline is verwerkt evenals bij de gabapentine 10%.

0

Ik heb al jaren last van perifere poly neuropathie die langzamerhand steeds verder toeneemt. Ik heb inmiddels verschillende pijnstillers geprobeerd zoals anti depressivia, maar de bijwerkingen hiervan maakten het werken bijna ondoenlijk. Nu gebruik ik overdag geen medicijnen meer, maar voor het slapen wel wietoliedruppels van een apotheek in Den Haag en op recept van mijn neuroloog ( wel zelf voorgesteld). Daar heb ik wel veel baat bij. Nog steeds wordt ik in de nacht wel een paar keer wakker, maar val ook weer redelijk snel in slaap. Al met al zorgt het voor voldoende nachtrust. En vind ik dat ik te weinig slaap krijg, dan neem ik een paar druppels extra. Heeft wel als nadeel dat ik ‘s ochtends dan weer wat moeilijker op gang kom. Daarnaast heb ik baat bij eens per maand, soms iets vaker, een vitamine B12 injectie.

2

Hallo Peter,

Bij mij is in 2012 polyneuropathie (CIAP) vastgesteld. De eerste jaren gingen prima, behalve gevoelloze tenen, maar op een gegeven moment kreeg ik veel last van zenuwpijnen.

Gelukkig had ik op dat moment een huisarts die verstand van zaken had. Hij heeft mij aan de Lyrica (Pregabaline) gezet en dit langzaam steeds verhoogd tot 2x 300 mg per dag. Dit combineerde ik met een mix van pijnstillers, waarvan eigenlijk alleen Tramadol werkzaam was.

Omdat de klachten maar bleven aanhouden heeft de huisarts mij doorverwezen naar de pijnpoli van DC Klinieken. Daar werd ook nog Amitryptiline geadviseerd, maar omdat ik al andere anti-depressiva slikte, ben ik niet overgestapt.

Wat wel heel goed heeft gewerkt en wat mij nu al 3,5 jaar bijna (zenuw) pijnvrij houdt, is een dagje aan een Ketamine-infuus liggen. Ketamine zorgt voor een soort reset van de beschadigde zenuwuiteinden. Ik heb het nu 3x jaarlijks ondergaan en moet constateren dat de zenuwpijn hiermee vrij snel verdwijnen én niet meer terugkomen. Ik slik wel een onderhoudsdosis van 2x 150 mg Pregabaline per dag.

Uiteraard zijn er nog een aantal andere middelen, waar iedereen weer verschillend op reageert. Wat dat betreft is het een beetje zoeken naar wat voor jou het beste werkt. Een goede huisarts of pijnpoli wil je daarmee vast wel helpen.

Heel veel succes en nee, je stelt je niet aan dus laat je niet zomaar afschepen.

Ron
0

Hoi, Ron

Ik heb jouw verhaal gelezen en ik kan me hierin  terug vinden.

ook na veel soorten medicijnen bij de DC kliniek  in Roermond terecht gekomen, dit is nu bijna 2 weken geleden maar ik heb er nog niet veel baat bij, hoe lang duurde het bij jou voor dat je merkte dat de pijn minder werd?

Ik ben benieuwd hoe het bij jou gegaan is.

De arts zij dat het wel een maand kon duren voor dat je  een verbetering kon waarnemen.

Groetjes Louis

Louis Lijssen
1

Hallo Louis,

Eerlijk gezegd weet ik niet hoelang het precies duurt tot bij mij de ketamine aanslaat, maar het is zeker zo dat het niet direct werkt. Ik schat in een paar weken. Ik merk dan altijd dat ik minder last krijg van geïrriteerde spieren. Vanaf dat moment bouw ik de pregabaline van 2x 300 gram in 2 weken af naar 2x 150 gram.DDat houd ik daarna aan als onderhoudsdosis.

Het is overigens zo dat niet iedereen baat heeft bij ketamine. Het blijft dus een kwestie van uittesten. Ik hoop dat ze dat bij DC klinieken goed hebben uitgelegd. Ik ben overigens erg benieuwd naar de mogeliijkheden van een ander middel: medicinale cannabis. Ook daarvoor geldt dat het maar bij een deel vd gebruikers helpt. Bij een volgend bezoek aan DC klinieken ga ik daar zeker naar informeren. Grote voordeel tov andere pijnbestrijdingsmiddelen is, dat dat een relatief mild middel is.

Ik wens je heel veel sterkte en succes en ik hoop dat de ketamine alsnog zijn werkt diet. In ieder geval goed dat je de stap hebt genomen om het uit te proberen!

Ron
0

Aan C.I.A.P. en Artrose is wel veel te doen, ook voor ouderen, mijn vrouw had zware Artose in de nek en is nu pijn en klachten vrij. verde zie onder:

Ook ik heb CIAP al jaren. even in het kort wat info: 3 jaar geleden getest op  C.I.A.P  waar volgens de specialisten nix aan te doen is. Klachten toen: 24 uur pijn, tintelende voeten, gevoelloosheid, stramme voeten en evenwichtstoringen. Ik ben begonnen met Vasomotie therapie en de pijn en tintelingen waren na 3 maanden minder. na 1 jaar bijna weg. Nu na 3 jaar behandelen met de VASOMOTIE therapie zijn mijn klachten veel minder bv tintelende voeten 90% weg Pijn in voeten 95% weg Evenwicht60% minder last Gevoelloosheid 60% verbeterd. Mooi he. Wil je hier meer over weten neem kontakt op. 

Maar nu komt het : In juni ben ik bij iemand geweest die een lichaam doormeet zoals hart, nieren, lever etc. Alles was goed, dus hij snapte niks van de Polyneuropathie - C.I.A.P. klachten na enig navragen kwamen we erachter dat schildklier problemen in de familie zit(mijn broer) die is hij gaan nameten en ja hoor een bepaald hormoon kom ik tekort. Daar heb ik druppels voor gekregen en nu na bijna 2 maanden:  Evenwicht sterk verbeterd, andere klachten ook bijna weg. Mijn boodschap is nu laat ook de schildklier controleren op hormonen etc. dat zou de oorzaak kunnen zijn.? Ik ben nu 98% pijnen, tintelende voeten vrij, evenwicht gaat beter, gevoeligheid in voeten weer veel betrer, ik kon 3 jaar geleden bijna niet wandelen, nu strandwandeling gemaakt van 7 km zonder pijn etc. wil je info bel gerust 0653160831 sterkte, beterschap, groet Lodewijk??

Lodewijk van Nispen
0

Hoi ik ben Patriesik  hebal jaren polyneuropathie.

Het wordt steeds erger,gaat nu ook in armen zitten ik slik preghabelin en ibuprofen 8 per dag maar dat helpt weinig tijd ook scootmobiel mijn huisarts wil me niet verder sturen omdat er niets aan te doen is heeft iemand hier ervaring mee?

Bedankt alvast,

dit bericht is gewijzigd door Patje59 op 11 april 2019 om 11:40

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login