Loopfiets.

In 1993 heb ik GBS doorgemaakt en heb steeds meer last van mijn restverschijnselen. Met name staan en lopen gaat steeds moeizamer. Is er iemand die ervaring heeft met een loopfiets zodat wandelen en bijvoorbeeld museumbezoek weer zou kunnen?

0

4 reacties

0

Dag Leentje,

Er bestaan meerdere modellen loopfiets, gelukkig maar want niet iedereen is gelijk. Zelf ervaring opdoen om te weten welke de beste voor je is. Misschien beginnen in het "Stedelijk Museum Amsterdam" om te ervaren hoe deze daar voldoen. Er staan 2 loopfietsen van The Alinker maat M. Zie ook VSN hulpmiddelen: de afbeelding is (zo te zien) gemaakt bij het museum.

0

Ik heb pas in jan. j.l. GBS gehad. Heb problemen met lopen en heb daarom een elektrische step gekocht. Tante Paula maximilliaan 11

Is ideaal voor mensen die GBS hebben gehad en last hebben van restverschijnselen. Beter dan een loopfiets aangezien je met die step kan lopen met ondersteuning, maar er ook gewoon mee kan rijden als snorfiets, actiradius 30 km. Maximum snelheid is 28 km/uur. Is geregistreerd als scootmobiel, dus je mag er overal mee binnenkomen zoals winkels enz. 

Gérard
0

Dag leentje,

Ik heb een elektrisch ondersteunde loopfiets van Rollick. Deze staat geregistreerd als loophulpmiddel en mag dus gewoon winkel en musea in. Op volle snelheid haal ik 22 km/uur dus ik kan meekomen als anderen fietsen. Hij is dus niet zo snel als de Paula, maar wel heel licht en makkelijk deelbaar zodat ik hem makkelijk mee kan nemen in de auto. Ik heb hem wel op een scootmobielindicatie gekregen. Deze heb ik laten omzetten in een PGB en daar de loopfiets van aangeschaft.

0

Ik zie nu dat het een gesprek uit 2015 is.... heb je inmiddels iets gevonden waarmee je uit de voeten kunt?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login