HMS en ik

15 jaar geleden werkte ik in de verpleging, en kreeg ik last van schouderklachten. 3 jaar later, 2 operaties achter de rug kreeg ik de diagnose HMS. Geen idee had ik, gelukkig werd ik goed begeleid door mijn toenmalige fysiotherapeut. A bumpy ride met vallen en opstaan leerde ik met dit rare lijf omgaan. Omscholen tot docent, in acht nemen van bepaalde “regels” en ieder jaar wel weer een ontsteking ergens en al mn fysiobehandelingen opgemaakt. Toch mag ik niet klagen, ik heb vergeleken met anderen een lichte vorm. Ik gebruik weinig medicatie, alleen bij ontstekingen, en ik kan nog uit de voeten., ik “sport” bij de fysio, ik werk part-time en mijn partner begrijpt mij ook nog. Toch is het niet altijd een feestje, en is vooral de langdurig aanwezige pijn wel n klus. Ik vind het fijn over anderen te lezen en soms advies te vragen, en op mijn beurt wil ik natuurlijk ook meedenken. HMS is niet mijn vriend, maar wel mijn schaduw, ik neem m altijd met me mee.

Think Positive!
0

1 reacties

0

Beste Red71, 

Wat erg om te lezen wat je hebt moeten doormaken en op dit moment nog steeds door maakt! Toch goed te zien dat je positief bent en verder probeert te gaan. Wij moeten voor de opleiding verzorgde IG een verslag maken over iemand met een chronische ziekte en hoe zijn of haar dag eruit ziet. Zou ik jou misschien een paar vragen mogen stellen voor mijn verslag? 

Met vriendelijke groet,

Emmylou Doolaege

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login