CIAP en arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP-er

Ik ben zelfstandige als bouwkundig tekenaar.

Sinds begin 2015 ben ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Eerst ten gevolge van een CTS operatie, maar waar later bleek dat ik CIAP heb.

Bij mij is alle ellende begonnen eind 2014 met een flinke griep waardoor ik zeer vermoeid raakte en slaapproblemen kreeg. Daarna vele klachten gehad, waaronder CTS, divertikels, vertraagde hartslag, maar helaas werd na 1,5 jaar onderzoek ook de diagnose CIAP gesteld.

Sinds die diagnose ben ik door mijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraar voor 13% afgekeurd. Aangezien dit onder de 25% ligt betekend dit geen uitkering voor mij.?

Echter kan ik de verzekeraar er niet van overtuigen dat ik door pijn die ik vooral 'snachts ervaar door de CIAP niet slaap en dus oververmoeid ben geraakt. Op zich geloven ze wel dat ik oververmoeid ben, maar nemen dit niet mee in hun beoordeling. Juist die klacht zorgt dat ik overdag tijdens mijn werkzaamheden mij niet kan concentreren en daardoor veel minder werk kan uitvoeren.

Begin dit jaar heb ik dan ook een bezoek gebracht aan het revalidatiecentrum in Rotterdam, waar ik door fysio, ergo en psycholoog ben behandeld. Veel geleerd hoe op de juiste manier te bewegen, maar ook veel geleerd over belasting en belastbaarheid. Juist op dat laatste punt gaat het helemaal mis in opzicht met de verzekeraar. Dit is namelijk een perceptie en geen aantoonbaar getal. Waar ik voorheen 9uur per dag en totaal een uurtje pauze had (15+30+15min), dus was ik 8 uur productie. Nu kan ik nog maar 8uur werken, waar ik ieder uur een kwartiertje pauze moet nemen omdat ik me anders niet zolang kan concentreren. Dit houdt in dat ik zo'n 6uur per dag productief ben, althans, dat zou zo zijn als in dezelfde concentratie kon opbrengen. Helaas krijg ik dat ondanks alle tips en trucs niet meer voor elkaar en zit op zo'n 50 tot 75% van wat ik vroeger kon.

Heeft iemand ervaring in het afhandelen van zo'n geschil met de verzekering of heeft iemand tips daarvoor?

Woensdag ga ik even met de huisarts praten, kijken of hij mij hierin kan ondersteunen, maar ik heb al geleerd dat ik vooral zelf alles moet uitvinden en regelen.... dus HELP!!!

vriendelijke groet, Jan de Graaf
0

4 reacties

1

Zelf ook een CIAPper en 100% arbeidsongeschikt verklaard door mijn AOV. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het soort AOV dat je hebt afgesloten en welke uitsluitingen erbij zijn.  CIAP-chronische pijn is bij mijn traject ook een moeizaam gespreksonderwerk geweest bij de AOV. Uiteindelijk ben ik toch 100% afgekeurd op het keuringscriterium "niet geschikt voor verzekerde beroep". (interim manager) De neuropathische pijn en vermoeidheid zorgde bij mij voor stress > depressie > verminderde cognitieve mogelijkheden. Mijn tip: goed je polis doornemen waarvoor je verzekerd ben. Tip 2: kijk ook naar de gerelateerde (psychische) gevolgen van de CIAP. Vallen deze ook onder de polis

0

Beste Willem,

Dank voor je reactie. Op zich ben ik goed verzekerd, echter is de erkenning van de psychische problemen bij mij de moeilijkheid van dit geheel. Door de pijn van de CIAP en andere aandoeningen zoals artrose en artritis (in beide handen) niet kunnen doorslapen, dus oververmoeid raken en daardoor weer  depressief raken (burn-out-klachten) en dus de nodige stress, dat valt moeilijk aan te tonen bij de verzekering.

Mijn vraag aan jou is hoe je deze weg bewandeld hebt? Bij wie of door wie is de arbeidsongeschiktheid vastgesteld.

Je mag me ook altijd even een mail sturen hoor als dat wat persoonlijker is dan het hier in het "openbaar" neer te zetten.

vriendelijke groet, Jan de Graaf
0

Beste mensen ik ben 82 jaar enheb al 18 jaar polyneuropathie CIAP dus de artsen hebben geen idee ondanks uitgebreide onderzoeken in speciaal centrum, waardoor het komt. Ik kan overdag redelijk functioneren, ben wel gauw moe, maar het probleem is slapen 's nachts. Elke nacht veel pijn in voeten en benen aldog ik tot mijn heupen in de brandnetels sta.Heeft iemand een middel om te kunnen slapen?

0

Beste Jan, Willem en andere CIAP -ers,

Ook ik heb CIAP, in 2002 eerste ontdekking , in aug 2015 door neurologe bevestigd, daarna ben ik mijn voeten, benen en rug aktief gaan behandelen met vasomotie therapie. het resultaat veel beter slapen, pijn 90% weg, tintelende voeten 95% minder, evenwichtstoringen 70% minder, minder moe, dus vrijwel geen last meer. Het was een flinke invertering, maar ik leef weer prima.  Bel me gerust als je info wilt 0653160831 . Nu een tweede onderzoek gehad en de neurologe zei dat er flinke verbetering is gemeten. Eeen andere neuroloog heb ik de meetresultaten gegeven en die is zeer enthousiast. Hij gaat ermee naar de universiteiten in Nijmegen en Utrecht om te zorgen dat CIAP en polyneuropathie patienten in de toekomst wel een beter kwaliteit van leven krijgen. Heel veel sterkte, groet Lodewijk van Nispen. 

Lodewijk van Nispen
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login