Bekend met HSP/Polyneuropathie - effecten infrarood sauna

Ik heb HSP en Polyneuropathie.

Nu vraag ik me af of een infrarood sauna positieve effecten heeft op de klachten die ik heb (spierkrampen in mijn benen, pijnlijke benen (zenuwpijn).

Wie heeft hierin ervaring opgedaan?

Erna
0

13 reacties

0

Hallo Erna,

Ik heb geen ervaring met een infrarood sauna, maar ik kan me goed voorstellen dat de warmte heel aangenaam zal zijn bij HSP.
Jammer genoeg zal het voor mijn gevoel niet blijvend verbetering geven, maar slechter zal je er vast ook niet van worden.

Hoe de reactie van Polyneuropathie op warmte is weet ik niet.
Misschien gewoon eens proberen?

Groetjes, Trudy

0

Het lijkt mij heerlijk, maar heb er geen ervaring mee. Ik heb zelf wel baat bij (bepaalde) warmte, maar bijvoorbeeld een sauna is voor mij geen optie vanwege de vochtige lucht. Een infrarood sauna zou mogelijk een goed alternatief vormen.

Als je het probeert laat dan even weten hoe het bevallen is?

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ik ben ook van plan het nog eens te gaan testen en aan te schaffen. vooral voor het slapen gaan lijkt het me heerlijk ontspannen benen te hebben. Ik ga volgende week eens naar batibouw (brussel) en zien wat mogelijk is.

 

0

Heb je dit inmiddels getest of een sauna aangeschaft?

Erna
0

Ik heb ook de combinatie van Strümpell en Polyneuropathie.  Bijna allen met polyneuropathie vallen onder CIAP = Chronische Idiopathische Polyneuropathie. Dat betekent, dat de oorzaak van de ziekte onbekend is. Er is de laatste tijd veel aandacht voor CIAP, omdast de ziekte sinds kort opgenomen is in het al jaren lopende medische  bevolkingsonderzoek op 5000 mensen in de Rotterdamse wijk Opmoord. Zo las ik net nog in de Spierkrant mei 2013 van het Prinses Beatrix Spierfonds (070 3607607) op blz 2 en 3 grote stukken over wat CIAP is plus een lang interview met een CIAP-patiënt.

Soms wordt polyneuropathie aangeduid als hmsn: heriditaire motorische en sensorische neuropathie. Als je er meer over wilt weten, kun je die meikrant 2013  daar bestellen.

0

Ja ik heb een infra roodsauna maar voor mijn Reuma Bechteref aangeschaft vorig jaar en maak daar een 2a3 maal p/wk gebruik van voor het verwarmen van de spieren dus nu ook voor mijn HSP

aandoening ,,,zit dan zo op een avond 3 maal op 60gr in de sauna wat heerlijk is voor je spieren een ontspanning voor je zelf.

0

Dag Erna, Ik heb geen ervaring met infrarood sauna maar ik ga graag naar de gewone sauna na het sporten wat erg ontspannend werkt.

0

Hallo , ik heb milde polyneuropathie . Voeten, benen, handen, armen en gezicht zijn vooral aangedaan. Verder heb ik steken en een gevoel van jeuk op afwisselend alle plekken van m'n lijf. Ik slikte al amitryptiline (30. Mg) en temazepam voor de nacht maar sinds vandaag is daar gabapentine (300 Mg) bijgekomen . Dat laatste moet ik in anderhalf week opbouwen naar 3 x 300 Mg. Heeft iemand ervaring met deze combinatie van medicijnen ? Hebben jullie ook extra pijn bij kou (koude wind/ koud water) en bij warmte , bij mij voornamelijk als de zon schijnt, ik kan niet in de zon zitten . Hebben jullie soortgelijke ervaringen ?

0

Hallo,Hariette niet met de medicijnen ik zelf heb oxycodon en ook voor de nacht temazepam om lekker te slapen ik heb ook RLS en polyneuropathie,ik kan toch niet in de zon zitten om dat ik rood ben en een lichte huid heb die steken komen mij bekend voor kramp in de benen  en de neuroloog 7 januari vertellen dat mij toekomts rooskleurig is fijn dat hij dat weet .

 groetjes joke

4

Ik heb een infrarood deken, ik vind het heerlijk.

Het is een soort slaapzak die je kunt instellen op tijd en graden, lig er vaak een uur in en nadien is alle pijn weg en ben door en door warm.

Het is een geweldige oplossing ipv zo,n grote cabine.

Hermien Rengelink
0

Ik heb een infraroodcabine aangeschaf. infrarood met lange golf. het ontspant, is aangenaam. Of het helpt bij de polyneuropathie dat weet ik niet. Wat wel is het werkt zeer ontspannend. De rugpijn word wat minder, de ontzettende koude voeten etc worden lauw. Dan na de infra rood lekker onder een warme douche en dan nog even een kwartiertje de massagestoel in. In mijn sauna kan ik 30 minuten blijven zitten. In een infrarood sauna met korte golf mag je max 8 minuten zitten. Ook via VakantieVeilingen wel eens een bon voor de sauna. Heerlijk.

0

Ik heb de erfelijke aandoening HNPP, wat ook een vorm van polyneuropathie is. Ik herken veel symptomen en ga de laatste tijd erg snel achteruit : tintelende, en verdoofde voeten en benen, branderigheid in de benen en ook vaak in de handen als ik bepaalde handelingen toe ( bijv. knippen met een schaar). Ik heb lange tijd lyricia genomen, maar dat was zeer schadelijk voor mijn gewicht. Nu ben ik gabapentine aan het opbouwen, maar heb er momenteel nog maar weinig baat bij. Ik neem ook vitamine B12 en voor mijn reumatische aandoening de pijnstiller voltaren, samen met een maagbeschermende pil. Ik heb ook een infraroodcabine, maar buiten het ontspannende effect niet echt een hulp tot op heden voor die verdoofde voeten en benen.

0

Ik heb een infrarood deken, een soort slaapzak waar je in gaat liggen, en dan kun je zelf de tempratuur en tijd inschakkelen.

Dit is zo heerlijk.( en goedkoper dan een cabine) ik wordt er door en door warm van, zo goed voor je spieren.

dit bericht is gewijzigd door Hermien11 op 2 mei 2016 om 16:17

Hermien Rengelink
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login