Inclusion body-myositis

'Inclusion body'-myositis ofwel sporadische 'Inclusion body'-myositis (sIBM) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in de spieren aan de voorkant van de dijen en in de spieren van de onderarmen en -benen.

Daardoor worden deze spieren dunner en treedt toenemend krachtverlies op. Tot nu toe is er geen goede behandeling van deze aandoening mogelijk.
sIBM treedt meestal pas na het vijftigste jaar op en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Omdat de ziekte bij ouderen niet altijd onderkend wordt, is niet precies aan te geven hoe vaak deze voorkomt.

meer over deze aandoening

Slik problemen bij sIBM

Nu 5 weken geleden geholpen vanwege slik problemen in het LUMC door de KNO arts dr Sjögren Geweldig meteen na de operatie bij de eerste slok drinken merkte ik de verbetering al. Nu 5 weken later weer 2 kg aangekomen en...

0
0 reacties

IBMers en de vraag om ervaringen te delen

Hallo mede IBMers ik ben Gerrit Schuitert en woon in Vaassen (10km van Apeldoorn).  Is er iemand die in de buurt woont waarmee ik ervaringen uit kan delen en/of eens een kopje koffie mee kan drinken om als lotgenoten te...

goed gesprek! 11
24 reacties