Werken met fshd?

Beste lotgenoten,

Het forum is best rustig maar ik wil toch graag mede fshd mensen vragen een reactie te geven. Wanneer is werk een probleem? Wanneer kun je als fshd patient niet meer voldoen aan de eisen wat een werkgever van je mag verwachten? Wat is de grens om je ziek te melden? Is gedeeltelijk werken een oplossing en hoe hebben jullie dit ingevuld?

Ik loop tegen deze grens aan en merk dat het fulltime functioneren niet meer mogelijk. Dit heb ik bespreekbaar gemaakt met mijn werkgever en die staat volledig achter me. Binnenkort heb ik een gesprek met de arbo arts. Hebben jullie tips? Hoe hebben jullie dit aangepakt?

 

Groetjes,

Guido

0

4 reacties

0

hoi,

 Ik heb het afgelopen halfjaar de arbo bezocht. En ik heb hem gewoon verteld over de ziekte en wat niet gaat en over de vermoeid heid. De arbo arts staat ook achter me. Hij heeft volgens mij ook geadviseerd om eerder met het tweede spoor te starten en gepast werk te zoeken met behulp van AMK. AMK helpt naar de zoektocht naar passend werk.

Maar neem wel iemand mee naar de arbo arts. 2 weten meer dan 1.

0

Hallo Guido,

Zodra je merkt dat je op je tenen moet lopen om aan je eigen verwachtingen en die van de werkgever te moeten voldoen wordt het tijd om erover na te denken of je minder gaat werken en je gedeeltelijk te laten afkeuren. Het is heel belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. Ik ben  in overleg met mijn arts en mijn werkgever minder gaan werken en heb mij gedeeltelijk laten afkeuren (meer dan 35% ivm uitkering) dat heb ik een tijd volgehouden totdat het helemaal niet meer ging en ben nu volledig afgekeurd. Stel dat jij jezelf ziek meldt en je bent meer dan twee jaar "ziek" dan kom je daarna in de WW met alle gevolgen van dien. Je gedeeltelijk laten afkeuren en minder gaan werken geeft meer financiele armslag. Je namelijk laten afkeuren als je in de WW  zit is bijna onmogelijk. Dit werd mij verteld door een expert van de stichting MEE. Stel voor dat jij je werk wel zou kunnen blijven doen voor zeg maar 24 uur en je werkgever staat hier achter dan is mijn advies doen. Zo behoud je een behoorlijk inkomen kan je misschien nog wel jaren werken.

Waarom ik zo hamer op gedeeltelijk afkeuren heeft de volgende reden. Als je in de WW zit en dit eindigt voordat je een nieuwe baan hebt kom je in de bijstand. Maar daarvoor gelden wel een paar regels. Namelijk als je een eigen huuis hebt moet deze eerst zelf opeten. Als je veel spaargeld hebt moet je dat eerst opmaken etc.

De stap om minder of helemaal te stoppen met werken is een hele grote en zeker niet gemakkelijk. Ik heb er zelf zeven jaar mee geworsteld. Totdat iemand mij adviseerde om met iemand van stichting MEE te gaan praten.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wens je veel succes bij het nemen van deze toch wel moeilijke beslissing.

Groeten Ferry

Ferry
0

Ik herken je verhaal. Zelf heb is tot 4 jaar geleden 40 uur per week gewerkt. Daarna ben ik 24 uur gaan werken. Niet vanwege de fshd maar omdat ik moeder werd. Wel merk ik dat ik erf moet oppassen dat ik niet alsnog het werk voor 40 uur aan het doen ben. Dat is meteen ook een tip van mijn kant. Het ligt er natuurlijk aan wat voor werk je doet. 

Het is belangrijk dat je werkgever achter je staat. Ze zullen het vaak niet begrijpen, tenminste dat is bij mij omdat ze het niet kennen. Hoeft ook niet als ze je maar steunen. 

Succes met het maken van de keuze. Ben benieuwd hoe het afgelopen is. 

0

Hallo Guido,

Ik herken je verhaal, ben zelf gedeeltelijk afgekeurd, maar heb hier wel strijd voor moeten leveren, daar de werkgever er op aandrong mij helemaal te laten afkeuren. Dit wilde ik niet, iki werk nu nog parttime, uiteraard ben ik wel flink in inkomen gezakt, daar de WIA veel zaken afroomt. Ik ben op een goede manier bijgestaan door de arbeidsconsulente van MEE. Zij was er goed op de hoogte met de rechten en plichten, je maakt zomaar een fout. Bedenk dat een ARBO-arts niet onafhankelijk is, wordt door de werkgever betaald, vertel hem of haar niets alles, kan tegen je worden gebruikt. Ook de arbeidsdeskundige was partijdig. De eigen artsen vanuit het ziekenhuis, revalidatiecentrum e.d. staan wel aan de patient z'n kant. Vraag die om hulp en/of advies. Voor het overige heeft Ferry e.e.a. m.i. uitstekend op een rij gezet. Veel sterkte en wijsheid toegewenst!

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login