Werken me HMSN; ervaringen?

Hoi,

Ik heb jaren geleden na mijn studie de diagnose HMSN gekregen. Ik ben na mijn studie 'gewoon' gaan werken en heb geprobeerd als een 'gezonde' vrouw te functioneren en carriere te maken. Blijkt echter niet handig geweest te zijn; volgens de specialisten heb ik 'roofbouw' gepleegd op mijn energieniveau en ben nu aan het revalideren.

Ik ben benieuw naar werkende mensen met HMSN en naar eventuele  voorzieningen en hulp (middelen) die zij hebben (ingeschakeld) om dat mogelijk te maken.

Hartelijk dank alvast!

0

1 reacties

0

Hallo Luna,

Als eerste de opmerking dat de gevolgen van HMSN bij ieder persoon met een diagnose weer anders kunnen uitpakken. Los daarvan kan ik wel iets zeggen over de gevolgen voor mijn werk:

1. Ik heb nog geen overduidelijke fysieke beperkingen (kantoorbaan). Wel laat ik vaker iets vallen (alleen ergerlijk als de koffie over een vergadertafel gaat) en kan ik niet lang staan.

2. Op dit moment speelt bij mij wel gehoorverlies, maar niet iedereen met HMSN krijgt daar mee te maken. Binnenkort gaan hoortoestellen dit voor mij - deels - opossen.

3. Het belangrijkste negatieve gvolg van HMSN is voor mij vermoeidheid. Mijn energie vloeit snel weg. Soms is halverwege de middag de pijp wel leeg. Ik ben dan niet een beetje moe, maar mega-moe en functioneer dan niet meer goed (niet meer alert, meer fouten etc.).

4. Gevolg is dat ik minder uren ben gaan werken (nog wel 90%) en afspraken heb gemaakt met mijn werkgever over flexibele werktijden. Ook moet ik goed opletten bij de planning van mijn werk. Geen grote klussen achter elkaar. Op tijd rust nemen. Geen belangrijk overleg op het einde van de dag. Gelukkig kan dat in mijn situatie allemaal en is zorgvuldig plannen een tweede natuur geworden.

groet en succes,

Laurens 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login