Wat zijn jouw hobby's?

Wat doe jij, buiten hier rondhangen op IZI, nog meer aan leuke dingen?

Als eerste noem ik mijn moestuintje. Het is maar een paar vierkante meter, dus verbouw ik alleen speciale groenten en fruit. Groente dat bijvoorbeeld slecht/niet verkrijgbaar is in de winkel, zoals pastinaak. Of groenten en fruit die heel duur zijn, maar heel makkelijk te kweken, zoals rucola en frambozen. En mijn grootste liefde: groenten fruit die een vreemde kleur hebben, zoals paarse en roze aardappelen, blauwe suikermais, witte en gele kroten/bieten, witte, gele, rode en paarse worteltjes, paarse, gele en gevlekte sperciebonen, enz. Met een beetje lekker weer zit ik uren of wel dagen in mijn tuintje te genieten.

Op koude dagen, wanneer er niet veel in de tuin te doen is, heb ik mijn 'wolletjes'. Ik spin, brei en haak, met 'gewone' wol of met luxe garens, zoals angora en yak. Ik ben nu aan het sparen voor een weefgetouw, zodat ik nog meeer creativiteit kwijt kan.

En soms doe ik wel eens wat aan tekenen, schilderen of fotografie. Maar dat wordt steeds minder. Voor de eerste twee is mijn reuma de schuldige. Ik heb mijn fijne motoriek weer terug, maar het kost soms teveel moeite en inspanning om echt leuk te zijn.

1

2 reacties

0

Hoi Betty,

Wat ik nog meer aan leuke dingen doe? Momenteel lekker genieten van de lente uurtjes, afgelopen zondag lekker naar Scheveningen geweest met partner en hond, uren gelopen(lees: rijden op vouwbare scootmobiel) langs de boulevard en de duinen. Af en toe een versnapering. Gister was mijn dag gevuld met uitrusten, vandaag onderneem ik weer iets, een boodschap. Nog naar de Fysio en wat sporten. De boekhouder komt over twee weken, dus moet ik nog wat administratie van de fotografie doen, fotografie is ook een hobby, administratie niet hoor! Soms lees ik wat en ga iets doen met vrienden. Soms kan ik ook uren niets doen, heerlijk. En als dan de partner weer thuis komt na een werkdag, dan probeer ik een lekkere maaltijd op tafel te brengen, ook  een hobby van me (koken). Soms lukt dit niet en dan helpen ze me twee handjes.

Johan
0

Leuk om te lezen wat jullie hobby's zijn!

Hier komen mijn hobby’s:

Als eerste veel praten... ;-)
Dit doe ik bij bezoekjes aan vrienden en vriendinnen of door een praatje te maken tijdens mijn wandelingetjes. Maar omdat op bezoek gaan vaak ook wat te vermoeiend is praat ik vooral veel via de computer. 
Mogelijkheden om te kletsen te over:
Msn, Skype, Facebook, Twitter, Hyves, Email.
Ik heb voor 2 vriendinnengroepjes forums gebouwd, die ik beheer en af en toe aanpas aan de wensen van die groepen.
En uiteraard is er iemandzoalsik.
Mijn computer is mijn grote hobby.
Ik heb jaren geleden informatica gestudeerd en die interesse verdwijnt niet en daardoor kan je me heel veel in de buurt van een pc vinden, zowel voor serieuze zaken als voor spelletjes.

Ook luister ik graag naar muziek, vaak popmuziek. Maar eigenlijk houd ik van heel veel genres, net hoe mijn stemming is.

Ik speel regelmatig een uurtje piano, meestal improviseer ik wat en rol van de ene stijl in de andere.
'k Heb vroeger ook cello gespeeld, maar die heb ik jaren geleden verkocht toen ik ergens anders geld voor nodig had. Daar heb ik nog steeds een beetje spijt van, hoewel ik eigenlijk niet eens weet of ik nog wel cello zou kunnen spelen met mijn lastige spieren. Maar wie weet neem ik ooit eens contact op met een vioolbouwer om te vragen of ik misschien een cello zou kunnen huren of lenen, zodat ik kan ervaren of ik dat nog aan kan.

Fotograferen en filmen doe ik ook graag. Ik probeer een mooie montage te maken van de films, door er soms muziek onder te zetten en titels en overgangen te maken. Telkens ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden, zo ga ik binnenkort eens proberen hoe je een klein beeld in het grote beeld kan zetten.

Ik lees ook graag, vooral thrillers, maar soms ook psychologische boeken.

Verder zwem ik eens per week een uur, zowel oefeningen met begeleiding van een instructeur als ook wat baantjes zwemmen.
En ik wandel regelmatig een poosje, maar niet te lang omdat dat niet goed gaat, maar ik probeer mijn niet zo beste conditie niet teveel te laten afnemen.

Sinds ik 4 kleinkinderen heb gaat daar ook een deel van mijn tijd heen. Schattig allemaal, maar ook heel vermoeiend, dus of dat nou echt een hobby is? Maar ik zit er wel met alle plezier naar te kijken en doe soms spelletjes met ze.

Het lijkt me wel duidelijk, ik verveel me eigenlijk nooit.

Groetjes, Trudy

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login