Voorstellen en uitslag neuroloog

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en wil me even voorstellen.

Ik ben 55 jaar en begin vorig jaar kwam ik op de SEH met een gebroken kaakkopje door een struikelincident.

Daar zagen en merkte de verpleging en artsen op dat ik een vrij hoge spierspanning had in mijn benen, waarvan ik dacht dat dit hoorde bij de schrik van het struikelen.

Toch wilde ze er even een neuroloog naar laten kijken. Na enkele weken moest ik terugkomen en werd opnieuw naar de spierspanning gekeken terwijl ik in rusttoestand was.

Alweer was de uitslag niet goed en te hoog en na enkele andere testen werden er ct-scans en een MRI gemaakt.

Ook hier kwam niets uit, maar de klachten bleven, al viel het me op dat ik meer moeite had met traplopen, hurken, voetballen met mijn kleinzoon, lopen in het donker en lopen op een ongelijke ondergrond.

Daarbij had ik ook al enkele bijna struikelincidenten opgelopen.

Uiteindelijk is begin dit jaar een genetisch onderzoek gedaan en zei mijn neuroloog dat ik een bipiramidaal syndroom had met een verdenking tot HSP.

Vandaag heb ik de uitslag gekregen van het genetisch onderzoek.

Daar is niet uitgekomen dat ik een erfelijke variant heb van HSP, maar de neuroloog blijft wel bij zijn diagnose van HSP als weet ie niet wat precies de oorzaak is en wil hij wel dat ik de therapie blijf volgen die ik nu heb bij de fysiotherapie en bij de revalidatiearts zoals mensen die HSP die krijgen. 

Hij wil me wel blijven volgen op een laag frequent niveau, dus eens per jaar.

Ik vind het wel moeilijk om niet echt te weten wat ik nu wel heb.

Het klinkt voor mij allemaal zo vaag, ik zal het een plaatsje moeten geven denk ik zo.

0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login