Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Video helpt patiënt bij begrijpen bijsluiter

Laatste update:  13 december 2011 14:17

ZOETERMEER - Biofarmaceutisch bedrijf AstraZeneca gaat video-uitleg geven bij bijsluiters.Patiënten die een bepaald geneesmiddel tegen kanker gebruiken, krijgen toegang tot een website waar video’s staan met uitleg over het geneesmiddel.

De teksten van bijsluiters worden bepaald door Europese en Nederlandse registratie-autoriteiten. Medicijnfabrikanten mogen niet van deze teksten afwijken.

Uit onderzoekvan de Consumentenbond bleek dat de uitleg in bijsluiters te ingewikkeld en moeilijk leesbaar is voor veel patiënten. De video’s zijn een aanvulling op de bijsluiters van de medicijnen.

De video’s zijn te zien via een website van het geneesmiddel. Met een inlogcode hebben patiënten toegang tot de video’s. In de video’s wordt door een arts en verpleegkundige uitgelegd hoe het medicijn werkt, hoe je het moet innemen, welke bijwerkingen kunnen optreden en hoe je het beste met deze bijwerkingen om kunt gaan.

De website is tevens geschikt gemaakt voor smartphones en tablets. Video-uitleg bij bijsluiters voor andere medicijnen van AstraZeneca volgen.

© Gezondheidsnet

Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/2692467/video-helpt-patient-bij-begrijpen-bijsluiter.html

Moderator namens Reumapatiëntenbond
0

1 reacties

0

Nu vind ik persoonlijk een bijsluiter niet zo moeilijk leesbaar, al mogen sommige bijwerkingen meer in lekentermen omschreven worden. Een video over het gebruik en de werking van een medicijn kan erg verhelderend zijn.

Zo had ik ooit een medicijn tegen reuma in injectievorm. Prachtig, maar ik kreeg het dopje niet van de naald. In de bijsluiter stond niets, maar op hun website stond een filmpje over het gebruik. Daarin werd verteld dat je tegelijk moet knijpen, draaien en trekken. Het dopje zit namelijk vacuum op de naald.

Handig! Alleen was het handiger geweest als ze het dopje zo hadden gemaakt dat ook reumapatienten zelf het dopje van hun naald kunnen krijgen... ;)

Moderator namens Reumapatiëntenbond
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login