Vergoeding fysiotherapie na NA?

Hoi allemaal, weet iemand of fysiotherapie na NA wordt vergoed?

Ik heb 3 jaar geleden een NA aanval gehad en heb nog veel klachten aan mijn schouder. Ik krijg hiervoor fysiotherapie. Weet iemand of NA op de chronische lijst staat, waarmee de verzekeraars bepalen of de fysiotherapie vergoed wordt?

Vast bedankt, groet Bente

0

6 reacties

0

Dag Bente,

Dat is wat vroeger de Lijst Borst heette (genoemd naar, ja...). Deze lijst staat op verschillende plaatsen op het internet, maar NA staat er tussen als Amyotrofische schouderneuralgie?. DE lijst voor 2013 vind je hier: https://www.dsw.nl/Repository/Documents/zorg/2013_Chronischelijst.pdf? Dat is de lijst uit 2013. Je kunt ook je eigen fysiotherapeut hiernaar vragen. Vraag ook na wat de regeling is over de eerste twintig behandelingen; die willen nog wel eens voor eigen rekening komen.

0

Hoi Bente, NA werd vroeger en nunog  Parsonage turner genoemd, die staat meen ik ook op de lijst Borst. Verder is het een perifere aandoening en daar is ook een code voor bij lijst Borst.

0

NA is een spierziekte en dat staat op de lijst Borst. Via je behandelaar/arts kan je een aanvraag machtiging fysiotherapie indienen bij je zorgverzekeraar. De eerste 20 behandelingen worden niet vergoed - geldend voor de hele duur van de afgegeven machtiging - en vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie dan vergoed vanuit de basisverzekering. Let op, dit gaat dus van je eigen risico af als je dat nog niet geheel hebt verbruikt. 

0

Hoi Bente,

Zelf heb ik sinds bijna 14 jaar NA en ga hiervoor met regelmaat naar de fysiotherapie.

Wel heb ik hiervoor een aanvulende verzekering afgesloten en mijn fysiotherapeut heeft het bij de verzekering als chronische aandoening aan kunnen melden.

Bij mij is het dus wel gelukt, hopelijk heb je hier iets aan.

Groetjes,

Sjan

0

Tegenwoordig worden alleen neurologische aandoeningen met uitval vergoed. Je krijgt dan een chronische indicatie. Dit betekent echter wel dat de eerste 20 wel zelf betaald moeten worden en het van je eigen bijdrage afgaat. Indien je geen chronische indicatie krijgt is het zaak om je goed te verzekeren voor de fysio. Je fysio kan hie rgoed informatie over geven

0

De neurologsche uitval kan ook een uitval van de schouderblad stabiliserende spieren zijn. Regelmatig wordt dit symptoom gemist, zeker wanneer iemand niet dun is of zeer gespierd. Spier uitval rond het schouderblad uitzich in een  "vleugel schouderblad". De rand en onderhoek steekt dan uit aan de acherkant. Een goede fysio, al of niet lid van het een schouder netwerk kan dit vaststellen en rapporteren naar de huisarts of medisch specialist. Dan is er inderdaad sprake van een chronsche aandoening en kan men in aanmerking komen voor langdurige fysioherapie. Een aanvullende verzekering die 20 behandeling dekt komt dan van pas.  

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login