Veel moeilijke woorden in bijsluiters

Laatste update:  15 december 2011 12:22

HUIZEN – Heb je geen idee wat 'orodispergeerbaar' betekent? Dan ben je niet de enige. Het is het meest gezochte woord in het online Bijsluiterwoordenboek.

De top 5 moeilijke woorden bestaat verder uit dispergeerbaar (oplosbaar), keratolytisch effect (ontschilferend, verweekt de hoornhuid), vochtretentie (het vasthouden van vocht) en antiflogistica (ontstekingsremmers).

Gebruikers van het bijsluiterwoordenboek kunnen het verzoek doen om een woord dat zij moeilijk vinden en dat nog niet in het woordenboek voorkomt, op te laten nemen.

Bijsluiters moeilijk

TNS NIPO onderzocht hoe consumenten omgaan met zelfzorgmiddelen en bijsluiters. Uit interviews met 535 mensen blijkt dat 96 procent de bijsluiter bij het eerste gebruik geheel of gedeeltelijk doorleest.

43 procent begrijpt soms enkele woorden of zinnen in bijsluiters niet. Terwijl de bijsluiter van groot belang is voor veilig en effectief gebruik van zelfzorgmiddelen. Ook op GezondheidsNet vind je het online bijsluiterwoordenboek.

© Gezondheidsnet 

Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/2694278/veel-moeilijke-woorden-in-bijsluiters.html

Moderator namens Reumapatiëntenbond
0

1 reacties

0

In de afgelopen maanden heb ik regelmatig een verandering gehad van medicijnen, al die bijsluiters zijn moeilijk te lezen en te begrijpen. Vraag stellen aan apotheek of arts is dan heel handig. Misschien t.z.t. een blok op deze site voor vragen over.../en beantwoord door deskundigen?

Johan
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login