TV: Kassa - verschillen WMO per gemeente

In de aflevering van Kassa van zaterdag 28 januari worden de verschillen van de WMO van diverse gementen besproken. Het gaat ook om de inkomensgrens die diverse gemeenten hadden aangehouden.

Het is het tweede item in deze uitzending.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1237018

0

4 reacties

0

Hoi Bettie,

Ik heb het gezien, bij ons is de gemeente teruggefloten door de minister. Ik lees hier wekelijks "plannen tot wijzigingen" in de krant die erg tot onrust lijden voor WMO gerechtigden. Ik zou graag naar de tijd verlangen toen "het GAK" nog het enige aanspreekpunt was. Als je toen iets nodig had voor werk en/of privé, dan werd het gecombineerd, nu sturen ze je makkelijk alle kanten op. 

Johan
0

Het is inderdaad een drama. Omdat ik mijzelf een beetje in een lastig pakket heb gemanouvreerd, weet ik niet waar ik nu wel en geen recht op heb. Ik heb toen stichting MEE om advies gevraagd, maar ook wisten niet of ik nu wel of geen fiets, wel of geen hulp in huishouding kon krijgen. Het maakt het voor de klant (wij dus) absoluut niet makkelijker als elke gemeente zijn eigen regels heeft...

0

Ik kreeg verleden jaar, ik meen in nov, een aankondiging van de gemeente Renkum dat ze een eigen bijdrage gaan vragen in 2012 voor mijn inmiddels 8,5 jaar oude scootmobiel. Zelf hebben ze er nooit consequent jaarlijks onderhoud aan laten plegen, ik belde veelal zelf maar weer dat het tijd zou worden. Als ik het goed heb begrepen vallen dergelijke eigen bijdragen buiten de discussie die nu gaande is mbt Wmo. Maar ik vind het zo inconsequent. Ik verdenk gemeenten ervan dat ze mensen in de richting willen duwen omn zelfeen 2e hands scootmobiel elders vandaan te gaan halen.....waarschijnlijk marktplaats.Want tel je de totale jaarlijkse eigen bijdrage op dan kan je goed tot de conclusie komen dat je dan goedkoper uitbent. Maar een onderhoudsmonteur waarschuwde mij al: accuvervanging is DUUR en er komen voorrijkosten voor onderhoud en reparatie jaarlijks bij. Eigenlijk willen ze de grote hoop op de 2e handsmarkt wegwerken...resultaat van verkeerd beleid. 

Fijn om even contact te hebben!
0

Gisteren een beschikking van de gemeente bij de post...gemeente moet bezuinigen op de WMO en gaat een eigen bijdrage voor WMO-voorzieningen vragen. Het is mogelijk om bezwaar te maken...aan de ene kant begrijp ik zo'n inkomensafhankelijke eigen bijdrage ook wel weer, maar aan de andere kant tref je al zo'n kwetsbare groep. En daarbij, wat denkt de gemeente wat het op gaat leveren? Als je denkt aan het spreekwoord "Aan een kale kip...." of hoe ging ie ook al weer?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login