rolstoel aanvragen

hoi allemaal ik ben floor ik ben 15 jaar en ik moet een rolstoel eest leende ik een rolstoel van iemand en nu heb ik een eigen aan gevraagt via rijndam. maar we zouden door medipoint gebeld worden voor en aanmetings afspraak en dat is al bijna 3 maanden geleden maar daarvoor heb ik bij een andere bedrijf een jaar op gewacht. maar heeft iemand tips om het sneller te laten gaan of iets dergelijks. want we wachten zolang maar we hebben niks van gehoord.

alvast bedankt

mvg, floor

0

2 reacties

0

Allereerst complimenten dat Floor dit zelf oppakt.  

Tips:  Vraag aan Rijndam wat de status is van de aanvraag en met wie er contact is geweest (aanvraag bij de gemeente vanuit de Wmo?).

 Doe alles in overleg met Rijndam, zodat je hen niet in de weg zit:

  • Vraag om een contactpersoon bij de gemeente en bij Medipoint;
  • Als er geen contactpersoon is, kijk of je de onafhankelijke cliëntondersteuning kan inzetten om het proces te versnellen
  • Als niets helpt bedenk dan dat als het een vraag aan de Wmo is,  de gemeente verantwoordelijke is voor de hele afwikkeling van de aanvraag. Dus niet alleen de Wmo-indicatie voor een nieuwe rolstoel maar tot de aflevering van een goed werkende rolstoel. Dus als er bij de gemeente niemand reageert, dien dan een klacht in. Dit is een klacht over het verloop van de procedure niet een bezwaar tegen de uitkomst. Iedere gemeente heeft hiervoor verplicht een klachtenprocedure ingericht. Als zelfs dat niet helpt of de veel tijd kost, neem dan contact op met het juiste loket:https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/het-juiste-loket.  ?

0

P.S. Ik antwoord namens Ricardo Bronsgeest Belangenbehartiger bij Spierziekten Nederland.

dit bericht is gewijzigd door Pline op 7 juli 2020 om 16:26

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login