Pijnlijke voeten bij lopen

Hallo allemaal.

Ik zoek een oplossing voor pijnlijke voeten. Ik heb al zo'n beetje mijn hele leven last van pijn bij het lopen. Niet meteen en niet altijd, maar soms voelt het alsof ik letterlijk op de botjes loop zonder dat er iets tussen zit. Dat is behoorlijk pijnlijk, ik stel me wel eens voor dat ik op gigantische gelzooltjes loop of zo, dat lijkt me heerlijk.

Ik heb sinds ca een jaar een evo omdat ik mijn voet niet helemaal goed optil bij het lopen en daardoor struikel. Het hielp in eerste instantie ook bij het recht houden van de voet, ik heb heel erg de neiging om mijn voeten naar binnen te draaien en op de zijkant te lopen. Dit is de laatste paar maanden zo erg geworden dat de evo niet meer helpt. Ik struikel zelfs regelmatig over mijn eigen voeten, letterlijk want ze komen zo tegen elkaar aan. Hierdoor krijg ik steeds vaker pijn aan de onderkant van mijn voeten.

Echt gelzolen is geen oplossing, die passen niet meer in de schoen en bovendien heeft het niet geholpen helaas. Ook speciale zooltjes hielpen niet. (steunzolen). Het is soms zo erg dat ik er niet meer op kan staan, dat doet teveel zeer. Nu sta ik sowieso al  niet graag, maar dan doet het echt ontzettend zeer.

Herkent iemand dit en hebben jullie nog goede tips? Of ideeën waar het vandaan komt? Ook tips voor het naar binnen draaien zijn welkom, het probleem is namelijk dat het waarschijnlijk vanuit mijn heup komt, mijn benen draaien helemaal iets naar binnen, links meer dan rechts maar dat is mijn slechte been.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

26 reacties, pagina 1 van 2

1 2
0

Hoi Billynoor,

Ook ik had steeds vaker pijn aan mijn voeten, de botjes van mijn tenen leken als los zand aan elkaar te hangen, mijn voetzool deed pijn, ik kreeg heel snel "dode" plekken onder mijn voeten tijdens het lopen (alsof het telkens heel koud was buiten) en ik reageerde op de minste druk tegen mijn voeten met kramp. Ik liep dan ook het liefst op afgetrapte sloffen.

Sinds ik mijn semi-orthopedische schoenen heb is de pijn in mijn voeten een stuk minder erg geworden. Mijn schoenen zijn redelijk licht (380 gram incl. de orthopedische zool) en ze hangen min of meer aan mijn enkels. De steun die er in zit komt grotendeels van de binnenzool en mijn voeten hebben alle ruimte in deze schoenen, zodat er nauwelijks drukpunten zijn die mijn voeten triggeren om in de kramp te schieten.
Vlak achter de voorvoet zit een eigenaardige bobbel in de zachte binnenzool, die ervoor zorgt dat mijn tenen netjes naast elkaar blijven staan in de schoen. Het zijn behoorlijk brede schoenen, ik geloof dat ik gehoord heb dat het breedtemaat K is, maar dat weet ik niet zeker. Alle ruimte in ieder geval, heel prettig voor mij.

Het was wennen, maar het heeft het gewenste effect, ook al heb ik best soms nog wel zo'n "krampdag".
Een evo heb ik nog niet nodig, de schoenen lossen voorlopig het struikelprobleem wel wat op.

Wel draai ik mijn voeten ook wat naar binnen tijdens het lopen, mijn schoenen slijten aan de buitenkant het eerst. Maar gelukkig is dat nog niet zo sterk dat ik over mijn eigen voeten struikel, wel over stoeptegels die een paar milimeter hoger liggen dan de rest.

Je merkt dus wel, ik ben heel tevreden over de semi-orthopedische schoenen, vanmiddag ga ik het tweede paar aan laten meten.

Een paar jaar geleden heeft een podotherapeute mij ook speciale zooltjes aangemeten, maar die deden mijn voeten alleen maar meer pijn, weggegooid geld. HSP is nou eenmaal toch een ziekte waarbij de signalen verkeerd doorkomen en dat los je volgens mij niet op met vrij algemene zooltjes.
Misschien toch een orthopeed eens (opnieuw) naar laten kijken?

Groetjes, Trudy

0

Ik loop het allerliefst op blote voeten, ik gooi zodra ik in huis ben mijn schoenen uit. Al sinds mijn vroege jeugd. :) Ik loop buiten 's zomers ook lekker op blote voeten. Ik liep zelfs over grind als dat nodig was. 's Winters loop ik op lekker warme sloffen zonder echte zolen, van die pluche gevallen.

Ik heb een aantal jaren geleden steunzolen aangemeten gekregen op advies van een revalidatiearts. Die duwden mijn enkels als het ware naar binnen. Toen ik tegen de arts zei dat ik last van mijn enkel kreeg, en waar dit zat reageerde hij heel laconiek: oh, maar dat is in het gewricht zelf. Ja, alsof dat het minder erg maakte! Ik heb gelukkig nu een wat fijnere revalidatiearts, die neemt mij wel serieus.

Ik moet in juni weer naar hem toe, zal het hem eens voorleggen.
Het naar binnen draaien van mijn voeten cq benen is verergerd de afgelopen maanden. Mijn voeten staan dus soms recht voor de ander waardoor ik ertegen aan stoot. Ongelijke tegels zijn een ramp, ik zwik er bovendien door mijn enkels van. Lang leve de evo, want die voorkomt dat deels. Het nadeel van de evo is dat ik daardoor in de knie gedwongen een lichte buiging heb, ik sta altijd ver overstrekt. Dat veroorzaakt weer een licht spasme. Maar het is kiezen tussen 2 kwaden...

Misschien zijn orthopedische schoenen inderdaad een oplossing, zal het eens in de groep gooien. :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

hallo,

 

Ikheb al heel lang last van de onderkant van mijn voeten . veel pjn met lopen.

hUisarts dacht eerst dat het een hielspoor was . en  de reumatoloog dacht dat het een peesplaat ontsteking was en liet zooltjes voor in mijn schoenen maken. dit hielp tijdelijk.

revalidatiearts vond dat het bij de hsp hoort . aangepaste schoenen en evo hebben wel iets geholpen .de onderkont van mijn hielen doen nu weer erg pijn en dat terwijl ik daar niet op loop. ik loop alleen nog op de voorkant van mijn voeten met mijn tenen naar binnen toe en op de zijkant kant van de kleine teen.

 

gr els

0

Loop je op deze manier omdat je kuitspieren te kort zijn of verkrampen? Het kan natuurlijk zijn dat de verkorting van de pezen onder de voet de pijn veroorzaken. Of loop je juist op de voorkant van je voet omdat het pijn doet om op je hiel te landen?

Vroeger liep ik erg op mijn hielen, die deden me dan ook behoorlijk pijn.  Inmiddels komt mijn voet bij het lopen vrij vlak neer, dus niet meer eerst de hiel. En dan rolt het als het ware naar buiten. Daardoor gaat mijn voet helemaal naar binnen, zeker links. En dan staat het dus voor mijn rechtervoet die ik ook niet goed optil en dan kan ik dus letterlijk over mijn eigen voeten struikelen. Nu zit de pijn meer in de hele voet, en ook de voorvoet.

 Kan bij mij best iets te maken hebben met de manier van belasten. Heb er niet altijd last van gelukkig. Maar het is vervelend als het er is want ik kan dan niet op mijn voeten staan, ik sta dan echt dansen om maar niet te lang gewicht op de voeten te hebben. Dat hou ik niet lang vol.

Ik heb ook regelmatig pijn aan de bovenbeenspieren, waarschijnlijk door overbelasting. Het is een vervelend onderdeel van de HSP, maar ja.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

hoi

 

de ene revalidatie arts vind dat de spieren in de kuiten te kort zijn een andere revalidtie arts vind dat nietIk loop op de voorkant van mijn voeten om dat het niet anders kan. Ik rol mij voet niet meer af en als ik schoenen en evo's uit heb gaan mijn  voeten in spitsstand staan .

 

De revalidatie arts had aan de fysio gevraagd of zij mijn bovenbenen konden ontspannen omdat ik constant alle spieren aanspan zij hebben dat geprobeert maar dit bracht alleen nog meer spanning mee . en hoe meer zij probeerde mijn ben en te buigen hoe meer last ik kreeg van mijn rug deze trek dan helemaal hol. daardoor loop ik ook met mijn knieen gebogen (krijg ze 1 been ook niet meer recht). dan heb ik minste last van mijn rug.

 

gr els

0

Leuk he als de artsen het al niet eens kunnen worden. Ik doe het tegenovergestelde, ik overstrek mijn knieen om te kunnen lopen. Ik ben ietwat hypermobiel, dus mijn knieen gaan wat verder naar achteren dan bij de meeste mensen. Door de evo moet ik mijn knie buigen bij het lopen, kan ik het niet strekken. Daardoor ontstaat meer spanning in mijn bovenbeenspieren wat lopen lastiger maakt. Ik buig mijn knieen en heupen niet voldoende bij het lopen, ik loop als het ware heel stijf. Mijn rug trekt ook regelmatig helemaal hol, mijn kont gaat dan naar achteren als het ware. Behoorlijk pijnlijk.

Mijn linkervoet gaat als ik met de benen omhoog zit ook in spitsstand, mijn hele been draait eigenlijk naar binnen. Mijn spieren zijn niet te kort overigens, maar ik voel ze soms erg samentrekken. Ik kan ook niet meer zo goed onder mijn voeten kijken, zeker niet als ik schoenen aanheb. Ik krijg mijn knieen dan niet voldoende gebogen om onder de zool te kijken zeg maar. Dit heeft waarschijnlijk de kracht in de hamstrings te maken, want liggend gaat het nog wel. Alleen schiet links dan in een stevige kramp.

Ik ben ergens blij te horen dat er meer mensen zijn die last hebben van een hol trekkende rug. Ik weet dat Trudy er ook last van heeft. Ik heb dat altijd aan de hernia geweten die ik lang geleden (ik was 23) heb gehad en waaraan ik ben geopereerd. Maar dat is dus niet waarschijnlijk, het hoort er voor een aantal mensen blijkbaar bij. :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

hallo,

ik ben nieuw hier en weet sinds 4 jaar ook dat ik HSP heb. ik ben onlangs geopereerd aan mijn voeten om minder pijn te hebben. mijn linkse voet is helemaal genezen en doet ook echt daadwerkelijk minder pijn, mijn rechter voet zit nog in het gips en ben heel erg benieuwd hoe deze geneest. ze hebben dit bij mij gedaan voor de pijn, maar ook omdat ik hele gekke voeten had. ik had een hele brede voet, holle voet, hamertenen noem maar op. ik zou eens contact opnemen met je orthopeet. informatie vragen over een eventuele operatie kan geen kwaat.

dit bericht is gewijzigd door SamanthaBijlmakers op 23 mei 2012 om 11:11

0

Ha Samantha, van harte welkom op deze site. Ik zie dat je de groep HSP al gevonden hebt en hoop dan ook dat je hier veel steun en herkenning gaat vinden.
En je kan hier ook allerlei vragen stellen, heel handig vind ik omdat bijna iedereen wel snapt waar je het over hebt.

Wat spannend die operaties aan je voeten.  Fijn dat het met je linker voet al zo goed gaat! Hoelang moet het gips nog om je rechter voet blijven?

Groetjes, Trudy

0

hallo trudy,

 

dankjewel. ik heb mijn weg hier al een beetje gevonden. appart wist niet dat er een site was voor mensen die HSP hebben. wel fijn zo kun je samen tips uitwisselen en je komt misschien herkenbare dingen tegen.

mijn gips zit er nog om tot 22 juni, daarna krijg ik een half jaar een spalk en kan ik waarschijnlijk weer gewone schoenen aan. het duurt even, maar het resultaat mag er zeker zijn!

groetjes Samantha

0

Pijnlijke voeten hoort bij HSP, ik kan er over meepraten, Trudy heeft ook een punt, signalen komen niet goed door, gevolg is vaak dat je je voeten niet goed neerrzet of niet goed afwikkeld. Dat voel je ook niet altijd even goed. Zaak om daar wel bewust van te zijn en te blijven. Verder wil ik nog opmerken dat een Osteopaat hier soms wonderen kan verrichten. Gewoon weer alles op zijn plaats krijgen en de spanning in de voeten afbreken.

met vriendelijke groeten, Herman

Herman Klein Tiessink
0

Ik heb het er met mijn fysio ook over gehad. Het komt vooral doordat ik inderdaad niet goed afwikkel, ik loop nog net niet op mijn tenen. Doordat mijn benen erg naar binnen draaien (spasme in de endo- en adductoren), zeg maar x-benen, en mijn voeten daardoor ook loop ik op de zijkant van mijn voeten. Bovendien krijg ik last van de ischias-zenuw aan de linkerkant, het bekkengewricht doet soms zeer en ook mijn knieën en enkels hebben het soms zwaar te verduren. Ze wil eigenlijk het liefst dat ik met een rollator ga lopen, of in ieder geval met een hulpmiddel. Ik moet de 13e naar de revalidatiearts, ben benieuwd wat hij zegt. Ik schijn wel al een holvoet links te hebben, maar volgens mij had ik die 8 jaar geleden al.

Ik moet erg bewust lopen sowieso, anders val ik om of gaan mijn voeten echt in de omgekeerde charlie chaplin stand, soms tot bijna 90 graden. >< zeg maar. Dat maakt het lopen ook zo lastig. Ook ongelijkheden, door de strekspasme bij het lopen en de zwakte in de tibialis (scheenbeen spier) is mijn been te lang en struikel ik makkelijk.

In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties, ben blij dat ik niet de enige ben. (al vind ik het voor jullie wel vervelend natuurlijk.)

Groeten

 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ben bij de revalidatiearts geweest en het probleem met andere spalken of orthopedisch schoeisel is dat het meestal zwaarder is dan 'gewone' schoenen. Dat is voor mij niet echt prettig want ik krijg mijn benen al bijna niet vooruit en opgetild. Ik krijg nu ook een evo rechts, links had ik er al een en ik moet toch met een rollator gaan lopen omdat lopen teveel moeite kost. Ik hoop dat het hiermee een beetje beter gaat, al vind ik het een hele stap. Moeilijker dan de rolstoel voor langere stukken en boodschappen doen en zo. Dit is toch voor 'gewoon', een teken dat het echt achteruit gaat nu.

 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ik heb sins oktober 2012 semi-orthopedisch schoenen. Ook heb ik ortheses, bij mijn enkel zit een scharnier want als die er niet zit dat is de orthese binnen een jaar kapot door te hoge spierspanning. Ik kan nu mijn tenen wel naar mij toe trekken, ik kan dus mijn voeten meer dan 90 graden buigen en dat is in mijn geval prettig. Ik heb geen last van het gewicht van alles, kan door de hulpmiddelen beter staan en kleine stukje lopen.

Momenteel heb ik last van wondroos aan mijn tenen, dit is gekomen door oedeem in mijn voeten. Mijn voeten en onderbenen zijn tijdelijk ingezwachteld, vanwege de vochtophoping. Ook nog 3 x een antibioticakuur gehad nu nog medicatie tegen voetschimmel, dit totdat ik nieuwe steunkousen zou krijgen. Maar aan mijn rechtervoet willen de wondjes nu moeilijk dicht, en ook de ene dag gaat het beter dan de andere dag. gelukkig sins ik nu de steunkousen weer aan heb zijn mijn voeten minder pijnlijk,  ik heb veel pijn gehad. En omdat het gaan staan op de voeten veel pijn deed had ik ook weer veel pijn in de onderrug.

Donderdag ga ik weer naar beatrixoord naar de wondspecialist, kunnen ze daar even weer gaan kijken of er nog wat anders aan gedaan kan worden, dit duurt nu al bijna 12 weken.

Vriendelijke groeten,

Lena 

Lena
0

Ik lees met heel veel belangstelling het probleem van de pijnlijke voeten en de reacties erop. Heb er ook altijd last van gehad maar de laatste 8 maanden is het probleem erg toegenomen. Kan nu nog amper 1km lopen en dan wordt het echt 'strompelen'. :o(. Tegen de avond zijn mijn voetzolen of tenminste de buitenkanten zo pijnlijk dat ik er nog amper kan op staan. Dus alle tips, hoe klein ook, zijn meer dan welkom :o)

Inge
0

Blijkbaar loop je dus (ook) teveel aan de buitenkant van je voeten. Ben er bij mezelf achter gekomen dat ik weinig eelt onder de voeten heb, maar wel veel aan de buitenkant, net onder de kleine teen. Dus aan de buitenzijde bal van de voet. Rare plek maar het geeft dus aan welk deel van de voet het meest belast wordt bij mij. Overigens is het voor mij nu geen probleem meer, de paar meter die ik hooguit nog loop maakt geen verschil meer. Wel zwikt nu mijn linkerenkel flink naar buiten, die heeft geen steun meer doordat het spasme weg is.

Inge, heb je contact met een revalidatiearts of fysio? (heet bij jullie anders, kinesist geloof ik?) Een revalidatiearts kan je eventueel helpen met bijvoorbeeld een spalk of inlegzolen (inlays). Hoe het precies werkt in België weet ik helaas niet, maar er zijn wel oplossingen te vinden als het om de stand van de voeten gaat denk ik.

Het is een heel vervelend probleem, ik zou in ieder geval iemand inschakelen, als je geen specialist is ga dan naar de huisarts en laat je doorverwijzen; zo ga je namelijk steeds slechter lopen. Dat is zonde.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Hey Billynoor,

ik heb woensdag een afspraak met de specialist Fysische Geneeskunde (zoals dat in België heet) Ben benieuwd. Mijn vorige afspraak zo'n 2 maanden geleden, met een collega van hem die bij mijn uitspraak dat ik Strümpel Lorrain heb, het weer in Keulen hoorde donderen en me steunzolen voorschreef waar ik niet veel mee ben, maken me stilaan erg boos. Het is zo frustrerend telkens te moeten uitleggen wat je hebt en dan toch niet begrepen worden. Zou er mijn schoenen van opeten!!!

Maar bon, ik probeer kalm te blijven en met een helder hoofd die nieuwe afspraak met de voor mij nieuwe arts aan te vatten. Op hoop van zegen dan maar... ?

Groetjes,

Inge

Inge
0

ik ben schoenen gaan dragen met steeds dunnere zolen , van die hele goedkope schoenen die je met een hand kan dubbelklappen, zodat ik een heel goed contact heb met de ondergrond.En je tenen alle vrijheid hebben.

Sinds januari 2013 heb  ik 5fingershoes met de meest dunne en flexibele zool die er zijn, het lijkt wel gel. Enig minpuntje voor veel mensen is dat de schoenen teentjes heeft en die moet je er maar net inkrijgen.

Een maat groter hielp en daarin heb ik dan ruimte zodat mijn voet niet verkrampt.

Er zijn maar weinig winkels die deze schoenen verkopen. En soms is het assortiment niet heel groot.

Je hebt ze ook met dikkere zolen voor bijvoorbeeld de winter of hardlopen.

Zelf gebruik ik voor hardlopen en joggen die met de dunste zool. Zodat je bijna op blote voeten loopt.

Je moet echter wel als je voet neerzet op je voorvoet landen (=natuurlijke veemechanisme) en niet zoals bij gewone schoenen op je hiel (de verhoging bij gewone schoenen dempt die klap). Bij vibram 5fingershoes is de natuurlijke voetbeweging.

Voor de winter: sommige mensen lopen op slippers. Dat is me nog te koud.

. Ik gebruik er sniperlaarzen voor, die een dunne flexibele zool hebben ondersteund met noppen. Waardoor de kou op afstand wordt gehouden! Heerlijk! Mijn voet krijgt elke keer een lekkere massage.

0

Oh ja ik heb de pech dat ik moeite heb mijn voeten erin te krijgen, maar bij sommige modellen heb ik dat niet. Je kunt ze in allerlei soorten en kleuren krijgen. Ze zien er futuristisch uit; je krijgt zeker bekijks. Je hebt ze met trekkoorden, veters, elastiek en klitteband en worden vooral voor sporten gebruikt.

0

Ingetje, ik had je berichtje van 8 november gemist, hoe is het gegaan? Je moet gewoon geluk hebben met de arts is mijn idee, er wordt zo verschillend gereageerd... Ik kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend frusterend is als je gewoon niet gehoord wordt. Dat maakt het toch al zo moeilijke omgaan met deze aandoening en vooral de gevolgen ervan nog moeilijker. Ik hoop echt dat deze arts beter heeft geluisterd.

MLK; eigenlijk heel slim van je. Ik merk ook dat ik op blote voeten 'beter' loop, al loop ik ook dan niet goed. Misschien is het inderdaad een tip die anderen ook kunnen proberen. Ik ken ze wel, heb ze eerder gezien. Zouden bij mij goed werken overigens omdat ik eigenlijk alleen op de voorvoet loop. ;) Er wordt altijd gezegd dat je stevige schoenen moet dragen want dan sta je steviger, maar met onze lastige voeten is dat niet altijd het geval blijkbaar.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Hallo billynoor,

er heeft wel eens in het AD (zaterdag 6 april 2013 blz 20-21) een stuk over schoenen gestaan en dan met de aanrader om een zo dun mogelijke zool te nemen. Het lijkt het slechtst omdat ze zo goedkoop zijn, maar ze zijn het meest natuurlijk!

Dan hebben ze het over gympies, mocassins, teenslippers, sandalen en minimal trail shoes (schoenen met een flexibele, maar scheurbestendige zool voor bergschoenen).

Het moet wel een flexibele zool hebben.

In een flexibele zool voel je de ondergrond beter, wat leidt tot betere balans.

Vibram finger shoes zijn echter niet goedkoop!

De "komodo sports ls" die ik draag om te joggen en buiten totdat het te koud wordt kost rond de 130 euro.

Dit heeft de enige zool die super flexibel is alsof je op gel loopt. De zool is 2-4mm dik.

Je moet wel uitkijken met scherpe voorwerpen.

Er zijn schoenen op de markt met kevlar in de zool. Zodat niks er doorheen komt, vivobarefoot iser een van.

Ik heb brede voeten  en nu nog een hoge wreef en bij deze schoen heb ik er geen problemen mee om erin te komen.

Echter heb ik ook hamertenen dus mijn tenen zijn nog zo verkrampt dat ze niet in de tenen van de schoen  komen.

Maar ik heb ook een grotere maat die ik bij toeval heb en die ik gebruik als mijn voeten verkrampt zijn en dan al lopend ontspannen ze zich.

Je hebt een ruimevallende schoen nodig die je voeten vrij laat om te kunnen ontspannen. Vastbinden en insnoeren werkt averechts bij mij.

Ik draag al vanaf mijn derde speciale kinderschoenen, omdat ik extreme hamertenen en grote teen die naar binnen verkrampt/getrokken is.

Ze zeiden dat de enige methode was om mijn teenpezen door te snijden en mijn tenen te breken en mijn grote tenen chirurgisch te modelleren. Ik heb altijd zooltjes gedragen en het heeft veel geld gekost, terwijl de oplossing heel simpel is.

Gewoon willen voelen en je grenzen accepteren.

Daarom maak ik ook steeds van die kleine stukjes tekst. Bij grote raak ik snel overprikkeld.

Het is me nu gelukt door reiki en een aanpassing daaraan om mijn voet heel erg te ontspannen.

Alleen nu voel ik pas dat ik een HSP ben en voel ik alles wat ik anders nooit voelde en ik heb altijd alles gedaan en gegeten wat nu volledig onmogelijk is.

0

MLK, wij zijn geen HSP (High Sensitive Person), wij hebben HSP (Heriditaire Spastische Paraparese)

 

0

Betreft pijnlijke voet dat ook bij mij ,,, zijkant dan hak,, heb niet voet naar binnen maar draai mm naar buiten loo 10voor 12 zeg ik altijd.

strompel ook  vaak met het lopen,, mijn schoenen zijn in duitsland aangepast met voor ronding en achter ook dat loopt wel veel beter..

Ik ga al een paar keer naar de oefentherapeut maar ben er niet weg van,, lopen leren knie optrekken  ,,, dat is het probllem niet kan best lopen alleen vaak bij lang lopen strompelen,, en wordt voet pijnlijk.

Maar de aanpassing van mijn schoenen met lopen is uitstekend.

0

Hey Billynoor, ben er eindelijk weer.

Het bezoek aan de specialist was weer een beetje een tegenvaller. Hij wist gelukkig wel waarover het ging, maar ze zouden mijn 'gang' filmen om op die manier t kunnen annalyeren hoe en wat.

 Maar als puntjej paaltje kwam was het weer het klassieke op-en-af wandelen in de praktijkruimte (iets wat ik haat) en daaruit trok hij dan zijn conclusies. Eén van die conclusies was dat de steunzolen die nog maar in septmber zijn gemaakt en van begin af aan te smal en te kort waren, wel kunnen worden verlengd, maar niet verbreed.

Jongens, waar zijn we dan weer mee bezig! Hij zou er de maker van de steunzolen op aanspreken en daar moet ik nu maandag dan weer naartoe. Pfff, ze houden je wel bezig hoor, maar of er nu ooit eens iemand met het juiste gaat bezigzijn, nl onze ongemakken proberen verlichten, hoe miniem ook... we zullen maar weer afwachten hé? Wie weet, komt hij toch nog met een mooie oplossing. Wordt vervolgd... ;o)

Inge
0

Ik kan me voorstellen dat je hier gefrustreerd van raakt Ingetje! Ik heb ook 2 jaar geleden een gangbeeld analyse gehad (zo noemden ze dat bij ons) en dat was dus ook wel heen en weer lopen maar dan met uitwendige elektroden die registreerden welke spieren gebruikt worden, hoe sterk ze aanspannen en ook hoe de voeten worden neergezet door sensoren in de grond. Heel uitgebreid dus, ook gefilmd overigens. Dat heen en weer lopen is leuk, en dat daar naar gekeken wordt ook maar of ze daar echt meer informatie door krijgen? Jij bent er voor nu niet echt mee geholpen dus.

Ik hoop dat de maker van de steunzolen ook naar jou wil luisteren, zeg hem waar jij last van hebt, wat voor jou het probleem is. Misschien luistert hij naar je en weet hij wel een oplossing. Ik hoop echt voor je dat dit opgelost word... Hoor het van je?

Succes en blij dat je toch nog positief blijft! :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ruim 10 jaar bekend met polyneuropatie. 4 Keer geopereerd aan lumbale stenoses. Aanvankelijk gevoelstoornissen, waarbij lopen op blote voeten moeilijkmen pijnlijks was. Laatste jaren toename klachten, o.a. geen mogelijkheid om op de voorvoeten te staan. Lopen is nog wel mogelijk met stok of nog beter met nordick-wolkingstokken. Voldoende kracht in de benen. Fietsen gaat goed, maar moet de midden voet of hakken op pedalen zetten.Zeer voorzichtig op/af stappen. Moet altijd ergens steunen bij bv. aan/uitkleden. Weet niet of de operaties hieraan debet zijn. Vroeger wel veel erotamine geslikt i.v.m. migraine op advies van (toen nog zenuwarts). Laatste 10 jaar niet meer.

Ondervind momenteel meeste hinder van het niet kunnen staan op de voorvoeten. Orhopedische schoenmaker zei me dat hij geen funktionele schoenen voor mij kon maken .
Weet iemand een oplossing? 

0

heel herkenbaar pijn voeten. Ik heb al 5 jaar pijnlijke hielen en enkels. Dat werd eerst hielspoor genoemd omdat het ontstond na mijn 4daagse poging. Zooltjes hielpen niet. Toevallig ben ik vrijdag bij de fysiotherapeut geweest omdat ik steeds met mijn voeten zwik. Zij heeft nu steunende tape om mijn hielen gedaan, dat helpt een beetje. Ze raadde ook aan om met krukken of rollator te gaan lopen als ik wat verder moet in ieder geval. Zal ik er toch aan moeten geloven. Volgens haar werken de beenspieren niet goed samen. Als ik zit trekken mijn tenen naar beneden tot ik er door irritatie iets van merk en mijn houding verander. Wordt steeds pijnlijker. Net of er met een hamer op mijn voeten wordt geslagen. Ik herken ook dat dode gevoel in de voetzolen als ik loop. Ik word er wel een beetje angstig van dat de veranderingen zo snel lijken te gaan. Steeds omde twee maanden iets erbij.

groetjes

Julia

Aan het eind van mijn energie houd ik altijd een heel stuk dag over.
1 2
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login