Opeens branderige voeten door warmte

Ik ben in 2011 in Florida geweest en heb daar nieuwe sokken gekocht omdat ik altijd blaren in mijn schoenen had met katoenen sokken. De nieuwe sokken waren speciaal voor sporters/lopers.

Maar na een halve dag dragen kreeg ik ineens een enorme branderige pijn, ik was er ziek van. Of de sokken waren te warm (Florida is warm klimaat) of ze waren te klein.

Ik heb ter plekke teenslippers gekocht en met een plantenspray m'n voeten gekoeld.

Van de arts ter plekke kreeg ik Gabapentin voor de pijn, dat hielp. Zij zei dat het neurologische pijn was, ontstaan door memory cells door de warmte en foute sokken.

Terug in NL had ik geen last meer, hier was het koel weer.

Maar nu met deze warmte is het weer pijn lijden. Ik kan echt niet in warme omgeving zijn, want dan begint de pijn weer. En meestal kan ik niet met m'n voeten onder m'n dekbed, want dat warmt ook op.

Ik heb het ook wel eens in de winter, dan krijg ik branderige voeten als ik mezelf opwarm door b.v. veel lopen en zweten. Als ik dat niet doe, heb ik nergens last van.

Kortom, de pijn wordt getriggerd door warmte van buiten of mezelf.

Ik heb geen spier- of krachtverlies. Je ziet niets aan de voeten. Ben verder gezond en fit.

Ik denk dat er in 2011 iets is gebeurd, waar ik nu de schade nog steeds van ondervind.

Googlen bracht mij nergens, het schijnt dat niemand alleen dit heeft.

De huisarts denkt aan polyneuropathie en ik ga volgende week voor het eerst naar de neuroloog. Maar ik wilde alvast online wat contacten leggen.

Gabapentin helpt goed, maar is verslavend. Ook werkt PEA PURE goed, de pijn is dan dragelijk.

Wie herkent dit?

0

9 reacties

0

  • @yolandal. Is het volgende al gecheckt?
  • B vitamines met name B12
  • Eventuele Candida infectie
  • Succes, Thomas

0

Ja, B12 heb ik al veel mee getest, zelfs injecties met hydro... en cyano... maar dat doet niet veel voor m'n voeten.

Candida heb ik niet.

Mijn gevoel zegt dat er iets geirriteerd is geraakt in de zenuwen van mijn voeten wat maar niet wilt genezen.

Dank voor je reactie!

0

Hallo yolanda, ik las jouw beschrijving van de brandende voeten! Ik heb precies hetzelfde, ik heb er nu een half jaar last van en het is een erg vervelend gevoel. Ook de dokteren weten bij mij niet wat het is. Ik loop nu bij een therapeut maar het wordt alleen maar erger. Ik neem aan dat er bij jou intussen meer onderzoek is geweest. Heb jij misschien nog tips wat mij misschien kan helpen?

0

Hoi Carien, de afgelopen jaren ben ik inderdaad verder gekomen met onderzoeken en behandeling. Om een lang verhaal kort te maken; neem eens contact op met het Instituut voor Neuropathische Pijn, dr. D. Kopsky. Zij hebben pijnstillende cremes die goed helpen bij brandende voeten. Hun website is www.neuropathie.nu.

Veel succes, en laat me weten hoe het gaat. Mag ook via privéweg.

dit bericht is gewijzigd door yolandal op 5 september 2019 om 11:15

0

Hallo yolandal, kan ik zonder onderzoek van neuroloog bij dit instituut voor Neuropatische Pijn terecht of moet ik eerst het onderzoek bij neuroloog afwachten?

0

Hi Carien, volgens mij kan je er gewoon terecht, maar ik zou ze even bellen en overleggen met dr. Kopsky. 06 2867 1847

0

Ga ik doen. Bedankt voor je snelle reactie.

0

Hallo yolanda Ik ben inmiddels bij dr Kopsky geweest. met acupunctuur in mijn tenen en de crème is het wel wat minder geworden maar het is nu ook een stuk koeler en dan heb ik sowieso minder last. Hoe vaak ben jij bij dr kopsky geweest?

0

Hi Carien, ik ben een aantal keren bij dr Kopsky geweest maar niet voor acupunctuur, maar voor de pijnstillende crèmes. De Fenytoine crème helpt bij mij het beste voor mijn voetzolen. Mijn aandoening is inmiddels bekend dat is Erythromelalgie. Dit is zeer zeldzaam, en lijkt op CRPS, maar is het niet 100%. Dit is wel ernstiger geworden en ik ben helaas therapie en medicatie resistent. Alleen de Fenytoine crème schijnt de zenuwen in mijn voeten wat te kunnen sussen. Momenteel zit ik nog in de medische molen.

Als je (iemand) persoonlijk contact met mij wil, dan kan je een berichtje sturen via mijn persoonlijke site, www.yory.nl.

dit bericht is gewijzigd door yolandal op 16 oktober 2019 om 14:14

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login