neurotransmittor en blaasprobleem

Al een paar jaar last van veel naar de wc moeten. De huisarts schreef me 2,5 mg Oxybutynine  voor.  ik had het idee dat ik verlost zou zijn voor een paar uur, maar soms moest ik na een kwartier weer nar het toilet. Ik kreeg toen 5 mgr.   kon ik toch een paar uur de stad in om een toilet te zoeken...  Totdat ik eind september problemen kreeg met NIET plassen kunnen.   Er werd een afspraak gemaakt met een uroloog en er er zou wat van mijn prostaat weggehaald worden. Na de operatie kon ik weer veel maar ook vaak plassen, soms om het kwartier, soms om het uur . s'nachts is dat minder.  Nu zou ik weer die Oxybutynine kunnen aanvragen, maar ik las in de bijsluiter van de pillen dat ze niet zo goed zijn voor de prostaat! 

De vraag is nu zijn er nog andere medicijnen tegen  een overactieve blaas? 

Zijn er mensen die ervaringen hebben met de neurotransmittor? Is dit iets voor een neuroloog of een uroloog? 

Nico
0

8 reacties

0

Behandelingsopties voor overactieve blaas

Er bestaan verscheidene behandelingsopties voor een overactieve blaas (OAB). Een van die opties is de geavanceerde InterStim®-therapie van Medtronic. InterStim-therapie is al vanaf 1994 op de markt. Naar verwachting zal in de eerste helft van 2011 het aantal patiënten dat behandeld wordt, wereldwijd boven de 100.000 uitkomen. Als uw leven wordt verstoord door blaasproblemen en andere behandelingen niet het gewenste resultaat hebben of onacceptabele bijwerkingen vertonen, kunt u uw arts vragen hoe u uw normale leven weer terugkrijgt.

Gedragstraining

Sommige mensen kunnen hun blaascontroleproblemen al aanzienlijk verminderen door een gezonder leven te leiden en hun dieet aan te passen en technieken als biofeedback, blaastraining en bekkenbodemoefeningen toe te passen.

Medicijnen

De arts kan u medicijnen voorschrijven om de symptomen van uw blaascontroleproblemen onder controle te krijgen. Medicijnen voor een overactieve blaas richten zich op de spieren die bij de blaasfunctie betrokken zijn.

Sacrale neuromodulatie

Sacrale neuromodulatie kan worden voorgeschreven aan mensen die geen baat vinden bij conservatieve behandelingen, of daar onacceptabele bijwerkingen bij ondervinden. Bij deze omkeerbare behandeling wordt gebruikgemaakt van een geïmplanteerde neurostimulator die lichte elektrische pulsjes naar de sacrale zenuwen stuurt. Vaak kan op deze wijze symptoomverlichting worden bereikt.?

betreffende medicijnen kan je denken aan  o.a spasmolytica (spierontspanners, ook wel anticholinergica genaamd)?, tolterodine (Detrusitol), en solifenacine (Vesicare)?

Elke dag is er een
0

Ik heb zelf vesicare gehad en heb nu betmiga. Het helpt mij bij mijn overactieve blaas, alleen werkt het soms te goed. Ik heb regelmatig moeite met plassen nu, dus moet overleggen met mijn uroloog. Het is een lastig probleem dat je het best met je arts kan bespreken denk ik. 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ik heb zelf vesicare gehad en heb nu betmiga. Het helpt mij bij mijn overactieve blaas, alleen werkt het soms te goed. Ik heb regelmatig moeite met plassen nu, dus moet overleggen met mijn uroloog. Het is een lastig probleem dat je het best met je arts kan bespreken denk ik. 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ik ken de klachten, Ik wordt al jaren een keer in het jaar in het erasmus mc behanderd met botox, dit wordt dmv een cystescopie met injectie in de blaas gebracht. Het resultaat is dat je beter je urine kan ophouden, het nadeel is soms dat ik niet kan urineren en heb dan catheters nodig. dat kan ik zelf doen. Ik neem daar genoegen mee omdat anders de urine langs mijn benen loopt, en dat vind ik geen optie

0

Hoi Nico,

ik las overje handbike, nu ga ik zo'n ding kopen, ik ben dus nieuwsgierig naar je ervaringen, zelf ga ik een framevaste rolstoel kopen en een hybride handbike, met electrische ondersteuning dus. Ik koppelde rolstoel aan de handbike, rijdt naar Winschoten, rijdt de trein in, ga naar Groningen  trein weer uit en rijdt de stad in. Als ik een winkel in wil, koppel ik 'm af en rijdt in mijn rolstoel de winkel in, ik kan nog wel een stukje lopen hoor, maar merkte dat ik snel onrustige werd, houd ik het nog wel vol . Moetik nu weg? Maar nu kan ik zo lang winkelen als ik wil. Winkel weer uit, koppel de handbike weer aan en rijdt weg. Dit dus nog in mijn verbeelding. Ik heb al een stukje op het parkeerterrein van Mobility products in  Roden gefietst, fantastisch dat je niets met je voeten hoeft te doen. Het fijne wat ik ervan vind, is dat ik actief blijf, verder kan ik eigenlijk weinig, geen tuinieren, nauwlijks wandelen e.d.

Nou, ben benieuwd naar je reactie,

'groetjes Janneke

Jannekealetta
0

Dag, Janneke. Naar aanleiding van dit bericht even mijn profielfotoo veranderd :-) Let wel, dit is allemaal getekend. dus sommige maten kunnen niet helemaal correct zijn ))

Ik rijd al handbike vanaf 2000.  Vanaf 2000 to 2012 op een handbike zonder ondersteuning.  Merk Double Performance< Deze kon ike koppelen aan  een Kuechler sportrolstoel. In 2012 werd alles afgeschreven en van de gemeente kreeg ik nu een Quickie Rolstoel met een Roam Handbike. Zeven versnellingen. Ik kon hem ook electrisch ondersteund geleverd krijgen, maar de ondersteuning (de helft van de prijs van de handbike) moest ik zelf betalen van de gemeente) > Ik heb dus electr. ondersteuning. Werkt prachtig.  10 standen instelbaar en met een volle accu geeft ie al steun op stand 1.  Vroeger moest ik , wanneer ik viaduct of tunnel moest nemen , wel even bijkomen na die klim. Nu ga ik door, Voor die klim zet ik hem wel even op stand 6 en ga harder omhoog dan vroeger zonder motor . Rij wel 1000 km per jaar op de handbike op standje 4  en de accu werkt nog goed na 4 jaar. Ik heb een kettingslot bij me op de rolstoel en wanneer ik alle verder moet met de rolstoel, dan maak ik de handbike wel vast aan een paal. Heel tevreden over de Roam!  Kom nu veel verder en ik kan aardige hellingen nemen. Ik kan iedereen een electrische handbike aanraden

dit bericht is gewijzigd door nico1948 op 27 september 2016 om 19:27

Nico
0

Leuke van je te horen dat je zo enthousiast bent over je hybride aankoppel handbike ( wel een mondvol) Ook ik dacht er aan een ketting mee te nemen om 'm, als ik 'm afgekoppeld heb op slot bij een paal o.i.d. te zetten.En fijn om te horen dat je een flink deel nog vergoed kreeg, want ik schrok wel een beetje van de prijs.Ik heb bijzondere bijstand aan gevraagd. Uit wat voor potje heb jij je vergoeding gekregen?

Nou rij ze he?

Janneke Aletta

Jannekealetta
0

Beste Janneke, 

Bij de gemeente hebben ze een grote pot WMO , Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarmee geeft de gemeente ondersteuning aan mindervalide mensen en  oudere mensen. Zij vergoeden de rolstoelen en de handbike. Bij medische redenen wordt de electr ondersteuning ook vergoed.  Dat ging bij mij niet op.  De kosten die je zelf moet bijdragen kan je afschrijven in 7 jaar en aan de belasting opgeven.  Succes !!

Nico
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login