Neuropathie en pijn aan voet/knie ?

Een maand of 2 geleden is na onderzoek gebleken dat ik sensibele neuropathie heb in beide benen. Een oorzaak is onbekend. Het onderzoek betrof een MRI van de onderrug en een electro-myogram van benen en handen (met stroompjes en naalden). Ik krijg nu 1x daags 25mg Amitryptiline tegen de pijn. Echter de laatste 2 weken heb ik vreselijke pijn, vooral in mijn linker voet. De pijn lijkt op kramp en de voet is stijf. Mijn tenen zijn lastig te bewegen, zowel qua bereik als qua snelheid.
De ergste pijn doet zich voor als ik moet opstaan uit een stoel of van mijn bed. Het lijkt dan pijn te doen in mijn achillespees, maar ook aan de zijkant van mijn voet. Ook voel ik veel pijn in mijn rechter knie en begin ik sinds vandaag ook in mijn rechter voet een soort elektrische schokjes te voelen.
Overdag loop als ik alsof ik 90 ben (ik ben 52) omdat ik te weinig kracht in mijn benen heb. In de avond kan ik niet lang zitten en ga ik vroeg naar bed, omdat de pijn een heel stuk minder is als ik ga liggen. Omdat ik op zolder slaap moet ik 2 trappen op en daar doe ik 20 minuten over. Vooral als ik in de ochtend uit bed kom voel ik bij het opstaan (zodra mijn gewicht op mijn linker voet komt) een snijdende pijn, alsof er 220 volt op gezet wordt. Pas na een minuut of 20 kan ik weer enigszins lopen, maar het blijft de hele dag tobben. Fietsen lukt gelukkig wel, zolang er geen tegenwind is. 

Ik vraag me af : komt deze pijn en deze zwakte in mijn benen door die neuropathie ? Heeft iemand hier ervaring mee ??

0

2 reacties

0

lijkt mij ook wel op dunnevezelneuropathie, aan de tintelingen etc is weinig te doen helaas wanneer het DVN is , wanneer je nie tgenoeg kunt of blijft bewegen dan wordt de spierkracht minder, vandaar dat ik ook ma wo en vrijdag fysio volg  en ook op een ebike fiets  en probeer te blijven lopen dat is echter zeer lastig oook oa door de fijne motoriek verstroing waardoor het timen van het neerzetten van voet  op rechts niet goed gaat, kost veel energie omdat het automatisme er niet meer is zo voelt t tenminste , succes

0

Goedenavond,  ik ben cees van duuren en ben 67 jaar. Heb nu PNP nu bijna 10 jaar. Heb 3x per week fysio en fiets bijna elke dag op mijn el. Fiets. Autorijden gaat niet meer vanwege mijn slechte benen (kontrole raak je kwijt). Krampen heb ik ook gehad maar daar slik ik calcium tabletten voor wat redelijk helpt. Amitryptille geslikt geen effect alleen je wordt plat gelegd. Heb wiet gebruikt, morfine geslikt. Helpt een beetje. Pijnen worden alleen erger omdat de ziekte progressief is. Tja en nu. Er is helaas nix aan te doen. We denken echter positief .

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login