Mantelzorg en ALS

Mijn man heeft ALS en ik verzorg hem iedere dag en nacht. Ik doe het met al mijn liefde, maar soms wordt het me ook wel eens te veel. Is mijn energie gewoon op. Hoe doen andere mantelzorgers dat, vraag ik me wel eens af...? Ik ben zo verschrikkelijk moe...

0

3 reacties

0

Dag Sjaan

Ik las jouw zorg. Ook ik ben mantelzorger. Heb dit nu 3 jaar gedaan. Dag en nacht verzorg ik mijn echtgenoot. Dat valt soms best wel niet mee maar toch ga ik ervoor.  Maar hoe doe je dat?

Eigenlijk weet ik dat niet. Elke  morgen krijg ik weer de kracht daarvoor en elke avond ben ik ook weer moe. Gelukkig slaap ik erg goed en hoop voor jou dat dat ook een beetje mag lukken. Mag ik weten wie je verzorgd en met welke ziekte? Ik wens jou veel sterkte

Minkanneke

 

0

Kijk bij gesprek "zelfstandig in afhankelijkheid" voor mijn persoontje.

Hoi Sjaan en Minkanneke,

Ik heb heel veel gehad aan de uitspraak van een vriendin die voor haar ernstig zieke echtgenoot zorgde (beiden in de 2e helft van de 60 jaar): "ach, het hoort bij deze periode". (van het leven, bedoelde ze)

groet, Teergram 

0

Hallo Sjaan,

Eerlijk gezegd denk ik dat jij en je man hulp van buitenaf moeten gaan inroepen. Mantelzorger zijn is prachtig, maar het is niet de bedoeling dat jij er zelf aan onderdoor gaat. Ook jouw leven is het waard geleefd te worden. Het is een bijzonder zware tijd voor jullie allebei en dan heb je volgens mij ook af en toe even een adempauze nodig.

Dus informeer eens naar de mogelijkheden, ik vermoed dat als je wat rust krijgt doordat er iemand anders een vast aantal uren per week voor je man zorgt, jij weer genoeg kan bijtanken om het zorgen daarna weer op te pakken.

Veel sterkte.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login