Koopavond drukte

Hallo, ik heb Centronucleaire myopathie. Mijn hele leven al last van en rond mijn 50e kwam CNM geheel tot uiting. Ik schrijf gedichten en verhalen, ook om te verwerken. Hierbij een nieuw verhaal.

 

Koopavond drukte

 Het gaat nu goed met Julia. Zij was laatst gestruikeld over die losliggende tegels vlakbij de ingang van de grote supermarkt aan het Kerkplein.

‘Gelukkig is niets gebroken maar ze heeft wel veel blauwe plekken op haar bovenarm en ze heeft veel pijn. Ze is ook nog linkshandig, dus heel lastig voor haar werk. Maar het gaat wel goed komen hoor’, zegt mevrouw in de felblauwe jas tegen de 4 mensen om haar heen. Ik kijk haar aan; ik denk dat ze Julia’s moeder is, alhoewel ze natuurlijk ook een tante kan zijn of de buurvrouw.

Wat zou Julia doen waarbij linkshandigheid zo’n grote rol speelt?

 

Geen idee wie Julia is: een jong meisje of een moeder van 3 kinderen? Het groepje dat haar wél kent staat gezellig in het midden van het pad in het overdekte winkelcentrum. Het is koopavond en het is gezellig druk.

Sinds ik in de elektrische rolstoel zit, beheers ik het slalom-rijden; ik ben er zelfs zeer goed in. Het lukt me echter niet om dat vandaag hier te doen; er is gewoonweg teveel winkelend publiek en de winkeliers hebben hun reclameborden minstens een meter uit de winkelpui geplaatst.

 

Ineens valt het iemand van het groepje op dat ik erbij ben en aan mij wordt gevraagd wie ik ben. Ik zeg: ‘Ik ben Karin en wou u passeren. Dit lukte niet en ik vroeg aan een van u of u een beetje aan de kant kunt gaan en kreeg geen respons. Toen dacht ik: het is vast een mooi gesprek, ik kom er maar bij staan’.

 Ze kijken elkaar en de groep valt verontschuldigingen-mompelend uit elkaar. Ik groet mevrouw in de blauwe jas: misschien wil ze mijn groeten overbrengen aan Julia?

Ik duw mijn joystick naar voren en rij verder.

 

2011-11-04?

 

Karin
0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login