Klachten bij HMSN

Hallo allemaal, Ik heb sinds een aantal jaren last van spierzwakte in beide onderbenen waardoor ik inmiddels 2 klapvoeten heb. Daarnaast heb ik veel last van kramp en 's nachts onrustige spieren. Nou wordt ik binnenkort onderzocht op HMSN en vroeg ik mij af of hier meer mensen zijn met HMSN en wat voor klachten jullie ervaren. Jullie zouden mij hier heel erg mee helpen!

0

5 reacties

1

Naast spierzwakte en spierkramp ervaar ik ook: minder gevoel in vingertoppen en tenen/voeten (ik laat dingen vallen, ik struikel, mijn balans is minder); tintelend en prikkend gevoel in voeten/onderbenen en soms handen (meestal dragelijk, maar soms hinderlijk); een gebrek aan energie (ik ben relatief snel moe en dan ook erg moe). Gevolg is, dat ik mijn activiteiten heb moeten aanpassen aan mijn mogelijkheden en dat ik steeds goed moet plannen wat ik doe.

Succes met het onderzoek en de diagnose,

Laurens.

0

HalloAnoiem en Laurens,

Alles wat Laurens heeft verteld heb ik dus ook last van. Vooral de vermoeidheid speelt bij mij erg op. Heb jaren gesport en gewerkt sporten doe ik al niet meer ,en mijn werk doe ik nog voor 22,5 u p w. En soms is dat me nog te veel. Ik heb na mijn 50 ste jaar de eerste echte klachten gehad ('s nachts onrustige spieren?) Ook dat ik slecht sliep kwam daar bij. Maar had dokter Lauwerens van het sint maartensziekenhuis te Nijmegen en die was eerlijk in zijn verhaal"dit is HMSN en het wordt niet beter alleen maar slechter" en daar kon ik het mee doen. HMSN is gewoon een kloten ziekte, de ene dag kun je veel ,en de andere dag is het helemaal niets. Maar sterkte er mee beide.

dit bericht is gewijzigd door hertopwil op 1 september 2017 om 20:59

1

Sinds dat er in 1980 door een biopt vast is gesteld dat ik HMSN heb is het krachtverlies alleen maar afgenomen. Door de spierzwakte kreeg ik klapvoeten. Speciaal schoeisel moest dat voorkomen daardoor ik weer normaal kon lopen, op dit moment is het net of ik teveel op heb als ik buiten loop. Met tennissen ben ik opgehouden omdat ik het racket niet meer vast kon houden met slaan ging ook het racket achter de bal aan. Ook meer last gekregen van jichtaanvallen wordt onderdrukt door Allopurinol en bij het in bed liggen beginnen mijn tenen te prikkelen, slecht in slaap komen,  daardoor regelmatig op lopen om de zenuwprikkels te onderdrukken.daarvoor heb ik Gabapentine gekregen. Wie heeft ervaring met mijn klachten en medicijnen?

Ad.

0

HMSN wordt via een biopt vastgesteld.

De klachten zijn bij mij; klapvoeten, dunnen onderbenen, geen kracht meer in een hand, geen hurkzit meer, geen wandelingen meer, vaak vermoeid, toch nog iets positief,wel fietsen en autorijden.

groetjes,

Ad.

0

Beste Ad, ik heb ook HMSN en veel last van rusteloze benen ‘s nachts. Ik heb voor de rusteloze benen veel baat bij Pramipexol, nu kan ik weer goed slapen. Groet, Annemieke

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login