Keuring voor rijbewijs en andere ongemakken

Er zijn al lang klachten over de procedure rond de verlenging van het rijbewijs. Het ministerie wil die procedure gaan vereenvoudigen. Wij spreken binnenkort enkele onderzoekers die de problemen in kaart aan het brengen zijn.

Help de VSN door hier uw eigen ervaringen te melden met de procedure, de keuring die daaraan vast zit en de kosten die u noodgedwongen moet maken. Hoe meer ervaringen we krijgen, des te beter kunnen wij uw belangen behartigen.

Vertel ons uw verhaal - graag voor 28 november.

0

2 reacties

0

het is niet mijn eigen verhaal maar van mijn vrouw.

Het begon met de vraag bij de revalidatie arts van mijn vrouw dat ze naar jaren weer zou willen gaan rijden( rijbewijs nog geldig).Hij gaf aan, dat ze op het revalidatie centrum in een aangepaste auto zou kunnen oefenen en dan zou worden bekeken welke aanpassingen nodig waren.de praktijk was geen auto op het revalidatie centrum, maar een formulier om je aan te melden bij het cbr.

ze melde zich aan, maar door goede redenen moesten we de eerste test afzeggen.Dit hadden we beter niet moeten doen, want dat werd verweten in de volgende test waarom we niet op de eerste test waren geweest.

Bij de test verliep eigenlijk niets goed.ze kreeg van de rijschoool al een auto waarvan men zei ik weet niet of die het wel blijft doen.Bij de instructeur van het cbr aangekomen, voelde die helemaal niet aan dat iemand in deze situatie extra nerveus kon zijn.Ze maakte opmerkingen die ongepast waren waardoor uiteindelijk de test mislukte.

Daarop hebben wij een klacht ingediend, omdat de wijze van bejegening niet goed was( en dat is zacht uitgedrukt).We kregen met veel moeite wel een tweede test echter men bleef bij het standpunt dat de instructrice goed en correct had gehandeld.de rijschool koos de kant van de instructrice( hoezo belang).Dit leide er toe dat mijn vrouw het helemaal niet meer zag zitten om op korte termijn nog een nieuwe test gedaan.

hierop vroeg het cbr niet door, maar wekte de indruk dat is weer mooi opgelost, terwijl de manier van testen allebehalve professioneel was.

mbt de kosten:

je moet eerst een verklaring van de neurolog hebben a minimaal 15o euro.dan nog een aantal rijlessen van rond de 35 euro en dan de rijles tegen het examen.al met al ben je een paar honderd euro kwijt, teriwjl je nog een rijbewijs had.

Het zou goed zijn om in eerste instantie minder druk te leggen op degene die de test moet doen.

daarna vind ik de kosten behoorlijk en de procedure erg ondoor zichtig.ook ben j erg afhankelijk wie de instructuer is en net zoals bij een rijexamen afhankelijk van willekeur en stemming.

In tegenstelling dat het om een test zou gaan, ervoer mijn vrouw het als een echt examen.

corne
0

sins 2001 2 keer mijn rijbewijs moeten verlegen dat is niet zo'n probleem denk je dan even naar het gemeentehuis om een mediche verklaring op te halen (48euro)

maar meneer uit moet even gekeurd worden maak maar een afspraak bij een arbo dienst ik ben zeggen en schrijven 4 min binnen geweest (135 Euroverder)

dan krijg je een brief van het CBR dat je je moet melden bij het cbr met je eigen autoom een proef rit te maken samen met eimand vna het CBR een rondje rijden en wat bijzndere verrichtingen doen waar onder een noodstop maken (gelijk vierkante banden) dit is om te kijken of je wel in staat bent om auto te rijden

dan weer naar de gemeente om je rijbewijs te halen maar nee alles in levern en betalen (58 euro) maar nog steeds geen rijbewijs over een week op halen

als je deze procedure hebt door lopen is je rijbewijs in middels wel ongeldig als het geheel zeer snel verloop ben je al 40 dagen verder en een hoop euro lichter

een normaal mens hoeft maar eens in de 10 jaar te verlengen

kijk als er wat veranderd in het ziekte beeld dat er dan gekenen wordt naar je rijvaardigheid ok maar ik zit in die rolstoel en ik kom er echt niet uit door dit soort keuringen

ik hoop dat die amtenaren van het CBR eens wakker worden dat ze dit soort dingen sneller gaan uitvoeren en niet vergeten dat als je in een rolstoel zit je vaak ook niet meer kan of mag werken en dus van een uitkering moet leven

we worden als genoeg geplaagd door allerlij maatregelen die steeds meer geld gaan kosten

 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login