Hulpmiddel

Hallo allemaal Ik ben Geke, 43 jaar. Ik weet sinds februari 2013 dat ik Hmsn type 2 heb. Ik merk dagelijks dat het lopen en vooral staan mij veel energie kost en pijnlijk is. Ik vind het leuk om bv. te winkelen of een museum te bezoeken maar doordat ik pijn krijg lukt dit niet goed meer. Zijn er meer mensen die dit herkennen en zo ja wat doe je eraan? Ik krijg graag reacties. Groetjes Geke

0

3 reacties

0

Mijn diagnose in 2003 was CIAP. Nu zou het HMSN2 kunnen zijn, maar dat is niet aan te tonen. Het lopen ging steeds moeilijker. Eerst heb ik een loopfiets gebruikt maar mijn armen worden dan erg moe. Al enkele jaren gebruik ik een opvouwbare scootmobiel zowel voor uitgebreid winkelen als museum bezoek en dat bevalt mij goed.

0

Ja, gebruik de hulpmiddelen die bij jouw situatie passen. Bij mij (70 jaar, HMSN 1) is dat: wandelstok, GOEDE orthopedische schoenen, een driewielligfiets met elektriek. En, merkwaardigerwijs, een staaroperatie en een goede bril. Mijn ervaring is, dat ik altijd eerst moet zien waar ik mijn voeten neerzet voor ik een stap doe, omdat ik oneffenheden niet voel, en slecht kan opvangen. ( ik loop met mijn ogen) Toen mijn ogen achteruitgingen door staar, en een tijdelijke foute bril, zag ik niet goed meer, en daardoor liep ik ook veel moeilijker. Ik kon bijv. de hoogte van een stoeprand niet goed inschatten. Die verergering is nu met de staar-operatie en een goede bril opgelost.

0

Ten eerste zie dat je orthopedische schoenen? krijgt ofwel via de neuroloog ofwel via een revalidatie arts. En via de wet WMO kun je een scootmobiel aanvragen (afhankelijk van wat je verdiend moet je hier zelf iets voor betalen). Je klachten komen zeer bekend voor. Ik heb een "Orthese?" in de schoen ter vervanging van het lopen met een stok. 

dit bericht is gewijzigd door manta19 op 29 september 2017 om 17:18

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login