Hobby's

Narmate ik achteruit ga, moet ik steeds meer hobby's opgeven, want het word steeds moeilijker om ze te doen vanwege de pijn en de krachtsverlies.

Welke hobby's hebben jullie? en kost deze veel lichamelijke inspanning of niet?

Welke hobby's heb je al op moeten geven?

Samen staan we sterk!!!
0

3 reacties

0

Hobby's die ik onderandere al heb op moeten geven zijn:

Matten knopen, weven, breien, kaarten maken, en sieraden maken.

Samen staan we sterk!!!
0

Leuk onderwerp. Mijn grootste hobby was duiken en lesgeven aankinderen. Ik mag dit nog wel doen maar ik vind het zelf niet prettig met al de hulp die ik nodig heb dus heb halverwegge dit jaar besloten om te  stoppen ookmet lesgeven ik vind het niet veilig genoeg om met kinderen in het water te liggen.

 

Fotograveren is ook iets wat ik leuk vind maar het toestel was te zwaar aan het worden dus nu heb ik deze verkocht en een klein en handzaam toestel ervoor terug gekocht met ook veel mogelijkheden. Ik doe het niet meer zo vaak als vroeger maar heb als ik ga rijden in de rolstoel in de polder hem altijd bij me.

tekenen en schilderen was ook iets wat ik graag doe ik doe dit niet veel meer en als ik bezig ben , altijd samen met mijn dochter is het maar voor even.

ik heb dit jaar een tablet aangeschraft en kan nu weer boeken lezen en dingen zoeken op internet waar ik erg kan genieten.

koken is ook iets wat ik graag doe maar dan samen met man en kinderen zij snijden alles voor me en ik bak of kook dan samen met hun.

Ik zoek steeds naar dingen die ik wel kan en toch ook kan genieten . de ene keer gaat het beter dan de andere.

Alles kost inspanning maar als ik er een goed gevoel aan over houd heb ik het ervoor over . en ik weet dat ik daarna goed moet rusten.

gr els

0

Mijn hobby's zijn:

Vooral veel computerwerk: ik heb twee kleine forums voor vriendinnen, beheer die ook. Ik doe ook vaak spelletjes op de pc. Bezoek een paar keer per dag websites zoals die forums en ook iemandzoalsik en facebook en Spierziekten Nederland enz. Ik tik acher elkaar een rijtje Favorieten aan.
En ik chat via msn. Dus ik zit veel bij mijn computer. 

Verder een paar keer per dag een korte wandeling en eens per week zwemmen.
En dan ook nog vrij veel piano spelen, fotograferen, filmen, lezen, kamperen met mijn piepkleine caravan...

Er zijn maar weinig hobby's die ik op heb moeten geven. En zelfs als ik nu een bepaalde hobby niet meer heb, dan weet ik nog niet zeker of ik die wel op heb gegeven door mijn spierziekte of gewoon omdat ik daar geen aardigheid meer in had.

Er is nog één hobby die ik graag weer zou willen oppakken, maar waarover ik twijfel of mijn spieren dat nog wel aankunnen. Dat is cello spelen. Ik heb dat vroeger jarenlang gespeeld en op een bepaald moment mijn cello verkocht omdat ik het geld nodig had voor iets anders en ik toch nauwelijks meer speelde.
Nu heb ik daar spijt van. Wie weet pak ik dat via het huren van een cello toch weer op. Dat speelt al een hele tijd door mijn hoofd, ik aarzel of ik dat nog wel kan door mijn rugpijn. Maar ik moet dat gewoon eens een tijdje proberen en overleggen met een cello-bouwer in de buurt van mijn woonplaats.

Voorlopig verveel ik me nog geen minuut!

dit bericht is gewijzigd door Trudy op 4 oktober 2012 om 00:44

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login