HMSN en psychische klachten

Hallo, ik ben een man van 33 jaar met HMSN type 2. Daarnaast heb ik ook ADHD en een stemmingsstoornis (depressies). Zijn er meer mensen die naast HMSN psychische klachten hebben?

Groetjes,

Marcel

0

5 reacties

0

Hallo Marcel,

Helaas kan ik je niet echt helpen als ervaringdeskundige. Het lijkt me pittig om naast je lichamelijke klachten nog te moeten leven met zulke psychische klachten. Hoe ga je ermee om? Heb je voor zowel je lichamelijke als je geestelijke klachten hulp en voldoende steun in je omgeving?

Groetjes,

Laura

0

Hoi Marcel,

Hoe gaat het nu met je?

G. Marloes

0

Hallo Marcel,

Ik heb zelf HMSN type 1 waardoor ik eigenlijk altijd moe ben en last heb van mijn benen en trilhanden.

Daarnaast heb ik ongelovelijk erge ADHD en ik heb geen medicijnen ervoor ( wil ik zelf niet)

Omdat ik dat dus heb ben ik altijd druk en altijd een chaos wat mijn lichaam niet aankan en dat is heel erg moeilijk omdat het zo tegenstrijdig is.

Elke dag is het weer een gevecht om mezelf rustig te houden en te bedenken wat ik wel en niet kan.

Ik hoop dat het nu goed met je gaat en dat je een tussenweg kunt vinden in je dingen!

Chronische positieve gedachtes!
0

Hallo Marcel

Ik heb geen ADHD maar heb met tijden ook wel last van een soort overspannen gevoel de ene keer erger dan de andere keer. Wat ik wel merk is doordat je lichaam een hoop te verduren heeft vooral als je gewoon alles wilt doen zoals iedereen, dan gaat de boel in je lichaam eerder vast zitten en daar kan je hoofd weer op reageren(dat je je niet lekker voelt in je hoofd) ik ga nu al een aantal jaren 1 keer in de week naar een soort drukpunt masage, zij behandeld mij en vind vanzelf de punten waar het niet goed zit en na zo,n behandeling voel ik me in het hoofd ook weer beter. Lichaam en geest gaan nog altijd samen dat merk ik telkens weer misschien kun je ook eens zo iets proberen, nadeel is wel dat je het vaak zelf moet betalen ik waar ik heen ga wel tenminste

0

bedankt voor jullie reacties dames, sorry dat ik niet eerder gereageerd heb. Het gaat nu redelijk goed. Psychisch redelijk onder controle, door medicatie ben ik niet meer zo depressief. Lichaamlijk gaat het ook wel goed, ik ben ook aan het sporten en merk wel resultaat. Alleen die vermoeidheid...pffff

@amber: ongelooflijk dat er iemand bestaat zoals ik! Ik heb ook geen ADHD medicatie, voelde gewoon niet goed. Maar ieder dag is inderdaad een strijd.

@annemarie: bedankt voor de tip!

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login