heb ik HPS ?

Hallo allemaal,

Ik heb zoals ik nu een jaar weet waarschijnlijk al jaren PLMS + zeer beweeglijke beenspieren gedurende de nacht waardoor je nooit uitgerust wakker wordt.Ook heb ik al jaren moeite met de voeten voldoende op te tillen tijdens het lopen en ik las op deze site dat iemand dit ook had en HPS had.Ik heb ook een pijnlijke voet die de neiging heeft om naar buiten te draaien en een kramperig gevoel in de voet. 

Ik hen in Mei een afspraak met een neuroloog ivm een slaaponderzoek en wil haat vragen om mij hier de weg in te wijzen.Heeft iemand nog tips voor mij ?

gr. Wim 

0

1 reacties

0

Hallo Wim,

Het is alweer een paar dagen geleden dat je je vraag stelde, sorry maar ik had het nog niet eerder gezien.

Om bij je eerste vraag te beginnen of je HSP hebt? Tsja, er zijn ongeveer 600 spierziekten en daardoor is het vaak heel moeilijk vast te stellen om welke het dan in dat specifieke geval gaat. De diagnose HSP krijgen we vaak door uitsluiten van andere dingen. Er wordt naar de symptomen gekeken, er worden onderzoeken gedaan die de zenuwbanen doormeten, soms ook een ruggenprik om MS uit te sluiten, dat soort dingen allemaal.

Dus hier kan niemand je vertellen of je misschien wel HSP hebt, helaas.
Veel symptomen van allerlei spierziekten lijken op elkaar, dat is het probleem.

Ik zou zeer zeker je ideeën bespreken met de neuroloog, zij wordt daardoor misschien op het spoor gezet. Maar er zijn maar weinig neurologen die daadwerkelijk HSP-patiënten gezien hebben, zo zeldzaam is het.

Laat je nog eens horen of je het het kunnen bespreken met de neuroloog? Veel sterkte met je zoektocht en met alle symptomen.

Groeten, Trudy

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login