Gebruikservaringen scootmobiel

Omdat het lopen en fietsen steeds moeilijker wordt denk ik erover een scootmobiel aan te schaffen. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dit via de WMO moet doen of mijn reserves aanboren en er zelf een kopen. (ook in verband met de belasting, het verlaagd mijn belastbaar inkomen) Ook weet ik niet welke scootmobiel geschikt zou zijn. Ik wil ermee met de hond kunnen lopen maar hem ook gebruiken in plaats van de fiets en de auto. Om naar het dorp te gaan en om lekker even buiten rond te kunnen rijden. Omdat ik last heb van spasmen moet ik wel mijn benen kunnen strekken.

Wie heeft een scoot en wil zijn ervaringen met mij delen? Welke, en heb je die via de WMO of toch zelf aangeschaft. Welke leverancier is aan te raden? Ik zit met zoveel vragen, ik vind het echt lastig. Is een 4 wieler stabieler dan een 3? Hoe zijn de stoelen, welke snelheid.. Ik gebruik hem alleen buiten, het is echt als vervanging voor de fiets.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

57 reacties, pagina 1 van 3

1 2 3
0

hoi,

 

ik rij al langere tijd op de scootmobiel en ik geniet er nog iedere keer van. Dit heeft mij vrijheid gegeven en ik kan weer weg . Het enigste waar ik tegenaan loop is dat ik er moeilijk uitkan komen. en dat als ik op het dorp boodschappen ga doen moet ik er af en lopend met de krukken verder. dit is bijna niet meer te doen.zeker nu ik steeds meer last krijg van mijn armen. ik had dus zelf uitgezocht hoe ik het beste geholpen zou zijn . welk hulpmiddel past het beste bij me ik dacht aan een rolstoel met een electrische bike erbij deze kan je afkoppelen zodat  je met je rolstoel in de winkels kan komen. kleine stukjes met de rolstoel zijn ook niet ideaal maar nog wel te doen vind ik. Ik moet alles via de wmo doen en dan moet je van de revalidatie arts op papier hebben staan waarom hij vind dat jij dit nog nodig hebt,

Ik heb dit besproken bij de revalidatie arts. ik dacht dat de pijn dit ik heb in mijn armen overbelasting was van het lopen met de krukken maar de revalidatie arts vertelde dat de pijn dan op een andere plek moet zitten. Hij constateerde dat dit bij mij bij de hsp hoorde. en ging dus ook niet zomaar accoord met de rolstoel met bike. ik ga nu alweer even naar de revalidatieafdeling toe om tekijken hoe ik het beste ben geholpen en zelfstandig kan blijven zonder al te veel te lopen. de ergotherapeut vind dat ik gebruik moet gaan maken van een electrische rolstoel.deze kan net zoveel als de scootmobiel alleen is langzamer en deze heeft een kleine  draaicirkel. ik vind dit wel snel maar ik moet kijken hoe ik zo zelfstandig mogelijk kan blijven. mijn man moet eerdaags het ziekenhuis in en dan is het belangrijk dat ik zelfstandig mijn boodschappen kan halen en ergens naar binnen kan komen.

 

de scootmobiel rijd 12 kilometer per uur en kan 30 to 35 kilometer rijden als het niet koud is. ik liet ook gewoon de hond ermee uit zette hem vast aan de armleuning waardoor ik gewoon kon rijden. de hond moest er wel even aan wennen . ik heb er voetensteunen op staan waardoor ik mijn benen kan strekken. ik heb deze erop gekregen omdat door de hobbels in de weg schoten mijn benen steeds in een clonus dus reed ik hele stukken met trillende benen rond.deze beensteunen helpen wel iets. het is bij mij eendrie wiels en je moet zorgen dat je recht op drempels enzo rijd anders kan je om kiepem.

 

Ik was al met al erg blij met mijn scoottie heb er veel mee gereden en doe dat nog steeds zeker bij   mooi weer ben ik veel in de polder te vinden heerlijk mijn hoofd leegrijden genieten van de rust en de natuur.

 

gr els

 

 

0

Ik heb een handbewogen rolstoel, een lichtgewicht sportmodel zeg maar. Zo licht mogelijk omdat ik hem in de auto moet kunnen tillen (wat net lukt) en voort kan bewegen. Ik kan me daarmee aardig redden, gebruik hem in winkels en bij boodschappen doen. Maar mijn actieradius is ermee beperkt, en soms heb ik niet voldoende kracht in mijn armen om er verder mee te gaan. Ik krijg een rollator voor het lopen, die zou ik eventueel met de scoot mee kunnen nemen. Ik wil de scoot vooral gebruiken als vervanging van de fiets, fietsen wordt steeds lastiger.
Welke scoot gebruik jij? Ik hoop voor je dat er een goede oplossing komt, ik weet niet waar de pijn zit maar er zijn ook elleboogkrukken waarbij je op je onderarmen steunt in plaats van op je handen. Worden gebruikt door mensen met reuma.

Een elektrische rolstoel lijkt mij een grote stap, maar het belangrijkste is dat je kunt doen wat je wilt en moet. In winkels zou een gewone rolstoel ook wel kunnen waarschijnlijk, daar zijn de vloeren gelijk en de afstanden kort. Dat rolt vrij makkelijk. Maar het is afhankelijk van je klachten natuurlijk.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

mijn moeder gebruikt een scoot. Zelf heb ik hem nog niet nodig.

het voordeel van wmo ipv zelfgekochte scoot: die wordt afgestemd op jouw: je zithouding/ lichaamsgewicht/beperkingen.

mijn moeder kreeg bv een aangepaste zitting ivm haar rug, ze moest meer vering hebben. als je het via het wmo doet en je hebt problemen ermee kan je de leverancier bellen die komt kosteloos naar je toe.

als je hem zelf koopt moet je een service-contract afsluiten wat er gedekt wordt, en jezelf bij moet betalen weet ik niet. bij de wmo heb je een eigen bijdrage of dat eenmalig is of jaarlijks weet ik niet. mijn moeder heeft hem al jaren betaald niks oa doordat ze minima uitkering heeft.

mijn moeder heeft een luna. die gaat max. 15km per uur ik kan er naast fietsen. ze kan hem ook zacht zetten zodat je er naast kan lopen.

er zijn mensen die met krukken de winkels ingaan (krukhouder kan op je scootmobiel gemaakt worden), van te voren aangeven. mijn moeder gaat ook blokker in etc. met wagen. Zij heeft het bij revalidatiecentrum geleerd. tegenwoordig krijg je er geen les bij, soms worden er lessen bij oa bejaardentehuis gegeven.

3wielers zijn wendbaarder dan 4wielers. Met 4wielers lig je snel om als je bv een stoep op rijdt.

 

 

 

 

0

de eigen bijdrage van de wmo is afhankelijk in welke gemeente je woont wij hoeven (nog) niets bij te dragen.

ik heb een ctm 747  volgens mij kan je elke scootmobiel instellen hoe hard je kan rijden. je mag in wandelgebied stapvoets en daar buiten  hier bij ons max 12 kilometer per uur.

Bij ons kan ik niet in de winkels komen met de scootmobiel of ik kan de hoofdpaden af en maar geen zij pad in . ik heb ook een krukhouder erop zitten maar het lopen met de krukken is erg vermoeiend en ik stuikel heel snel ondanks de krukken.

Bij ons ga je rijden samen met iemand bij de passing dan worden er een aantal dingen uitgelegd hoe je dat het handigste kan doen. B.v het stoep oprijden je moet dit goed ervoor staan doen want anders kiep je om. en je kan nog les krijgen en ook op de revalidatie wordt er uitleg gegeven.

als je hem krijgt via de wmo dan wordt door hun  ook de verzekering betaald.

 

gr els

 

 

0

Beste billynoor Ik heb al een paar jaar een scootmobiel en ik kan het van harte aanbevelen, want als het lekker weer is kom je tenminste weer buiten. Ik heb gekozen voor een vierwieler omdat die stabieler is. Mijn scootmobiel gaat ongeveer 20 km per uur en heeft een actieradius van ongeveer 70 km. De snelheid van 20 km is best hard op scootmobiel. Ik heb ook nog een opvouwbare, die ik kan meenemen met de auto, zodat ik ook ergens anders mobiel ben. Ik vind het een uitkomst en ik laat zelfs de hond (berner sennen) er mee uit. Over wat je wilt is persoonlijk, kies je voor wendbaarheid dan wordt het een driewieler maar kies je voor stabiliteit dan wordt het een vierwieler. Laat je eens goed voorlichten en maak eens een proefrit bij een bedrijf die ze verkoopt. Ik wilde een vierwieler en bij ons krijg je via WMO alleen een driewieler, dus ik heb gekozen voor een PGB en er zelf een gekocht. Hans.

Hans
0

Ik heb altijd begrepen dat een 4- wieler juist stabieler is. :) Ik wil de scoot echt alleen als vervanger van de fiets gebruiken, dus om ergens heen te rijden, gewoon lekker te toeren of even met de hond een wat langere en vooral snellere wandeling te maken. Ik zal er niet snel een winkel mee in gaan. Aangezien ik straks een rollator krijg zal ik die mee moeten nemen, maar daar zijn ophangsystemen voor heb ik al gezien.

De eigen bijdrage is per maand, ik betaal die ook voor de hulp. Ik zit ook op het minimum, ik betaal 12,06 per maand maar zou die via de bijzondere bijstand weer terug kunnen krijgen. Maar ik red het dus betaal het zelf wel. Ik weet niet of er voor de scoot dan extra bij komt of dat het maximaal is.

Ik moet sowieso met de ergo om tafel over de rollator en ik zou met haar ook de andere dingen bespreken die mogelijk aangepast moeten worden. Zal dit ook zeker met haar bespreken.

Els, dat je met de krukken niet zo stabiel bent is voor mijn revalidatiearts de reden geweest om toch voor een rollator te kiezen. Hij was ook bang dat ik met een stok of krukken niet stabiel genoeg zou zijn. Hulpmiddelen helpen natuurlijk ook niet je benen te bewegen of op te tillen, het blijft vermoeiend het lopen en het struikelen zullen ze er ook niet helemaal uit kunnen krijgen. Ze kunnen bij mij het naar binnen draaien ook niet voorkomen helaas.

In ieder geval allemaal bedankt voor het meedenken en ik sta altijd open voor jullie verhalen. Ik zal jullie een beetje op de hoogte houden.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Hoi Hans, ik las je berichtje net nadat ik het mijne had geplaatst. :)

Voor welke scoot heb jij gekozen? Welk merk en zo? Ik wil een stabiele scoot, ik heb een Jack Russell dus zeker niet vergelijkbaar, maar er zit toch behoorlijk kracht in. Die van jou klinkt qua snelheid en actieradius mij goed in de oren. Dat is voor mij vergelijkbaar met fietsen, maar dan wel van een flink aantal jaren geleden. :) Heerlijk, weer echt kunnen rondtoeren, heb daar echt behoefte aan.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Hoi Billynoor, Ik heb een Westminster Speed. Als je even googelt, vind je gelijk vele aanbieders. Ik heb hem gekocht bij Scootmobiel Totaal in Gorinchem. Hans.

Hans
0

Bedankt, ga zeker even kijken!

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

ik woon in de regio utrecht. Hier krijg je de scootmobiel en klaar. Geen les etc. helemaal niks. Gevolg dat diverse ouderen de scootmobiel niet durven gebruiken.

Zelf kan ik niet met krukken lopen, zal veel makkelijker zijn met ov etc.

0

Ja, dat hoor je meer. Er blijven veel scoots ongebruikt staan daardoor. Zonde. Er zijn bedrijven die bij aflevering wel een les geven maar dit is niet voldoende voor iedereen.

Krukken geven niet echt veel stabiliteit, daarom zijn ze minder geschikt als je balansproblemen hebt. Met de nieuwe regels moeten buschauffeurs je helpen als dat nodig is, ook als dit betekent dat ze van de stoel af moeten. Als ze niet willen helpen moet je een klacht indienen. Een en ander is geregeld in een nieuwe wet waarin het ov toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Ik heb gelukkig een auto, ik kan dus makkelijk de rolstoel en de rollator meenemen. Maar ik wil niet altijd de auto meenemen voor kleine stukjes, en dat moet nu wel. Dat is de reden waarom ik aan een scoot denk. Bovendien is de afstand die ik kan lopen, in ieder geval op een redelijke manier, aan het afnemen. En ik wordt steeds langzamer. Loop ongeveer half zo snel als normale loopsnelheid. En dat is voor de hond niet echt ideaal. En voor mij ook niet. :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

met dat ov heb ik het ook gehoord. Ze gaan 750bushaltes in regio utrecht aanpassen voor gehandicapte, voor 2030 de andere bushaltes. Ik ben benieuwd. Ik heb stiekem weer hoop ;)

ik heb geen auto, dat vind ik het altijd het nadeel waar je ook bent je moet weer terug naar je auto, terwijl je met winkelen altijd wel een bushalte tegenkomt. Vanaf de invalide-parkeerplaats is het vaak nog stuk lopen naar bv winkels.

ik weet niet of je nog kan fietsen, bij ons krijg je alleen een scootmob. als je niet meer kan fietsen.

0

Nee, fietsen is niet veilig meer. Ik krijg de trappers niet goed rond, rij te langzaam waardoor ik slinger en mijn fysio is bang dat als ik plots moet afstappen ik mezelf niet overeind kan houden, dat ik door mijn been zak.

Bij ons is het ov niet zo goed ontwikkeld, je moet blij zijn als je een bushalte tegenkomt. Bovendien kom je niet overal hier met het ov. Ik maak gebruik van de rolstoel bij het winkelen, maar hou altijd rekening met het feit dat ik wel terug moet naar de auto. Ik heb overigens (nog) geen invalidekaart. Vraag me af of ik daar voor in aanmerking ga komen, ik ben straks immers 'afhankelijk' van de rollator. :) Ga dit ook overleggen met de ergo, ik weet dat de eisen erg streng zijn. Het is lang niet altijd een probleem hier in het dorp, maar als ik bijvoorbeeld bij het UWV moet zijn is het parkeren vaak wel een probleem. De gehandicaptenplek is dan nog wel vrij, maar alle anderen zijn bezet. En dan moet ik aan de achterkant parkeren waar geen rolstoeltoegang is en ik dus of moet lopen of een heel eind moet omrijden met de rolstoel. En dat is niet echt haalbaar. Ook in de 'grote' steden hier in de buurt is het praktischer als ik het wel had. En ook gewoon als je ergens naar toe gaat voor een uitje. Ik vind het niet perse nodig dus, maar het zou het leven soms wel wat makkelijker maken.
Het ov gebruik ik niet zo vaak, ik heb geen station of bushalte voor de deur en ik zie eigenlijk ook op tegen het vragen van hulp zoals bij de trein. De haltes zijn hier al aangepast voor de rolstoel, maar ik twijfel nog steeds. Een auto is voor mij vrijheid. Het is hier qua ov echt de Achterhoek.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

hoi.

 

ik heb natuurlijk in maart mijn rijbewijs weer terug gehaald. ik had al een invalide parkeerkaart en een plek voor de deur. dit was het eerst wat de neuroloog zei dat ik moest gaan doen deze aanvragen. hier werd bij mij niet moeilijk over gedaan. ook mijn parkeerplek voor het huis werd niet moeilijk over gedaan. ik kan de rolstoel niet in en uit de auto tillen dat lukt niet dus als ik met de auto weg ben blijf ik afhankelijk van iemand die me helpt en zelf rijden in de rolstoel was twee jaar terug op de revalidatie al afgeraden zowel binnen als buiten.

 

ik heb geprobeert te lopen met een rollator maar ik had het gevoel dat ik hier achteraan bleeft rennen en nog meer op mijn tenen ging lopen ondanks de evo's.

De scootmobiel was voor mij echt een uitkomst ik kon weer alleen weg rijd er hele einden op het is jammer dat dit niet meer gaat krijg er veel last van mijn armen hierop en het op en afstappen gaat moeizaam.dus straks toch maar de aanvraag bij de wmo doen voor de electrische rolstoel.

wat ik inmiddels wel geleerd heb is bij een aanvraag ook goed naar de toekomst te kijken zodat ik niet steeds iets nieuws moet aanvragen omdat het niet meer gaat ik wil niet steeeds die procedure weer in kost veel emoties en energie.

0

misschien off-topic sorry. Wat zijn evo's? ik ken die term niet.

 

0

Evo betekent enkel-voet- orthese. Een soort brace of beugel die de voet en enkel ondersteunt. En vragen mag altijd natuurlijk. :)

Ik heb een walk-on links en krijg er ook 1 rechts. Deze helpen bij het omhooghouden van de voet, dan struikel je minder snel. Ze houden je enkel in een rechte hoek, dat is tenminste de bedoeling. Maar zoals je al las kan het niet helemaal voorkomen dat je op de tenen komt te lopen. Is mij laatst op de loopband bij de fysio ook gebeurt. Ik moet leren langzaam te lopen, ook straks met de rollator. Hoe het zal gaan? De tijd zal het leren.

Het probleem met deze aandoening is dat het moeilijk te zeggen is wat de toekomst gaat brengen. Het is bij mij jaren heel langzaam gegaan, maar ineens gaat het de laatste 1 1/2 jaar snel achteruit. En niemand die kan zeggen hoe het verder zal gaan. Dat maakt het heel lastig om voorzieningen aan te vragen die langdurig gebruikt kunnen worden. Ik kan misschien mijn fiets nog aanpassen (3-wieler of zo) maar voor hoelang? Is dat de investering waard? Daarom denk ik aan de scoot, ik verwacht dat ik daar wel een tijd mee vooruit kan. Het kost inderdaad veel tijd en frustratie, iedere keer weer een voorziening aanvragen. Ik vind het zelf ook erg confronterend. Maar het niet doen zou betekenen dat je het jezelf wel erg moeilijk maakt. En dat is ook niet de bedoeling. Al heb ik daar zelf wel een handje van, en met mij velen denk ik. Ik zie mezelf als beter dan ik ben, lichamelijk dan. Ik vind het moeilijk inschatten hoe ver ik al af ben van wat normaal gesproken iemand van mijn leeftijd kan. Het is best mogelijk dat ik een kaart kan krijgen zonder problemen, ik vind mezelf dan alleen weer niet slecht genoeg. Maar dat vond ik ook met andere voorzieningen die ik zonder problemen kreeg.

Ik heb het gevoel dat de scoot mij veel goeds zou kunnen brengen, mits het de goede is. Ik ben een buitenmens, heb behoefte aan de natuur. Niet om stil in te zitten, maar juist in beweging te zijn. Daarom fietste ik altijd veel, gewoon een rondje. Of lopend toen dat nog ging. Dat mis ik echt. Ik heb de auto, dus kom overal, tot in het redelijke qua afstand dan. Maar daarmee kom ik niet in de natuur, kan de wind niet voelen, de geuren niet ruiken en heb ook niet de tijd om bewust rond te kijken.

Mijn rolstoel is gelukkig lichtgewicht, heb zonder moeite een luxe uitvoering gekregen van de wmo. Was nodig. Ik ben alleen, moet dus zelf de rolstoel kunnen rijden en ook in en uit de auto tillen. Dat lukt (net).

Els, je moet gewoon ervoor gaan, aanvragen die elektrische rolstoel. Meestal duurt het even voor het er is, en straks heb je er waarschijnlijk net zoveel plezier van als je scoot. Mobiel blijven en zijn is verschrikkelijk belangrijk.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

die evo's ken ik. zonder die dingen kan mijn moeder niet op haar stoel/toilet komen.

op andere fora's wat het je flink kwalijk genomen als je tussendoor iets vraagt. Ik moet altijd weer omschakelen dat we hier zo vriendelijk voor elkaar zijn.

de toekomst met deze ziekte vindt ik zo moedeloos. nu schaf je een 3wieler aan, over een half jaar is die overbodig of heb je geluk en kan je er nog 5jaar mee rijden. Soms wordt ik er gek van dat je steeds bezig moet zijn met de kans op achteruit gang terwijl je mogelijk nog jarenlang stabiel blijft. Dat onvoorspelbare maakt deze ziekte zo zwaar. stabiliteit en zekerheid zijn voor mij heel belangrijk.

1

Ik probeer zo weinig mogelijk stil te staan bij de eventuele achteruitgang, alleen gaat het op het moment gewoon snel achteruit en lukt dat niet. Ik heb nooit erg bij de toekomst stil gestaan en doe dat nog zo weinig mogelijk. Maar met sommige investeringen doe ik dat wel. Niet dat ik ervan uit ga dat het hard achteruit blijft gaan, maar het is wel een reeël beeld op dit moment. Gelukkig heb ik vele jaren van langzame achteruitgang mogen hebben, jammer dat het nu snel gaat maar ach, dat komt misschien ook wel weer tot stilstand. En als dat niet zo is, nou, dan red ik me ook wel.

Ik hou er niet van als mensen iemand die iets vraagt omdat het niet duidelijk is meteen beginnen af te zeiken of het ze kwalijk nemen. Vragen staat vrij vind ik. Bovendien mag je altijd om verduidelijking vragen. Een ander afzeiken is heel makkelijk en wordt helaas te veel gedaan op het internet. Ik lees soms met verbazing reacties, men kan zo bot en in mijn ogen gedachteloos reageren. Empathie is vaak ver te zoeken en dat vind ik heel jammer. Ik ben blij met dit forum en de manier van omgaan met elkaar. Laten we het vooral zo houden en iedereen in zijn waarde laten.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Dat heb je mooi gezegd met internet.

ik had mijn moeder eventjes gesproken over jouw scootmobiel vraag. Ze gaf een goede tip:

Als je niet meer (ver) kan lopen is de scootmobiel handig, kan je mee de winkels in. Als je het alleen nodig hebt voor buiten en je kan nog fietsen, is een 3wieler prima. Je kan het fietsen ook doen op een fietsje voor je bank. Daar zit je stabieler dan op een hometrainer.

 

 

0

Fietsen is echt geen optie meer, dat is gebeurt. Ik kon al niet zo ver meer fietsen, veel meer dan 4 km lukte niet en dat is voor mij niet voldoende. Ik fiets bij de fysio op de hometrainer, maar er is ook een andere fiets die ik daar kan gebruiken. Dan zit je er als het ware voor en dat scheelt met de buiging die je moet maken in je been. Mijn spasme is regelmatig te hevig om gewoon te fietsen. Vandaar dat ik mijn fiets aan de wilgen hang.

Ik vind het niet prettig om met een scoot de winkel in te gaan. Dat doe ik liever lopend (met rollator straks) of met de rolstoel. Maar bedankt voor het meedenken. :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

voor >4km gebruik ik mijn snorfiets. met een scoot de winkel ingaan zie ik ook niet zitten, ook niet voor de verre toekomst. Dat begrijp ik heel goed. mn moeder vindt scoot heel handig voor supermarkt boodschappen etc. terwijl ik een electr.rolstoel veel beter voor haar vind als je ziet hoe slecht ze loopt is minder vermoeiend kan ze blijven zitten.

0

Ik heb sinds 2002 een e-bike, al heette dat toen gewoon een fiets met elektrische trapondersteuning. :) Ik heb er persoonlijk een hekel aan als mensen met een (te grote) scoot winkels ingaan. Ik snap dat het voor veel mensen een uitkomst is, maar ik zie het echt als vervanger voor de fiets en daarmee ga je ook niet een winkel in. Ieder moet het zelf weten hoor, en ik zal er ook niets van zeggen. Maar soms zijn ze zo groot dat het de boel ophoud, ik geloof niet dat dit de bedoeling is van de scoot.

Ik heb ook aan een gewone scooter gedacht, maar ik ben bang dat ik daarmee ook omval. Bovendien heb ik dan volgens de fysio nog een probleem op het moment dat ik eraf ga en het op de standaard moet zetten. En dan lopen, ze wil niet dat ik zonder rollator ga lopen. Het is inderdaad prettig als je naar de supermarkt kan zonder afhankelijk te zijn van de auto, met de scoot kan de rollator mee. Ik moet er nog steeds aan wennen, aan het idee dat ik straks met het ding moet lopen trouwens...

Fietsen is gezond, ik had het ook liever blijven doen. Maar ik red het net naar de winkel, als ik tenminste de trappers rond krijg. Maar terug schiet mijn voet van de trapper (aan de voorkant) en kom ik bijna niet meer vooruit. Ik heb de spasmen vooral in de quadriceps, de dijbeenspier aan de voorkant zeg maar. Daardoor heb ik een strekspasme in het hele been. De kuiten doen wel mee, maar niet zo heftig. Alleen als ik lig zonder evo heb ik een spitsvoetstand, en met lopen heb ik de neiging op mijn tenen te lopen. Ik wikkel mijn voet niet goed af, ik land amper op mijn hakken zoals het hoort. Door de spasme in mijn bovenbeen is het lopen lastig want mijn been is te lang (gestrekt) en mijn heupspieren zijn verzwakt waardoor het naar voren zwaaien ook lastig is. Dit alles maakt dus ook het fietsen heel moeilijk. Ook gewoon zitten op een (harde) stoel wil niet, dan kan ik mijn benen niet strekken. Dus zit ik vaak op het randje van de stoel. Ook niet echt ideaal. Daarom moet een scoot wel goed zitten, anders zit ik daar ook op het randje van de stoel en dat kan niet.

Dat spasme is dus het allergrootste probleem op het moment.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ik kan ook niet meer fietsen, maar gelukkig nog wel redelijk lang lopen, 20 minuten zeker wel. Er zijn zelfs veel mensen die niets aan me zien (denk ik, haha, hoewel ik soms twijfel of ze me toch wel een beetje nastaren).
Ik gebruik eigenlijk voor alles de auto, maar ik heb voor als het erg warm is ook een snorfiets (een Tomos, dus echt een brommermodel maar dan zonder helm). Het voordeel van een snorfiets boven een scooter is dat je je voeten aan de grond kan zetten als je even moet stoppen. Een scooter zou me te instabiel zijn.

Mijn boodschappen doe ik dus met de auto en dan ga ik lopend de supermarkt in, lekker steunend op de winkelwagen.
Echt shoppen doe ik niet, ik houd er niet van omdat ik daar zo vreselijk moe van word. Langzamerhand zie ik mezelf dan in de etalageruiten veranderen in een armoedig uitziend, sjokkend mens.

Mijn zoon heeft een grote scootmobiel en sinds kort ook een klein opvouwbaar model, hij noemt het zijn Ikea-racer. Die laatste heeft hij zelf gekocht, de grote heeft hij via de WMO. Hij is sinds kort (na zijn scheiding) verhuisd naar een aangepaste flat waar een speciale ruimte is waar de grote scootmobiel tegen een kleine vergoeding kan staan en opgeladen kan worden. Het is alleen wel erg jammer dat er op het ogenblik geen plaats is, alle plaatsen zijn inmiddels verhuurd aan anderen.
Met de grote scootmobiel kan hij de bocht niet maken vanaf de gallerij naar zijn voordeur, dus hij heeft hem even niet tot zijn beschikking. Heel onhandig. Maar gelukkig heeft hij dus dat kleine opvouwbare ding, die gaat in 4 delen in de auto, ik kan die onderdelen ook tillen. Er moet natuurlijk wel een oplossing komen, want die Ikea-racer kan niet veel km rijden op één accu.

Zo'n kleine scootmobiel zou wel wat voor mij zijn, ik zou dan veel gemakkelijker ergens met de auto naartoe kunnen rijden en dan het winkelen met die scootmobiel doen. Maar ik ben nog niet zover...

Groetjes

0

Die kleine dingetjes zien er eng uit. Ze zijn zo smal, een stoot en je ligt om lijkt het.

krijgt je zoon geen voorrang op een plaats huren? toch raar als je verhuisd ivm je handicap en voor je scootmobiel is geen plek.

ik heb een sachs snorfiets, die gelijk is aan een fiets. je kan ermee fietsen en volledig snorren weegt 30kg. Een echte snor als een tomos >50kg kan ik niet op de standaard zetten, te zwaar.

0

@billynoor: Ik heb bij de fietsenmaker een riempje laten maken op het pedaal van mijn fiets, zodat mijn voet er niet meer af kan schieten. Het kost wel enige moeite om mijn voet onder dat riempje te krijgen. Misschien een idee?

@Trudy: Mijn vader (89 jaar) heeft sinds kort een scootmobiel en die heeft hij (noodgedwongen) in de parkeergarage onder zijn appartement staan waar hij hem ook (weliswaar in de openbare ruimte) kan opladen. Hij moet dan wel via de autohelling uit de garage rijden, maar hij heeft dan ook een scootmobiel via de WMO gekregen met een dusdanig sterke motor dat ie dat ook kan.

Groetjes,

 

Liliane
0

fietsen kan ik al een tijdje niet meer . ik weet nog van de laatste keren dat ik fietste dat ik veel moeite had om erop te komen  het ging heel langzaam en de hele weg moest ik denken hoe ik er weer af moest komen. revalidatie heeft wel aangeboden om te kijken of ik het nog op een of andere manier kon gaan doen. maar de angst zit toch te diep ik wilde het niet meer leren.

Ik ervaar toch dat je niet in winkels kan komen met de scootmiel je kan er niet draaien . wel de supermarkt deze zijn breder maar je moet goed langs de schappen rijden anders kan je niet bij je boodschappen komen( bij mij is het alstig om af te stappen) ..dus sta ik tegenwoodig nogal eens voor een winkel te wachten tot man of kinderen gevonden hebben wat er nodig is . en komen nogal eens naar buiten om te laten zien of wat ze hebben gepakt is wat ik bedoel of bv kleding of ik dat leuk vind(voor mijn dochter dan).

Hier bij ons kijken ze als je in aanmerking kom voor de scootmobiel of er ruimte is om hem neer te zetten en op te laden en anders passen ze de ruimte aan of zorgen ze voor een oplossing. ze hebben bij ons de ingang van de tuin gemeten gekeken of de draai gemaakt kan worden en dit ook bij de schuur .bij ons was het wel mogelijk.(gelukkig)

 

gr els

0

Ik kan bij een scooter wel bij de grond komen, dat is het probleem niet, maar dan in evenwicht blijven wel. :) Ik heb een snorfiets gehad ooit, maar het probleem is ook daar dat ik dan met gebogen benen moet zitten. Hetzelfde geldt voor de brommer.

Ik heb gedacht aan iets wat je eerder op racefietsen zag, van die korfjes aan de trappers. Maar op de hometrainer zitten ook van die riempjes en die houden mijn voeten inderdaad wel op de trapper maar ik hang daar dus met de voeten naar beneden gedraaid in en kan vervolgens mijn benen niet meer rondkrijgen. En ik kom dan niet snel genoeg van de trappers af doordat mijn benen gaan draaien en dus mijn voeten als het ware vast komen te zitten in de riempjes. Dan val ik waarschijnlijk dus echt van de fiets af bij het afstappen. Het is een goed idee, maar voor mij helaas een gepasseerd station vrees ik.

Het is mooi dat er voorzieningen zijn waar men de scoot kan stallen, jammer alleen dat het er blijkbaar niet genoeg zijn. Er zal steeds meer vraag naar komen.

Trudy, juist om lekker te kunnen shoppen (niet dat ik het vaak doe maar soms moet het nu eenmaal) heb ik de rolstoel. Ik kon het ook niet meer, het langdurig lopen. Nu kan ik rustig kleren gaan shoppen zonder al te moe te worden. Moe worden doe je wel, maar ik hou het toch wat langer vol. En dat moet ook wel want het is niet makkelijk kleren te vinden die passen rond mijn lijf. (door mijn bouw, ik ben niet mager maar heb nog een gewone confectiemaat).

Bij mij is het overigens duidelijk zichtbaar hoe ik loop. :) Ik besefte me laatst ineens dat het er best eng uit moet zien voor buitenstaanders, zeker als ik vaststa door mijn spasme. Het lijkt dan net of ik voorover ga vallen. Mensen kijken wel, maar ik let er niet meer op. Als je terug kijkt, kijken ze gauw een andere kant op. :) Ach, laat ze maar kijken hoor.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Toen zoon2 zijn grote scootmobiel kreeg via de wmo woonde hij nog in zijn ruime aangepaste woning met een flinke aanbouw waar zijn slaapkamer met douche en extra wc gemaakt was. Ruimte zat voor zijn scootmobiel, hij reed er zo die aanbouw in, daar zaten openslaande deuren in zowel aan de voorkant als aan de kant van de tuin. Die aanbouw was overigens door hem zelf gebouwd voordat hij ziek werd, met een ander doel dan waar het uiteindelijk handig voor bleek.

Maar sinds half mei is hij door zijn scheiding verhuisd naar een aangepaste flat (die hij overigens al een week na aanvraag toegewezen kreeg door de wmo) in een groot flatgebouw en toen werd hem ook verteld waar hij zijn scootmobiel kon plaatsen. Punt is nu alleen dat er teveel aangepaste appartementen zijn in "dat hele grote huis met lift en er wonen ook nog andere mensen in", dus in de praktijk zijn er teveel scootmobiels voor die ene ruimte (ongeveer 2 bergingen groot)
Er komt ooit wel een oplossing hoor, maar nu staat zijn grote scootmobiel nog even in zijn vorige huis, zolang dat niet verkocht is maakt dat niet uit. Gelukkig heeft hij die kleine scoot nu ook. Hij kent de huismeester en wisselt daarmee al van gedachten over een extra stallingsruimte. Het zal vast wel goedkomen.

Vorig jaar was ik op de spierziektendag in Veldhoven. Wat mij het meest opviel was dat er zoveel verschillen waren tussen de mensen met hsp. De één in een rolstoel, de ander behoorlijk spastisch achter een rollator en bij anderen zag je eigenlijk alleen die houterige manier van lopen. Heel verhelderend eigenlijk om mensen te ontmoeten die ook hsp hebben.

Zaterdag 15 september is er weer een Spierziektencongres in Veldhoven, echt een aanrader! Ik ga er weer heen!

 

0

HSP is ook eigenlijk een verzamelnaam voor zover ik het begrepen heb. Er zijn vele uitingsvormen. Ik heb heel lang alleen een beetje vreemd gelopen. Ik bekeek jaren geleden eens een video die gemaakt was tijdens een korfbaltoernooi, ik deed toen mee met de recreanten. Mijn eerste reactie was toen: jee, wat loop ik spastisch! Zonder er verder bij na te denken, zo zag het er gewoon uit. Niet aan gedacht dat het echt een spastische loop wás, alleen dat het er zo uitzag. En zelf ook nooit zo ervaren met lopen gek genoeg. Nu merk ik het af en toe wel, omdat het erger geworden is. Ik moest laatst door iemand anders erop gewezen worden hoe het er voor buitenstaanders uitzag. (alsof ik ieder moment kan vallen) Zelf ervaar ik het als minder heftig.

Ik zou best naar die dag heen willen, jammer dat het vrij ver weg is. Ik moet wel een goede dag hebben dan, anders red ik het niet. Maar wie weet treffen we elkaar daar wel! 

Ik ga eind juli/begin augustus ook verhuizen naar een andere woning, met urgentie. Ik krijg een woning waarin de slaapkamer en badkamer ook beneden zijn en er een vaste trap is naar een extra slaapkamer boven. Er heeft iemand gewoond met een rolstoel, dus het moet voor mij goed toegankelijk zijn. En er is een tuin bij. Dus een eventuele scoot zou ik achterom de schuur in moeten kunnen rijden. (hoop ik) Kan hem in ieder geval achterom krijgen.

Ik hoop voor je zoon dat het snel opgelost is, het is toch jammer als hij de goede scoot niet kan stallen. Er zijn altijd oplossingen te vinden, soms moet je buiten de lijnen denken maar er is altijd iets op te vinden. Je wordt vanzelf heel creatief heb ik bij mezelf gemerkt. :)

Oh, en over mijn bouw, ik bedoelde daarmee dat ik een vrij kort bovenlichaam heb, waardoor mijn ribben vlak boven mijn bekken zitten, daardoor zitten broeken vaak veel te hoog. Ik heb als het ware te weinig ruimte in mijn bovenlichaam. :) Ik ben verder van normale zwaarte, het leek nu net of ik een ton weeg. ;). Ja, een klein beetje ijdel ben ik wel, soms.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

billynoor: ik kon me geen voorstelling van je lichaamsbouw maken. Nu wel. Ik ben 1m80 met brede schouders en heupen. de meeste broeken zitten daardoor niet.

Fijn dat je woning al deels is aangepast, en er een gehandicapte gewoond heeft dat scheelt. hopelijk kan je van de zomer in je nieuwe huis genieten.

@trudy: jammer dat die spierziekte dag zo ver weg is voor mij. Als ik vervoer zal hebben, red ik dat niet. ben ik al moe van het reizen.

0

Ik dacht dat vorig jaar ook dat het te vermoeiend zou zijn om naar Veldhoven te gaan, ik woon in Overijssel. Alle mogelijkheden bekeken om met de trein en bus te gaan, maar dan was ik zeker 3,5 uur onderweg, ook al omdat het via Eindhoven nog een eindje met de bus is. Dus ik ben uiteindelijk met de auto gegaan en heb een tussenstopje gemaakt halfverwege. Zo was het redelijk te doen. Maar ik vind het ook jammer dat het niet wat centraler in het land gepland wordt, juist als je ziek bent is dit voor de meeste mensen wel heel ver weg. Tegen die tijd moeten we misschien ook maar eens bekijken of er een carpoolmogelijkheid is, ik hoorde al de Achterhoek voorbijkomen? Zou Arnhem een mooie verzamelplaats zijn.

Ik ben maar 1,59 m en helaas te kort voor mijn gewicht.
Een appeltje met dunne beentjes. Lastig met broeken, omdat ik voor mijn taille een grotere maat nodig heb dan voor mijn benen en daardoor uit moet kijken dat er niet een soort uitstulping bij een broek overblijft bij mijn liezen.

0

@billynoor:
ik was net een stukje op de fiets aan het rijden, toen vroeg ik me opeens af of een ligfiets niks voor je is? hoef je je benen niet in 90graden houding te houden. Kunnen ze languit blijven, want zo prettig is voor je. Ik kende iemand die zon fiets naast haar scootmobiel (dat was haar winkelwagen) had.

@trudy, ze kunnen het beter in een grotere plaats doen die centraal gelegen is. Niet iedereen heeft/ kan met een auto. Wellicht handig in een plaats waar de ns treinreizigers helpt die met een rolstoel etc. komen.  is er niet een site ofzo waar je met zijn allen zulke verzoeken kan indienen. Samen sta je sterk.

0

Ik heb gisteren o.a. hierover een mailtje gestuurd aan de VSN en daar inmiddels antwoord op gekregen.

Mijn mail:

Vorig jaar was ik voor het eerst bij de Spierziektendag in Veldhoven. Ik vond het een geweldig informatieve dag en ook heel prettig om lotgenoten te kunnen ontmoeten.

Wat ik wel jammer vond is dat het juist tijdens de lunch wel erg massaal was, waardoor je niet zo gemakkelijk mensen met dezelfde diagnose kon terugvinden. Terwijl dat nou juist ook zo fijn zou zijn geweest om even ongedwongen met elkaar te kunnen praten.
Het is uiteindelijk wel gelukt, maar het was dus ingewikkeld om ze te vinden.

Nu wordt het Spierziektencongres nog groter begreep ik (en helaas totaal niet centraal in Nederland).

Is het misschien een idee om in de grote hal van het congrescentrum, waar naar ik aanneem de lunch weer geserveerd zal worden, een soort diagnosegroep-indeling te maken? Natuurlijk is het dan niet verplicht om daar dan te gaan zitten, maar misschien wel als aanwijzing waar je mensen kan ontmoeten met dezelfde diagnose?

Het zou bijvoorbeeld kunnen door boven een bepaald deel van de hal een banner te hangen.

Vriendelijke groeten, Trudy

?En het antwoord hierop kwam vanmorgen:

Beste trudy,
Dank voor uw mail. Ik begrijp uw zorgen goed!
Het is inderdaad de bedoeling om in de lunchruimte tafels te reserveren voor bepaalde diagnoses.
Waarschijnlijk met de banners die we andere jaren ook hebben gebruikt.
Helaas is er in het midden van het land geen goede aangepaste locatie gevonden voor een grote groep.
We hopen het volgend jaar anders aan te pakken.
Hartelijke groet, en hopelijk tot ziens in veldhoven.
(naam van een medewerker van de VSN)?

 

Best handig natuurlijk als er meer vragen komen over de decentrale locatie en een roep om een gemakkelijk bereikbare plaats. Voor mijn part wordt zo'n dag dan 5 euro duurder, een goede bereikbaarheid vind ik belangrijker.

En anders is er nog een andere optie, en dat zou kunnen zijn dat alle hsp-ers zelf eens ergens afspreken. Ervaringsdeskundigen bij elkaar ;-)

Maar goed, ik ga wel naar de dag in Veldhoven, ook al weet ik dat ik de week er na niet teveel moet plannen. Vorig jaar was het prettig genoeg.

 

0

Misschien gewoon eens een dag plannen via deze site of via de vsn. Ik woon inderdaad in de Achterhoek, dus carpoolen is zeker een idee. Moeten we tegen die tijd maar even bekijken anders.

Ik heb inderdaad aan een ligfiets gedacht. Ik doe namelijk de legpress in eenzelfde houding. :) Weet alleen niet of ik het durf, je zit vrij dicht bij de grond en auto's zien je niet altijd krijg ik het idee. En met de hond gaat dat niet lukken vrees is. :) Ga het er met de ergo nog wel over hebben. Vandaag ging het fietsen bij de fysio iets beter, ben iets minder stijf en we hebben het als eerste gedaan, dan ben ik nog niet zo moe en minder stijf daardoor.

De spierziektendag wordt dit jaar in samenwerking met het prinses beatrixfonds gedaan om kosten te besparen. Probleem is dat als je het centraler doet er weer mensen uit Limburg gaan klagen denk ik. Zo hou je altijd wat. Maar een betere bereikbaarheid zou zeker goed zijn. Ik ga af en toe met de auto naar mijn broer in de Betuwe en merk dat ik dan na een paar uur al doodop ben. En dat is nog net ietsje dichterbij. Maar ga  het zeker overwegen! Ov is altijd langer, al beweren ze van niet. En dan kan ik ook niet altijd weg als ik dat wil, je bent afhankelijk van de rijtijden.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

@trudy, welk mailadres heb je gebruikt? kan ook via pm. Ik ben  lid van vsn, heb zelden contact met ze. Ik wil vragen wat de "eisen"van zon locatie moeten zijn voor de spierziektendag. Ik weet nu al 4locaties op te noemen die kunnen. Dat is het voordeel dat ik vlakbij utrecht woon. Even afwachten wat hun zeggen.

@billynoor nadeel van carpoolen, is dat je afhankelijk bent wanneer de ander weg wil gaan. ik doe graag alles onafhankelijk.

 

 

1

Huismus, helemaal met je eens. Ik ben daar ook liever onafhankelijk in. Voordeel als je met iemand meerijdt die dezelfde aandoening heeft is dat ze het makkelijker zullen begrijpen als je naar huis wilt omdat je het niet meer trekt.  Dat is ook de reden waarom ik niet zo graag met het ov reis, je bent toch afhankelijk van reistijden. En dat is vooral hier in de Achterhoek niet erg uitgebreid. En dan hulp moeten vragen om in en uit de trein te komen... Nee, daar ben ik nog niet aan toe. :)

Als je met elkaar goede afspraken maakt vooraf is een hoop ellende te voorkomen. Dan kun je samen bekijken of carpoolen een goed idee is of misschien toch niet. Het staat of valt met goede communicatie, net als vrijwel alles in het leven..

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

daar heb je helemaal gelijk in. mijn moeder&ik zijn het vaak tegelijk zat omdat we ons lichaam voelen, hoe gezellig het soms ook is. juist omdat iemand je begrijpt bewaak je beter je grens.

0

Hoi Huismus,

Ik heb die mail verstuurd via zo'n envelopje op de site van de VSN. Dat staat hier bij de rode pijl op de site van de VSN. Ik kreeg gelijk een bevestigingsmail en een dag er na antwoord via een gewoon mailtje. Maar het kan ook naar vsn@vsn.nl

Ja, overleg is het belangrijkst als we zouden gaan carpoolen naar Veldhoven. Ik heb er vorig jaar ook bewust voor gekozen om alleen te reizen en het diner niet meer gedaan (dat was toch al helemaal optioneel). Toen was ik rond 8 uur 's avonds weer thuis.

 Een heel lange dag, want ik moest om er op tijd te zijn ook al 's morgens rond half 9 weg. Ik heb er dan ook wel een paar dagen over gedaan om weer op het oude niveau te komen, maar ik vond het wel heel interessant, vooral de lezingen van de 3 artsen vna het Radboudziekenhuis en het ontmoeten van een paar anderen met HSP. Die kom je anders toch nooit "in het wild" tegen? ;-)

Denk er maar eens over of het gaat lukken, we hebben nog even de tijd om eventueel af te spreken.

0

We moeten tegen die tijd maar even afspreken, het is zo lastig ver vooruit te plannen. Er komt een verhuizing aan en het is de afgelopen maanden snel gegaan met de achteruitgang. De wil is er zeker, dus ergens in augustus moeten we het maar eens met elkaar gaan bespreken.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Ja, lijkt mij ook, het is op het ogenblik voor iedereen lastig te overzien.

 

0

@trudy, dank je! ga het deze week doen. vanmiddag verplichte rust qua pc. ik blijf echt plakken aan dat ding deze week. krijg je als jullie zo actief reageren en het van die korte teksten zijn, schaam me soms als ik vergeet ergens op te reageren.

wel doorgaan allemaal. Dat maakt het zo leuk.

1

ik blijf aan pc geplakt, heb zojuist eventjes informatie over de locatie-eisen gevraagd. voor ik met suggesties kom, wel zo handig.

0

Hahaha, dat pc-plakken ken ik, alsof er magneten aanzitten.
Goed dat je even de locatie-eisen opgevraagd hebt!

dit bericht is gewijzigd door Trudy op 27 juni 2012 om 16:39

0

Ik heb van de ergo nog een mogelijkheid gekregen om misschien toch te kunnen fietsen. Er is een soort driewieler ligfiets die ook met trapondersteuning kan worden uitgerust. De easy rider. Niet goedkoop, het moet via de wmo. Maar ik moet het eerst uitproberen, of ik er wel op kan fietsen en of het niet alsnog te zwaar is. Maar het is het proberen waard. Het bedrijf dat ze maakt zit vlakbij, daar kan ik proefrijden. Als het bevalt moet ik proberen het via de wmo te krijgen, dat kan nog wat worden met de nieuwe wmo (kanteling). Maar als ik er goed op kan fietsen ga ik het toch proberen want dan blijf ik in beweging. Mocht het niet gaan dan weet ik het tenminste, dan is het fietsen buiten gewoon gebeurt en ga ik toch op zoek naar een scoot.
Fietsen op een soort ligfiets bij de fysio (een hometrainer maar dan in de vorm van een ligfiets) lukte niet, als ik de trapper helemaal naar voren heb kan ik met het andere been vrijwel niet op de andere trapper komen. Dus ik ben benieuwd hoe dit gaat...

Wordt vervolgd... :)

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

'k Ben benieuwd!

0

we blijven je volgen ;) handig dat het in de buurt van je zit.

0

@Billynoor: Iemand die ik ken van het zwemmen, gebruikt deze zelfde ligfiets met heel veel plezier. Dagelijks meerdere keren. Zij heeft hem ook via de WMO, maar moet nu wel ook een eigen bijdrage betalen, maar dat heeft ze er zeker voor over! Groetjes,

Liliane
0

Ik betaal al de maximale bijdrage omdat ik hh heb, maar anders had me het ook niet uitgemaakt. Als ik ermee kan fietsen ben ik niet zo afhankelijk van de auto en kan ik lekker bewegen in de natuur. Dat is wat ik zo graag wil namelijk. Ik moet nog gaan proefrijden, maar ben heel benieuwd!

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Mijn WMO consulente, Ergotherapeute en ik hebben gekozen voor een niet al te grote scootmobiel (omdat ik zelf ook klein ben) en voor een scootmobiel die je evt nog mee kunt nemen in een ruime personenwagen. De 737/747 kwam als meest geschikt uit de bus. Een driewieler heeft als voordeel dat je een kleinere draaicirkel hebt en een vierwieler dat je weer wat stabieler bent op de weg. Ik heb ook een evenwichtsaandoening en heb in een driewieler al gauw het gevoel dat ik omval, maar ben nog aan het twijfelen, want misschien went het wel?! De Firma had als opdracht om met beiden te komen voor een proefpassing, maar hij kwam met alleen een 636! zonder hoofdsteun en de stoel kon niet ver genoeg naar voren! Hij wilde hem ook gelijk achterlaten. Ik had nog geen oplaadpunt en zei dus "Neem maar weer mee" Gelukkig, want mijn ergo ging uit haar bol! De 636 schijnt echt niet voldoende comfortabel te zijn voor mij, geen hoofdsteun, de stoel is minder comfortabel EN je kunt hem niet meenemen in een personenwagen! Dusssss de verkoper moet mij terugbellen voor een nwe proefpassing! Ben benieuwd. Ik kan nog wel kleine stukjes met een rollator lopen en zal hem grotendeels gebruiken voor wandelingen met de doggies en hier in het dorp ritjes naar de winkels, apotheek etc. daarnaast kan ik evt ook mee met mensen om eens in een andere omgeving te genieten van het BUITEN zijn! Fietsen mag ik niet meer.

0

hallo.

sinds half augustus heb ik een elektrische rolstoel en ben er toch wel blij mee kan nu weer zelf standig winkels in hoef niet meer voor de deur te blijven wachten kan weer bij de boodschappen komen ,

ik wordt deze week gebeld door de welzorg om de laatste aanpassingen te laten doorvoeren .

 

Ik heb er erg tegenop gezien maar de voordelen van de rolstoel maken dat ik hem gebruik en er blij mee bent . het geeft mij toch weer mijn zelfstandigheid terug kan alleen weg en kom ook terug met wat ik nodig heb.heerlijk

 

gr els

0

Ik ben vanmorgen voor de keuring geweest. Ik kom in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart, en ook is duidelijk dat ik niet meer kan fietsen op een tweewieler en zonder elektrische ondersteuning. De arts gaf wel aan dat het waarschijnlijk een scootmobiel wordt omdat dit goedkoper is. Ze gaan voor de goedkoopste voorliggende voorziening. Hoe dan ook, ik zal blij zijn als ik straks een andere manier van voortbewegen heb dan alleen de auto. Lopen is lastig geworden, zelfs met rollator. Ik kan gaan wandelen met de rolstoel, maar helaas gaan ook mijn armen achteruit, de kracht wordt duidelijk minder en vanmorgen zei de arts enige spasticiteit in mijn armen te voelen. :-( En de stoep is nu eenmaal behoorlijk oneffen, dus het kost veel kracht om me voort te bewegen. Kleine stukjes zoals bij winkels lukt nog wel, meestal zijn winkelstraten ook wel redelijk goed aangelegd. Maar een rondje met de hond over de stoep... Vrijwel alle stoepen lopen af naar de straat! Dus belast je dan 1 zijde enorm en de andere kant doet niets, ja remmen. Het lukt nog wel, maar kost veel moeite. En dus kom ik ook dan niet ver.

Ik hoop alleen dat ik een scoot krijg waar ik goed op kan zitten en die goed stabiel is. Ik heb inmiddels last van mijn evenwicht, ook mijn rompbalans is niet goed meer. De fysio wilde oefeningen doen maar ik kan niet eens plat op de rug liggen omdat ik dan helemaal hol trek. Dus dat ging niet door. En aangezien ik mijn benen naar voren wil strekken moet de stoel niet te hoog zijn, en ik moet mijn benen kunnen strekken. Ben benieuwd wat het word en of het wat wordt...

Krijg overigens wel een trippelstoel voor in de keuken (en ook te gebruiken aan de tafel natuurlijk). Met arthrodesezitting, dus ik kan mijn benen strekken zonder dat ik dan mijn bovenbenen afknel. En op het randje zitten hoeft dan ook niet meer. Zou zoiets ook bestaan voor scoots? Een arthrodesezitting wil zeggen dat de plek waar de bovenbenen op steunen naar beneden kan worden gedaan, je zitting wordt als het ware korter maar je bovenbenen worden nog wel ondersteund. Kan het niet anders uitleggen. Als ik de aanvraag toegewezen krijg maar eens overleggen met de wmo consulente of de leverancier. En de ergo natuurlijk.

Groetjes

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

bericht verwijderd door Trudy

dit bericht is gewijzigd door Trudy op 24 oktober 2012 om 19:32

0

Bericht verwijderd door Trudy

dit bericht is gewijzigd door Trudy op 24 oktober 2012 om 19:33

0

Bericht verwijderd door Trudy

dit bericht is gewijzigd door Trudy op 24 oktober 2012 om 19:34

0

Even een schopje voor dit topic.

Degene die de laatste jaren voor het eerst een scootmobiel kregen:

  • Hoe ging het met inrijden? Er is mij vertelt door gebruikers dat het belangrijk is dat je je scoot inrijdt. 3x moet de accu bijna leeg zijn. Dat lijkt me heel lastig inschatten. De ene keer rij je een grotere afstand dan de andere keer.
  • maakt het uit of je in het begin 5km per uur rijdt of meteen volle snelheid? Het is net als een brommer als je daar 40km per uur mee rijdt in het begin blijft die die snelheid houden. De meningen wisselen hierover enorm.
  • Als je lopend een winkel ingaat, beveilig je je scoot extra? Is mij verteld dat je met een paperclip het slot open kan maken, waardoor het diefstal gevoelig is.
  • Als je lopend de winkels ingaat, hoe doe je met je tasinhoud. Lijkt me lastig als je dat mee gaat nemen  de winkel in.
  • Hebben jullie extra accesoires bij je scootmobiel zitten? Zoals: tas achterop/ een plaid voor de koude etc.

Binnenkort ga ik er een krijgen, ik moet het nog aangemeten krijgen. De toezegging van wmo heb ik al. Ik was er toen nog niet aan toe. Nu een paar weken later wel.

0

Ik heb mijn scoot nog niet, dus ik kan niet al je vragen beantwoorden. Ook ik ben  overigens beniewd naar wat anderen doen hiermee.

Ik heb wel een plaid gekocht, een hoes voor over de benen. Een dubbele, dat wil zeggen een regenhoes en een deken ineen die je ook apart van elkaar kunt gebruiken. Mijn ervaring met een gewone scooter en met de rolstoel is namelijk dat je het erg koud kan krijgen (zeker de benen in mijn  geval) en erg nat kunt worden. Een dubbele kost wat meer maar dan heb je er zomer en winter wat aan. Ik krijg ook een rollatorrek, ik wil niet zoals de wmo dame suggereerde ermee de winkel in. Dat kan niet overal en bovendien vind ik dat niet geschikt. Ik zie het echt als een vervanging van de fiets en niet als vervanging van mijn benen. Daar heb ik een rolstoel voor. Ik zou een eventuele tas altijd meenemen, al is het afhankelijk van de plek waar je woont. Je weet maar nooit...

Het is een fabeltje dat, als je een scooter of auto of wat dan ook, op een bepaalde snelheid inrijdt dat die dan die snelheid blijft houden. Het inrijden is bedoeld om de motor als het ware in te laten lopen op een rustige manier. Er komen altijd kleine metaalvijzeltjes of zoiets vrij. Maar het gaat hier om een elektromotor, dus of dat nu direct nodig is? Bovendien is het inmiddels bij mijn weten niet meer direct nodig voor welk voortuig dan ook, maar ik kan me vergissen.

Dat je de accu een paar keer leeg moet rijden in eerste instantie is mij ook bekend. Je kunt zien aan de scoot hoever de accu is overigens. Het is inderdaad lastig inschatten of je het er nog mee redt. Na een tijdje kan je het waarschijnlijk wel inschatten. Het gaat hierbij wel om bepaalde batterijen met een memoryeffect; nieuwere (luxere) batterijen hebben hier geen last van. Dit zo ver mogelijk leegrijden is niet alleen de eerste keer van belang maar blijft dit. Het heeft met de leefduur van de accu te maken. Een ingewikkeld verhaal, maar goed. Als de accu vervangen moet worden is dit overigens een zaak van de gemeente, die moet het onderhoud en de verzekering normaal ook betalen. Zij zijn de eigenaar van de scoot. Jij mag hem alleen gebruiken. Dus je daar erg veel zorgen om maken zou ik niet doen.

Overigens is de duur van de accu ook afhankelijk van de rijomstandigheden. Dus de ene keer zal je verder kunnen komen met een opgeladen accu als de andere keer. Onder andere kou/warmte, wegdek en zwaarte van de berijder/belading heeft invloed. Ook wind tegen/mee. Het zal niet verschrikkelijk verschillend zijn hoor. Het is net als met een auto, maar die rij je geloof ik niet.

Reken er trouwens op dat je een driewieler krijgt. Ik heb inmiddels begrepen dat gemeentes vrijwel altijd kiezen voor een driewieler, ze zijn overigens ook niet minder veilig dan een 4 wieler die, naar mij verteld, vaak smaller zijn.

Ik krijg een winner, zo'n grijs met blauw geval. Rijdt lekker, kan max 15 km per uur. Meestal krijg je een scoot die niet harder kan dan 12 of 15 km per uur. Maar dat is snel genoeg om met een fiets mee te komen over het algemeen.

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Bedankt voor al je info.

Mijn moeder heeft een superlekker plaid, die kreeg ze erbij toen ze haar scoot kreeg jarengeleden. Je rollator achterop je scoot doen is voor mij zeker een overweging. Ik zie mezelf ook de winkels niet inrijden. Aan de andere kant, dan kan ik er geen grote tas op doen aan de achterkant. Ach dat bespreek ik met het aanmeten wel.

Ik heb momenteel een snorfiets die accu moet maandelijks opgeladen worden anders is die stuk. Geen idee wat voor soort accu. Mijn moeder heeft haar scoot al jaren. Nooit problemen met de accu. Als zij thuiskomt gaat die meteen op de oplader tot de volgende dag. Er is haar geadviseerd aan het eind van de dag opladen tot ze weer weggaat. Dat doet ze nu al jaren.

Met het inrijden van mijn snor was het juist belangrijk om op volle snelheid te rijden. Dat ding rijdt 25brrr durf ik al lang niet meer. Hoe lang je ermee kan doen ligt precies aan de genoemde redenen die jij beschreven hebt.

Ik wil juist een driewieler hebben. Het zijn de 4wielers waar de ongelukken mee gebeuren ( in elk geval in mijn woonplaats) die zijn niet zo wendbaar het is al meerdere keren fout gegaan hier met mensen.

Qua snelheid wil ik er eentje die 15km. rijdt. Met de fiets kan je er precies naast fietsen. Op mijn fiets rij ik vaak net iets harder. Mijn moeder heeft een Luna die 15km rijdt. Ik ben benieuwd wat voor een ik er krijg.

1 2 3
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login