Fysiotherapie, sporten en bewegen.

Sporten en bewegen.

De polyneuropathie zit  voornamelijk in mijn tenen en voeten en enkels. ( vanaf 208 ) Ik loop met twee stokken, met een rollator en verre afstanden met de rolstoel.

In het verleden heb ik vaker de vraag gesteld is het goed, kan het kwaad om toch wel enigsinds geforceerd te sporten, in mijn geval per dag 30 minuten fietsen op de hometrainer en 30 minuten aquajoggen in de zee.

Op de hometrainer is fietsen, 30 minuten wel  vermoeiend. Aquajoggen gaat als volgt, de buurman neemt me mee in de auto en parkeert aan de waterlijn van de baai. Met een hand mijn wandelstok en anderen hand op de schouder van de buurman gaan we tot kniehoogte water, daar laat ik me op mijn rug  in het water glijden en drijf met een drijfband / tube, ik zwem naar het diepe water. en doe daar 30 minuten diverse quajog oefeningen. Dat is ook wel vermoeiend, Thuis goed uitrusten.

Mening van mijn neuroloog: Hij zegt, denk eraan dat polyneuropathie hierdoor niet weggaat of overgaat. De zenuw van de rug naar de voeten is bij de voeten dood en dat blijft zo.   Je kunt je door de sportieve activiteiten misschien beter voelen. Wat er ook kan gebeuren is door de vele bewegingen er meer zuurstof in de benen en voeten komt en daardoor er heel kleine bypasses van adertjes, bloed en zenuwstrengetjes ontstaan. Daardoor misschie verbetering in de voeten en mogelijk een vertraging van de verslechtering van je polyneuropathie. De neuroloog zei: ga door en laatje je over 3 maanden bij mij opnieuw zien.

Dit was het verslagje, misschien heeft iemand van jullie er iets aan, Groeten, Toonchi

Toonchi
0

2 reacties

1

hallo Toonchi,

Al geruime tijd heb ik deze site niet bekeken, omdat ik sinds kort een heupprothese heb gekregen en wel veel meer last van de neuropathie heb.

De fysiotherapeute komt tweemaal per week oefeningen doen om de spieren sterker te maken  en raadt mij aan om een hometrainer te kopen.

Met name 's nachts heb ik heel veel pijn in mijn voet en neem dan uit wanhoop Tramadol om weer even in slaap te kunnen vallen.

Ik vind het heel goed van jou om toch veel aan training te doen en ik denk ook wel, dat jouw neuroloog gelijk heeft dat op die er bloedvaatjes en zenuwen in de enkels en voeten beter doorbloed zullen worden.

De kerst nadert en ik wens je plezierige dagen en voor het Nieuwe jaar veel moed en vertrouwen.

Groetjes,

Ariana

1

Ariana

Hallo Ariana,

Heb je mijn profiel na gekeken ? Ik schrijf daar over mijn sporten en bewegen, maar ook over mijn medicijn gebruik, n.l. lyrica. Het helpt me tegen de zenuwpijnen. Kijk eens, misschien hoor ik daar nog iets over. Ja, prettige Kerstdagen. Groeten, Toonchi 

Toonchi

Plaats een reactie

Deze conversatie is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe gesprekken te starten of deel te nemen aan deze groep.