fibromyalgie en artrose

hallo allemaal ik ben diana 41 en ik weet sinds 2010 fibromyalgie heb . omdat ik altijd moe was en steeds meer pijn kreeg door mijn hele lichaam het is soms moeilijk mee om te gaan. voor al de pijn en de moei heid .dat begrijpen sommige mensen niet .en ik weet dat ik sinds 2009 artrose heb dat samen maakt het niet altijd makkelijk. en nu moet ik ook ander werk zoeken met begeleiding dat krijg ik wel.

1

10 reacties

0

hallo diana.

Ik ben jose 45 jaar.
Ben net lid van dit forum.
Heb ook al heel lang fibromyalgie.
als je een keertje wilt kletsen dan hoor ik het wel van je.

groetjes jose.

0

Hallo allemaal.

Ik ben 67 jaar en heb veel last van artrose en hierdoor loop ik helaas slecht maar met behulp van mijn auto en m'n scootmobiel kan ik me nog aardig redden--maar ik wil zo graag van die ellendige pijn af.Maar ondanks alles is het leven fijn en heb een lieve man en kinderen en als het gaat ben ik veel bezig met mijn hobby--quilten--ik hoop van jullie iets te horen.

Groeten Reny

0

Hallo Diana

Ik ben 42 en heb ook fibromyalgie. Inderdaad ook ik kan heel moeilijk omgaan met de pijn en vermoeidheid en vele mensen begrijpen dit inderdaad niet. Ook is het soms niet af te lezen aan de buitenkant hoeveel pijn en hoe vermoeid je bent.

Het is niet leuk dat je ander werk moet zoeken maar bedenk dat het al fijn is dat je hierin geholpen wordt. Ik daarin tegen krijg van geen een kant hulp. Maar goed ik blijf hopen dat er ook voor mijn betere tijden komen. Hoop is ons enige redmiddel. 

1

Hallo Diana,

Ben hier eigenlijk nog maar net aangemeld.

Heb ook fibromyalgie met daarnaast nog een stofwisselingsziekte,suikerziekte en nog wat andere aandoeningen. Het is heel moeilijk om met mensen hierover te praten. Ze begrijpen het niet dat je soms zo moe wordt van de moeheid en de pijn. Het is inderdaad niet af te lezen aan de buitenkant hoeveel pijn je hebt en hoe vermoeid je wel niet bent.

Ook dat je soms zo gefrustreerd kunt zijn dat het steeds minder gaat.Inmiddels zit ik weer bijna wekelijks in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken bij  neurologie en cardiologie en natuurlijk reumatologie. Je wordt gewoon geleefd.

 

1

Jammer dat hier niet meer reacties zijn, hier kunnen we wel zaken uitwisselen en elkaar ondersteunen. Ik ben inmiddels 51 en weet sinds 2011 dat ik fybro heb. via een pittig traject in het franciscus zkh te Rotterdam "op eigen kracht" heb ik heel veel over mijzelf maar ook zeker over mijn lichaam geleerd. Dit heb ik mee genomen en ben veel bioenergetisch lichaamswerk gaan doen b.v. leven in je lijf (google) blijven bewegen is de beste remedie..............maar neem rust als je voel dat je die  nodig hebt maar "mis"bruik het niet. ik hoop dat  hier meer mensen op gaan reageren en dat we tips uit kunnen wisselen.

0

Aangepast

dit bericht is gewijzigd door Corne op 28 april 2014 om 19:07

0

Aangepast opverzoek poster. Moderator corne

dit bericht is gewijzigd door Corne op 28 april 2014 om 19:07

0

Hallo, ja zelf was ik 22 en toen begon de pijn, vele jaren onderzoeken gehad.   Van de ene ziekenhuis naar de andere, vaak niets te zien maar wel veel pijn en erg moe.  Brandende knieen,  bult op de knie, op slot slaan ervan,  pijn in mijn onderrug, pijn in mijn liezen, pijn in mijn schouders, pijn in mijn nek, nou ja , enz enz.  Maar ben in 1991- 1998 -   7 keer geopereerd aan mijn knieen, van alles aan gebeurdt.  Ook  op et laatst een knieschijf prothese gekregen, omdat ik een knieschijf had die behoorlijk zwaar toegetakeld was.  Okee, maar het branden en pijn bleef ook . En in 2000 is er fibromyalgie geconstateerdt door een arts van het van bremen instituut en ik had de drukpunten allemaal nou gelukkig dan maar heeft het een naam gekregen na 15 jaar onderzoeken.  Een cursus aangeboden gekregen door mijn reumaconsulente over Fibromyalgie, en die heb ik ook gedaan. Dus weet er nu ook mee om tegaan.  En sinds 2011 een totale nieuwe knie + knieschijfprothese.  Zelf heb ik 25 jaar met krukken gelopen, waar door ik nu nog meer problemen heb gekregen, het houdt ook niet op.

Mijn specialist Orthopeed, liet mij op 33 jarige leeftijd weten dat ik botten heb van een vrouw van 70 jaar, okee dacht ik;  ben dus verkeerdt gebakken.

dit bericht is gewijzigd door wiccy op 26 augustus 2014 om 19:30

april56
0

hoi, Mijn dochter evi van 12 heeft fibromyalgie ben afgelopten week

met haar naar Zwitserland geweest na operatie aan enkel waar

verkleving aan zenuwen is verwijderd door prof. Bauer

direkt voor 80 procent pijn klachten verdwenen revalidatie ongeveer 7 maanden lees het boek fibromyalgie genezen kan of

kijk op you tube naar prof bauer het is een lieverd.

gr. yvon

0

Ik denk dat het bij mij ook fibriomyalgie is de brandende pijn en het grieperige zieke gevoel het is zoals het heet idiopatisch omdat men niets gevonden heeft bij onderzoek in het erasmus mc,geen spier ziektes of zoiets,ook bloed afnamens geen afwijkingen.Horen die grieperige gevoelens nu bij fibriomyalgie?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login