de laatste fase

Mijn vader gaat de laatste fase in. Alles gaat zo snel, je kunt het nauwelijks behappen. De ene grote stap volgt de andere, en je probeert te anticiperen, maar het gaat maar door en door. In plaats van euthanasie hebben mijn ouders toch maar gekozen voor palliatieve zorg die overgaat in inslapen. Euthanasie geeft nog zoveel juridisch gedoe, dat had ik nooit gedacht. Het zal een kwestie van weken zijn, weten we, en we proberen daar samen op een of andere manier rust in te vinden. Te accepteren wat je eigenlijk niet wilt. Maar het is zo als het is. Het leven is eindig, dat weet je al sinds de dag van je geboorte, maar het went niet, die gedachte. Zo verdrietig allemaal, zo machteloos, zo'n kloteziekte die een mens volledig sloopt. Ik hoop dat als het moment daar is, dat mijn vader echt rust vindt, en hij de dood kan ontvangen als een opluchting. Dat hij rustig inslaapt, zonder angst, eigenlijk zonder dat hij er weet van heeft. Misschien dat die gedachte mij dan een beetje zal kunnen troosten.

0

2 reacties

0

Mijn vader is op dinsdag 28 februari om 16.00 uur ingeslapen. De ziekte ALS heeft zijn lichaam in krap 14 maanden volledig afgebroken en gesloopt. Hij was op en kon niet meer. We zijn dankbaar dat hij kalm is ingeslapen om eindelijk zijn rust te vinden.

0

Heel veel sterkte Maria, gecondoleerd voor jou en je familie.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login