alternatieve geneeswijze ???

mijn moeder heeft myastica gravis .

Momenteel heeft ze haar ogen praktisch dicht zitten en spreekt met een ontzettende dubbele tong.

Is er iemand die weet of alternatieve geneeswijze bijv accupuntuur helpt. Wat kunnen wij verwachten wat zorg betreft/zelfstandig wonen.dit ivm onze angst van verslikken.

Alle tips ideeen zijn welkom

 

0

3 reacties

0

Hoi Merel,

laat ik even voorop stellen dat ik absoluut geen kennis heb van deze ziekte, en daar dus niets zinnigs over kan zeggen.

Sommige reumapatienten ervaren inderdaad minder pijn en meer energie na een acupunctuurbehandeling. Helaas is niet helemaal duidelijk of het de acupunctuur zelf is, of het placebo-effect vanwege de positieve aandacht voor de patient en het idee dat er iets aan de ziekte gedaan wordt.

 

Als jij, en vooral je moeder, helemaal achter acupunctuur staan, kun je het natuurlijk proberen. Wees wel alert op behandelaars die erg hoge prijzen rekenen. En stop niet zomaar met (alle) voorgeschreven medicijnen omdat de alternatieve behandelaar dat zegt.

 

Sterkte,

Jolanda

Moderator namens Reumapatiëntenbond
0

Misschien moet je die vraag over acupentuur eens bij de behandelend arts van je moeder neer leggen, ook kun je aan hem meer uitleg vragen over de zorgmogenlijkheden die er straks zijn voor je moeder.

Mijn moeder had acupentuur gehad voor haar tennisarm, (totaal iets anders) ze twijfelde of het wel zou werken, maar het hielp weldegelijk. Dus het is niet altijd een placebo effect. Het kan ook echt werken. 

Maar in het geval van jouw moeder weet ik het echt niet.

Toch veel sterkte en succes bij het vinden van antwoorden.

Samen staan we sterk!!!
0

Dag Merel,

Je hebt de naam van de ziekte van je moeder denk ik niet helemaal juist weergegeven. Ik neem aan dat het gaat om myasthenia gravis. Het is een ziekte die met medicijnen over het algemeen goed te behandelen is. De klachten zoals hangende oogleden, verslikken en moeilijk spreken komen heel veel voor bij MG, maar kunnen goed behandeld worden.

Zorg allereerst dat je moeder bij een neuroloog terecht komt die van wanten weet. Het beste is ze af in een academisch centrum bij een neurloog gespecialiseerd in spierziekten. In Leiden en Groningen zitten de artsen die echt supergespecialiseerd zijn, maar ik ga ervan uit dat je moeder prima af is in het academisch centrum dicht bij haar in de buurt.

Myasthenia gravis wordt over het algemeen behandeld met ontstekingsremmers. Het kan een behoorlijk lange tijd duren voor de medicijnen echt aanslaan. Dat kan makkelijk een half jaar tot een jaar duren. Dat is natuurlijk lang genoeg om af en toe wanhopig te worden.

Wordt het probleem met de hangende oogleden niet voldoende opgelost, dan biedt een ooglidcorrectie vaak uitkomst. Een dergelijke correctie wordt onder voorwaarden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Voor problemen bij het slikken en verslikken kun je de hulp inroepen van een logopedist. Kijk op de website van de VSN voor meer informatie.

Je kunt natuurlijk altijd nog verder kijken naar alternatieve genezers, maar een gespecialiseerde neurloloog kan juist bij MG heel veel bereiken.

Veel sterkte met je moeder. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login