achillespees oprekken via gips.

Hallo allemaal,

Ik doe ook hier een oproep of er iemand is die rvaring heeft met het oprekken van de achillespees door middels van het ingipsen van beide benen voor een bepaalde periode.

wij hebben dit advies voor onze zoon van 7 gekregen die HMSN 2 heeft. Ik hoop door andermans ervaringen in ieder geval een idee te krijgen van waar we aan beginnen. Positieve verhalen maar ook gerust de negatieve want die zullen er ook vast zijn.

Alvast bedankt.

0

10 reacties

0

dag mamaliesje,

onze zoon is ook 7. Hij heeft SMA en zijn achillespees wordt opgerekt door een nachtspalk. Deze spalk loopt van zijn voet helemaal tot en met zijn bovenbeen. We doen hem vaak pas om als hij als slaapt en dat gaat prima. De revalidatie arts is tevreden over het resultaat. 

Groet,

Yasmin

0

Hoi Yasmin,

Wij hebben de nachtspalk bijna 2 jaar gebruikt,maar daar kreeg mijn zoontje weer andere klachten van waardoor hij overdag bijna niet meer kon lopen van de pijn onderop zijn voetzolen.  Nu willen ze het gaan proberen op te rekken door te gaan gipsen,maar wij vinden dit veel te rigoureus....

0

hallo mamliesje

ben net nieuw hier op de site,heb dochter met lgd en een nachtspalk was aan haar niet besteed(ze kon er niet mee omgaan en raakte er hevig door gefrustreerd en sliep niet meer goed wat weer nadelig was voor haar school prestaties) de ortho verwees haar terug naar opnieuw via fysio haar pees met oefeningen op te rekken en soepel te maken ,nog weinig resultaat,haar rechterbeen(voet ) gaat langzaam steeds meer in spitsstand en ze weet het heel goed te verbergen door anders te gaan lopen ze heeft gelukkig geen pijn.mijn dochter is net 14 en ze zit nu weer in de mallemolen van onderzoeken waardoor haar dystofie eindelijk een naam krijgt.

Grace
0

Hoi

Ik heb een dochter van bijna 7 met dezelfde aandoening als jou zoontje. Wij hebben met haar ervaring met zowel met gips als nachtspalken. Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel. De vraag is al van 2012 dus weet niet of je het nog relevant vindt. Overgens heb ik zelf ook hmsn, dus kan me redelijk inleven, helpt ook wel!!

0

Beste,

Ikzelf heb HSP en heb toen ik 18 was dit ook laten doen. Echter heb ik er weinig resultaat aan gehad. Wegens dat ik erna veel kine moest hebben en ik hiervoor mijn achillespezen al had laten verlengen. Die operatie was op zich wel heel doeltreffend. Kan je 2 maal per been doen en is echt een oplossing geweest. Ik had toen ook de leeftijd van 7-10 jaar. Heeft me enorm veel rek gegeven.

Ben nu zelf 24 en heb alles zo wat gehad :) hopelijk geraak je er uit.

Mvg

0

Hier gaat het ook gebeuren bij onze zoon met fa.. Eerst zo proberen en als dat niet het gewneste resulaat heeft met botox. Wij vinden het ook erg spannend, maar ben blij dat hij met het gips veel mag doen. Hoe hij nu loopt is ook alles behalve goed voor zijn balans. Wel blijft het moeilijk want zijn functies zullen steeds veder achter uit gaan, dus het blijft een tijdelijke oplossing. Daarom blijf ther ook afwegen voor ons als ouders tot hoe ver ga je, watheeft meer psychische impact dan dat het goed doet. Welke balans moet je vinden.

0

Mijn achillespees is ook tekort ( HMSN 1).

adviezen:

- vraag de sportleraar de oefeningen aan te passen. Geen oefeingen die de achillespees belasten zoals de springplank, wel wandrek en zwemmen.

- kies een sport waar je er geen last van hebt. Bij mij: kanoën en fietsen

- laat wat hogere hakken onder je schoenen zetten, bij mij was 1 cm genoeg.

- toen een fysiotherapeute een keer oprekken adviseerde dacht ik: dat mens weet er niks van, dat kan toch helemaal niet, dat is veel te ver om op te kunnen oprekken. Ik ben opgestapt. Bij mij was accepteren en aanpassen de beste weg. Maar dat hangt er van af hoe het zich uit natuurlijk.

0

Het hangt er zeker van hoe het zich uit, En oprekken heeft zeker zin! Bij onze zoon gaat het heel goed, nu 2 weken gips en het resultaat is al zichtbaar. Hij loopt erg mooi met zijn gips en kan nu weer stil staan :) door zijn evenwichtsproblemen en op zijn tenen lopen kon hij niet meer gewoon stil staan en nu zien we hem af en toe staan :) Ook heeft hij weinig last van het gips, we zijn erg trots op het mannetje en blij dat we deze stap hebben genomen!

0

Hoi,

Vorig jaar augustus ben ik aan de linkervoet geopereerd, met oa een achilespees verlenging. Ik merk het verschil wel, kan iets beter afwikkelen dan normaal. Je moet het wel onderhouden en dus veel oefeningen blijven doen. Bel anders naar de Bergman Clinic, heb daar veel vertrouwen gekregen. In 2 weken wordt ik aan de rechtervoet geopereerd. Dr Van Dalen doet niet beide benen tegelijk, misschien wel met een kind van 7, dat moet je vragen.

Succes!

0

\

dit bericht is gewijzigd door Hanneke op 10 december 2013 om 19:45

Plaats een reactie

Deze conversatie is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe gesprekken te starten of deel te nemen aan deze groep.